Mudi ennast ise

Loodus on andnud inimesele võime end ise häda korral aidata. Keha pinnal ja sügavamates kihtides on palju nähtamatuid punkte, mille kaudu on võimalik haigeid organeid mõjutada. Kõik inimese elundid on omavahel seotud ja mõjutavad üksteist. Veri kannab infot üle keha. Ühe organi kohta on mitu punkti, mida on võimalik mõjutada. Kui mingi organ haigestub, siis muutub tema projektsioonipunkt kehal valusaks. Valu tugevus sõltub haiguse tugevusest. Neid valulikke punkte saab ise masseerida (valusat punkti vastupäeva ja sügelevat päripäeva).

Kõikidest organitest ja kehaosadest on ühenduspunktid kõrvalestadesse, käe- ja jalalabadesse. Kui hommikul peale pesemist masseerida kõrvalesti kahe sõrme vahel (ühe sõrmega sealt, kuhu kaks ei pääse ligi), siis pannakse tööle kogu organism, nö. äratatakse üles. Õhtul ei ole hea kõrvu mudida, see muudab liiga erguks. Soovitatav on see aga näiteks autoroolis olles, kui ollakse unine ja väsinud ja ka arvuti taga tööd tehes, kui väsimus tõsiselt vaevab. Kui kõrvalestalt leitakse mõni valulik koht, siis tasub see meeles pidada ja mudida seda mitmeid kordi mõne aja jooksul, kuni valu kaob. Sama toimib ka käe- ja jalalabade puhul.




Parema käega saab mudida vasaku kehapoole stressipunkte seljal, vasaku käega parema poole stressipunkte. Masseerida tuleks õlgu ja abaluude kohalt (nii kaugelt, kui käsi ulatub), kus on valulik ja pingeline seis. Väga hea on kuivade painduvate naturaalsete harjastega hari, mis võimaldab teha suurepärase tervendava toimega massaaži, mis toniseerib organismi ja parandab ühtlasi ka naha seisundit, eemaldades sellelt surnud rakke. Nahk on ülitähtis organ, sest osaleb ainevahetusprotsessides. Läbi pooride nahk hingab, reguleerib soojust, väljutab higi abil mürkaineid. Massaaž parandab naha all asuvate retseptorite (mis on seotud siseorganitega) kaudu organite talitlust. Kuiva harjaga masseerimise tehnika on lihtne, tuleb hankida üks tavaline naturaalsete harjastega ja pika varrega hari, millega saab masseerida ka selga. Liigutused peaksid olema energilised, aga siiski mõõdukad. See ei tohiks teha haiget. Nahk peab kergelt roosakaks muutuma. Hommik on kõige sobivam aeg, näiteks pärast hommikuvõimlemist ja enne hommikust pesu. Võib kord nädalas ka peene soola ja harja abil nahka masseerida. See parandab veelgi rohkem naha seisundit. Soolaga tohib vaid siis hõõruda, kui nahal ei ole kahjustusi.

Käte masseerimine on kõige mugavam, seda saab teha igal ajahetkel. Enne kui käepunkte masseerida, muditakse käsi üldiselt. Nahapunkte muditakse pöidla kerge survega (umbes 30 sekundit – 1 minut ühte punkti). Liiga tugev surve avaldab vastupidist toimet. Esimene punkt tugevdab südant ja asub vasaku käe väikese sõrme ja neljanda sõrme vahel (neljanda sõrme jätkukohas). Seda punkti surutakse parema käe pöidlaga õrnalt, mis parandab vereringet ja rahustab närvilisuse korral.




Olulised punktid on sõrmetippudes. Iga sõrme otsa tuleks masseerida, mis aitab peavalu ja stressi korral, parandab mõtlemist. Kõhulahtisuse ja -kinnisuse korral aitab käe sisepinna masseerimine (ühe sõrme laiuselt käeliigesest ja ühe sõrme laiuselt käe välisest küljest). Päikesepõimiku punkti masseerimine rahustab magu, parandab und, aitab maandada keha pingeid. Kõikide kõhuõõne elundite närvide ühenduskoht asub peopesas neljanda ja keskmise sõrme vahel. Piki sõrmelülisid masseerimine lõdvestab kukalt ja turja. Turi on suur stressi koguja. Seljavalusid leevendab pöidla väliskülje masseerimine (randmeni välja), valulikud kohad näitavad selgroolülide seisukorda. Väsinud silmadele on hea keskmise ja nimetissõrme vahele jääva ala mudimine. Müra ja lärmi mõju vähendamiseks on abi väikese sõrme ja neljanda sõrme vahelise piirkonna masseerimisest. Peopesas väikese ja neljanda sõrme all oleva ala masseerimine aitab põie- ja neeruhädade korral.

Enne enda mudimist tuleks lõdvestada õlad, selleks hingatakse välja tõstes aeglaselt õlad kõrgele ja lastakse uuesti rippu sisse hingates (vähemalt 3 korda). Hingamine peaks olema sügav ja rahulik, pärast enese masseerimist lõdvestatakse käed.




Jalataldu on hea masseerida spetsiaalsel kõrgendustega matil või tennisepalli abil. Väga kasulik on suvel käia paljajalu liival või murul.

Millises järjekorras harjaga masseerida, kui soovitakse seda põhjalikumalt teha?

1. Alustada võiks jalalabadest, istudes mugavalt nühkida energiliselt jalalabasid, ringjate liigutustega üle kõigi varvaste ja seejärel liikuda pahkluudest sääri mööda põlvedeni.

2. Seistes hõõruda reisi alt ülespoole, kuni nahas on tunda meeldivat torkimistunnet.

3. Edasi tuharad, mida võib jõulisemalt masseerida. Kõhtu masseerida hellalt, algul päripäeva, seejärel vastupäeva.

4. Käed hõõruda sõrmeotstest õlgadeni, liikudes harjaga ainult ühes suunas.




5. Pika varrega harja abil hõõruda selga alt ülespoole, turjalt ja abaluude kohalt hoogsamalt ja tugevamalt.

6. Ettevaatlikult töödelda kaela tagakülge ja kukalt. Paar korda tõmmata ka üle kõrvalestade.

7. Rinnakorvi masseeritakse pehmete ringjate liigutustega, kuni tekkib meeldiv tunne.

8. Lõpetuseks teha harjaga pehmeid silitavaid liigutusi jalgadest peani ja minna duši alla.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Unenäo seletus


Aastahoroskoobid, kuuhorksoobid, aasta analüüs numeroloogia järgi


Horoskoop naisele + aastahoroskoop naisele


Tass, taldrik ja lusikas


Pealamp: Black Diamond Spot 350


Päikesepüüdja


Soola- ja pipratoos: rebased


Padjakate 40 x 40 cm (4 tk)


Kaelakee: tiigrisilm (65 cm)


Pendel: sinine kvarts


Kaelakee ja kõrvarõngad


Taro kaardid: The Mary-El Tarot (koos raamatuga)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused