Elama peaks nii, et ei määriks oma hinge

Tänapäeva nutiajastu tundetu maailma kõrval on just usk, aga ka esoteerika ja müstika see valdkond, mis aitab ja sunnib inimesi sügavamaid eluväärtusi otsima, ajendab mõtlema elu ja iseenda üle, aina olulisemaks on muutumas hinge küsimus. Keha puhas hoida on lihtne, seda saab pesta, aga mida teha “määrdunud” või “haige” hingega? Hingele on vaja tõelist kunsti, ehedat loodust ja sügavat usku, mingit kõrgemat vaimset taset maises maailmas. Inimesed võivad sageli tunda, et “hing on haige”, sest materiaalne maailm ei paku täit rahuldust, hing vajab midagi muud.




Esoteerika usub, et pärast maise elu elamist jäetakse maine keha maha ja pärast füüsilise keha mahajätmist puututakse kokku oma tegudega antud elus, elatakse uuesti läbi teistele tehtud halba ja ka enda kannatusi ning eksimusi. Ilmselt ongi inimese elu peamine mõte teadvuse avardamises. Kui füüsiline keha hävib, siis jääb alles informatsioonist toituv teadvus. Inimese Saatust kujundab see, millises infoväljas ta elab, milline on tema ümbritsev keskkond, millega ta ise tegeleb ja kellega ta lähemalt suhtleb. Infovälja saab vahetada ja muuta. Astroloogias on ka tähemärkidel erinev infoväli. Ümbritsev loodus on nagu maapealne “ema”, mis toidab ja elu annab. Millest inimene toitub, mida uurib ja millest on huvitatud, selline on ta ka ise (pätt huvitub vargustest või kuritegudest, prükkar prügist, sõdur relvadest, loodusearmastaja loodusest). Kes eheda looduse, pühade hoonete, kunsti ja iluga kokku puutuvad, nende hing muutub sakraalsemaks ja puhtamaks. Ütleb ju piibelgi: “Sinu riik tulgu, nõnda kui taevas, nõnda ka maa peal…”. Kirikud ja kloostrid ning muud sakraalsed asutused kehastavad “aknaid” taevasse. Intelligentne osa inimkonnast õpib kogu aeg ja riik peab looma selleks vajalikud tingimused, aga inimese tegelik intelligentsus ei ole pelgalt akadeemilise haridusega seotud.




Tõelist sakraalsust saab kogeda siiski vaid sakraalhoones. Kirikute ehitamisel on järgitud püha geomeetria põhimõtteid, mis mõjub inimpsüühikale äratavalt. Sellises kirikus ühineks preesterlik vaimsus talupoja maalähedase tarkusega. Kaasaegne maailm loob liiga palju ahvatlusi, mille suhtes vaimselt vähem arenenud inimesed on kui “kärbsed kärbsepaberil”. Neid ahvatlusi järgides jätavad nad oma “hinge” hooletusse. Supertehniline tsivilisatsioon rõhutab ainult materialistlikku maailma, aga inimene vajab enda tasakaalus hoidmiseks ka “hingetoitu”. Sellised suured kultuuriüritused, nagu laulupidu jt. mõjutavad suuri rahvamasse hingeliselt, aga hingele teeb head ka puhas loodus, kaunis keskkond ja kaunid kunstid.

Kui ülimateriaalsed inimesed soovivad palju asju, uhkeid mootorsõidukeid, ülimoodsaid tehnilisi vidinaid – kõike, mis teeb müra, saastab keskkonda või kulutab loodusressursse, siis vaimsed inimesed ihkavad ilu, looduse hääli ja hingekosutust oma meelte kaudu.




Igasugune ülemäärane tootmine ja tarbimine tekitavad palju lisajääke ehk prahti, mis inimese tegelikku elukeskkonda aina rohkem ja rohkem rikub. Kui inimene suurema aja elust töötabki kuskil vabrikus või tehases ja toodab või tarbib sageli mõttetuid asju, siis ta ka samastub sellega. Igasugune mateeria on aga ajalik ja kaduv, hävib varem või hiljem. Kõigel, millel on tõeliselt väärtus, sellel on ka igavikuline kestvus.

Hingeliselt haritud inimesed pöörduvad aina rohkem oma “juurte”, igavikuliste väärtuste ja looduslähedase elu juurde. Seda otsitakse nii Siberist, Tiibetist kui Brasiilia dþunglitest või kolitakse lihtsalt linnast maale elama. Püütakse luua midagi iseenda käte, mõistuse ja annetega. Ainult nii on tänapäeval võimalik säilitada hingelist tasakaalu. Ühel hetkel peaks iga inimene jõudma selleni, et meie emake Maa vajab samuti hoidmist, et sellel ka järeltulevatel põlvedel võimalik elada oleks.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Inimese numeroloogiline sünnitabel


Armastuse soodsad ajad


Barbie nukk (GXF05)


Kaelakee: päikesekivi


Multifunktsionaalne pastakas


Kaelakee: amburi tähtkuju


Käevõru: maasika kvarts


Kaelakee ja kõrvarõngad: opaal


Seinakaunistus: linnud oksal


Päikesepüüdja: öökull


Tassid: Berliin (3 tk) - Villeroy & Boch



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused