Igaüks saab ennast ise päästa

Igaüks saab oma keha energiablokeeringud ise kindlaks teha. Täielikul lõdvestumisel on võimalik tunnetada, mis kehas tegelikult toimub. Blokeeringutest annavad märku valu, pakitsus või ebamugav tunne. Nendes kohtades asuvadki energiablokeeringud. “Needuse” võib põhjustada kellegi vihapurske esilekutsumine, see ei ole ilmtingimata “mustadelt jõududelt” tellitud. Valu tuleb inimese kehasse läbi haiguste, mis tekivad “musta” energia hävitustöö tõttu. Valu võib piinata nii ihu kui hinge. Keha on füüsiline, aga selle tervislik seisund sõltub energeetikast.




Et keha tervena hoida, tuleb tunda energeetilise maailma aabitsatõdesid. Kui inimesel on positiivset energiat külluses ja ta on endaga tasakaalus, siis haigused teda ei ohusta (ega ka “needused”), sest siis on korras ka tema füüsiline keha. Endaga harmoonilises tasakaalus olev inimene ei tõmba ligi ka õnnetusi. Mõnikord võib terve inimese enesetunne halveneda välismaailmast tuleneva “kurjuse” rünnaku tõttu, mistõttu halvale enesetundele tuleb alati tähelepanu pöörata. Andestamine või palvetamine aitavad puhastuda ja ka mediteerimisest (mõtlusest) on palju abi.

Väline maailm viib inimese pidevalt tasakaalukeskmest välja, ennast saab abistada vaid nii, et püütakse järjepidevalt hoida oma sisemist tasakaalu mõeldes positiivseid mõtteid. Kuri mõte tuleb alati inimese enda juurde tagasi ja teisele halba soovides tõmmatakse ümbritsevast maailmast endale “kuri” külge. Elu on vaja jälgida lahtiste silmade ja avatud meeltega, armastava ja avatud südamega. Kurjades ja vihastes inimestes on väga palju “musta” energiat, aga sarnane tõmbab sarnast ligi ka välisest maailmast.




Stress muudab haigeks, depressioon, pessimism jt. negatiivsed tunded on seotud blokeeritud energiakanalitega. Kõik algab mõtlemisest, sest mõte on energia, mille inimene saadab Universumisse, aga energia ei kao kuhugi. Kogu aeg ei ole võimalik mõelda positiivseid mõtteid. Kõik negatiivsed mõtted ja emotsioonid tuleb lõpuni tunnetada ning siis neist täielikult vabaneda. Kui inimese sees on negatiivse energia üleküllus, siis hakkab see füüsilise keha haigustes kajastuma. Haigus tekib, et inimene saaks iseenda asjad korda seada ja õppetunnid omandada. Selleks, et saaks iseendaga tegelda, on hetkeks aeg vaja “maha võtta”.

Kui vanemad kogu aeg laste pärast muretsevad või lausa nende elu tahavad elada, muudab see lapsed haigeks. Selleks, et püsida terve, peaks inimene mõistma, kes ta on, kust ta tuleb, kuhu läheb ja mis on tema ülesanded siin maailmas. Mõistes oma keha funktsioone ja vajadusi saab ise oma keha tervena hoida. On vaja muuta oma mõtlemist, käitumist, toitumist, harjumusi väljudes mugavusstsoonist. Haigusel on alati sügavam põhjus: isegi lihtne nohu annab märku solvumisest, köha puhul on ilmselt jäänud välja ütlemata olulised sõnad.




Haige inimese haletsemine ei aita tal paraneda. Võime olla küll kaastundlikud ja hoolitsevad, aga kujutlustes peaksime nägema haiget inimest tervena. Haletsus on samuti negatiivne energia, mis haigust vaid “toidab”. Hea suhtumine teistesse annab suurima kaitse iseendale ja teiste vigade andestamine on eelkõige iseendale hea. Mis kehasse sisse on tulnud, peab sealt ka välja minema. Energiavahetus toimub selja kaudu (energiavõtmine abaluu alt), selja seisukord näitab tervist. “Energianeeldumise” vastu aitavad ujumine, voolav vesi, soe vann, saun ja vihtlemine.

Ebameeldiva inimesega kohtudes võib püüda halba (musta) energiat mõtte jõul ära “põletada” (silmad kinni tajudes). Torkimistunne näitab alati energia üleküllust, külmatunne energiavähesust, kuuma ja külma vaheldumine on märk sellest, et energiat on vaja tasakaalustada.




Nõuandeid pikemaks ja tervislikumaks eluks:

Iga päev on vaja liikuda vähemalt 3 tundi või 10 km (10-15 minutit päevas võiks olla sellist liikumist, et nahk saab märjaks). Keha vajab puhast vett iga päev ja selle vajadus vananedes suureneb, sidruni- või kurgiviiludega vesi aitab puhastada organismi. Puuviljad ja marjad aitavad puhastada mürkidest (õunhape, sidrunhape, veinihape). Vältima peaks liigsöömist (optimaalne oleks 4-5 korda päevas ja korraga vähem). Ülesöömisel ei jõua keha toidust saadud energiat ära kulutada ega jääkidest vabaneda. Seedimine tuleb korras hoida, sest kinnine kõht teeb haigeks (toit ei tohiks olla üle 8 tunni organismis).

Piima vajab kasvav organism, vanemas eas sobivad hapendatud piimatooted paremini. Sööma peaks rohkelt aedvilju, eelistada võiks kala või kanaliha, rafineerimata toiduaineid. Seemned ja pähklid soodustavad aju tööd. Organism vajab ka magusat, milleks võiksid olla mesi, marjad või puuviljad. Segatoit on vajalik, sest taimed neutraliseerivad liha. Head organismi puhastajad on nõges, võilill, hapukapsas jt.

Immuunsussüsteemi on vaja tugevdada, et püsida tervemana. Huvi elu vastu hoiab toonust, meeldiv jõukohane töö või hobi muudavad elu elamisväärseks, ületöötamine ja üle oma võimete elamine teevad haigeks.




Uute oskuste õppimine aitab toonust säilitada. Iga päev on vaja leida aega endasse süüvimiseks, et tasakaalus püsida. Lühiajaline stress kahju ei tee, väike adrenaliin on isegi kasuks, aga pikaajaline stress teeb haigeks. Hea uni aitab tervist hoida, “öökullid” (õhtuse eluviisiga inimesed) ei peaks liiga vara tõusma, omas rütmis elamine hoiab nad tervemana.

Iga päev ja igasuguse ilmaga on vaja viibida värskes õhus, päikeseenergiat on vaja koguda. Ka kodu on vaja iga päev õhutada, sest liiga kuiv või niiske õhk mõjub tervisele halvasti. Vältima peaks mürke, toksiine, sünteetilisi säilitusaineid, tehissuhkrut ja -soola, maisisiirupit jm. “kräppi”. Mida lähemal on toit kasvanud, seda parem. Hea oleks toitu ise valmistada ja veel parem seda ka ise kasvatada.

Suitsetamisest võiks loobuda ja alkoholiga ei peaks liialdama. Planeerimine aitab aega paremini kasutada, sest aeg on suur “varandus” ja seda ei teki juurde. Meelepärane tegevus aitab meelerahu säilitada, sest kui inimene on endaga rahul, siis püsib ta ka tasakaalus ning eneseteostusel on oluline roll. Puhas südametunnistus ja rahulik meel kaitsevad väliste halbade mõjude eest, tuleb hoida omaenese mõttemaailm puhtana. Vaimne töö tuleks kompenseerida füüsiliste harrastustega ja füüsiline töö vaimsete hobidega. Sisemine tarkus aitab õigeid valikuid teha, tuleb vaid tähelepanelikult kuulata.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Sünnihoroskoop + Isiksuse analüüs hiina astroloogia järgi


Sobivus perekonnaliikmega


Aastahoroskoop - 75 lehekülge


Tassid: The Starry Night - Cincent can Gogh (2 tk)


Seinapilt lõuendil või kapal: Kakerdi järv


Kaelakee: akvamariin


Tööriistakomplekt: 2-osaline


Skulptuur: elevandid


Kaelakee: kaalude tähtkuju


Palgiveoauto MACK Granite


Taldrikud (22 cm) (4 tk)


Taro kaardid: The Blind Spot Oracle (koos raamatuga)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused