Kuidas erinevatest tähtkujudest lastega hakkama saada

JÄÄR

Jäärast lapse puhul on vaja pidurdada talle omast kannatamatut maneeri, ilma et riivaks tema eneseuhkust. Jäärast lapse vanemad vajavad häid ja tugevaid närve. Jäär kasutab kõikvõimalikke nippe, et oma tahtmist läbi suruda. Jäära andeid (eriti kunstiannet) peaks toetama, aga see ei tohiks talle ebameeldivaks kohustuseks muutuda. Jäärast laps on väga iseseisev ja kipub vanematel kergesti üle pea kasvama. Tema eneseuhkust ei tohiks riivata. Sellise tegusa ja liikuva lapsega aitab toime tulla spordiga tegelemine, eriti kui sportida temaga koos. Talle tuleks õpetada asju lõpule viima, sest Jäär tüdineb väga kiiresti. Ta võtab korraga liiga palju ette ja jätab siis tüdinedes asjad poolikuna sinnapaika. Kui Jäärast laps tõeliselt närvis on, tuleks teda rahustada kõigi vahendite ja kogu oma peenetundelisusega, ta võib ärevuses olles kergesti õnnetustesse sattuda. Jäärast last ei tohiks kunagi liiga palju kiita, isegi siis mitte, kui ta tõepoolest midagi hästi on teinud. Ta hakkab kiituse puhul veel rohkem end ületama ja enamasti hindab end üle. Kui kõik ei lähe ootuspäraselt, siis võivad teda tabada närvisüsteemi häired: hüsteeria, unetus, peavalud, küünte närimine jms.




SÕNN

Sõnnist last peab oskama kiita ja teda peab sageli kallistama. Sõnnist laps lihtsalt peab tundma seda, et teda armastatakse. Ta tahab, et teda silitatakse, puudutatakse, tal on ülitugev õrnusevajadus. Kui see pole rahuldatud, muutub Sõnnist laps osavõtmatuks ja ükskõikseks. Sõnnist laps võib tunduda enesekindel, aga tal on palju komplekse ja ta kahtleb endas sageli. Tema ebakindlust peaks aitama võita. Sõnnist laps ei talu lakkamatut kriitikat, see muudab ta veel ebakindlamaks, ta hakkab end tundma mittevajalikuna ja tõrjutuna. Ta vajab palju kiitust, siis on ta imepärane. Sõnnist laps võtab teadmisi omaks aeglaselt, mistõttu koolis ei pruugi algul kõik ladusalt minna. Aga kui ta midagi ära õpib, siis elu lõpuni. Sõnnist lastel on sageli muusikaannet ja kaunis lauluhääl. Neile võib varakult anda taskuraha, see teeb rõõmu ja nad suudavad arvestada ning oma kulutusi kontrolli all hoida. Sõnnist laps ei valeta peaaegu iialgi, teda võib usaldada. Teda on lihtne veenda ja kasvatada praktiliste argumentide ja loogiliste seletustega. Kui ta parasjagu põikpäine on, siis peaks lihtsalt pisut ootama, see läheb varem või hiljem mööda. Ülearuse ranguse ja moraalilugemisega ei saavuta tema puhul suurt midagi. Arvestama peaks seda, et Sõnnist lapse haigused kulgevalt raskesti ja pikalt.




KAKSIKUD

Andke talle võimalus liikuda ja erinevate huvialadega tegelda. Kaksikutest laps ei oska olla eriti aupaklik, tema teravaid ja vaimukaid ütlusi ei peaks ära keelama. Ta tuleks suunata maalima, voolima, muusika või tantsuga tegelema. Temas on palju erinevaid andeid, mida annab arendada. Isegi kõnehäiretest saavad Kaksikutest lapsed üle vanemate toel kerge vaevaga. Kaksikutele ei sobi suurt füüsilist pingutust nõudvad spordialad. Kaksikute märgist laps küsib palju ja talle tuleb kohe vastata. Nii saab ta varakult paljud eluliselt olulised asjad selgeks. Kui temast välja ei tehta, võib temaga õnnetusi juhtuda või ta muutub ulakaks. Ta peaks õppima oma fantaasiat ja kõneosavust kasulikul eesmärgil kasutama ning tõelisust ja fantaasiat eristama. Ta ei peaks liiga palju televiisorit vaatama, arvutis või nutitelefonis olema. Kaksikutest laps võib veel 10 aastaseltki pimedust ja vaime karta. Ta on väga ärksa vaimuga ja seetõttu kergesti erutuv ning närviline. Tasakaalustamiseks peaks ta saama piisavalt magada, aga tal pole kerge uinuda. Liigne rangus ja aktiivsuse vägisi piiramine võib hilisemas elus tuua negatiivseid tagajärgi. Vanemad peaks talle lähenema diplomaatiliselt, kokkuleppeid on võimalik saavutada vaid läbirääkimiste teel.




VÄHK

Vähk vajab eneseusku ja armastust. Vähist lapsed armastavad koguda igasuguseid asju ja seda peaks neile võimaldama. See kuulub Vähi natuuri juurde. Vähist laps tunneb hirmu eksamite ees, ta ei talu noomimist ega armasta kehalist kasvatust. Sageli paneb end liiga õhukeselt riidesse ja külmetab. Vähist laps on seesmiselt tujukas, heitlik ja vastuoluline. Ta ei talu karmi kriitikat ja avalikke ülekuulamisi. Vanemad peavad talle kõike praktikas reaalselt ette näitama. Ta tunneb hirmu sellise teooria ees, mida ta pole ise praktikas kogenud. On väga tähtis ta iseseisvaks kasvatada ja talle enesekindlust anda. Vähist laps vajab kinnitust, et on tubli. Ta peab tundma, et teda armastatakse, ta ei talu ebaharmoonilisi peresuhteid. Elumuutusteks peaks teda leebelt ette valmistama, isegi lasteaeda minek võib olla suur tragöödia. Tema fantaasiat peaks ergutama. Huvitav on see, et nii Vähist tüdrukud kui poisid armastavad nukkudega mängida.




LÕVI

Lõvist last ei ole hea ei liiga palju käsutada ega ka liiga palju kiita, ta võib ninakaks muutuda. Kui soovitakse teda midagi kasulikku tegema panna, siis tuleks talle selgeks teha, et see tegevus on väga tähtis ja vastutusrikas, alles siis võib ta vedu võtta. Lõvi eneseuhkust ei tohiks iialgi haavata. Ta soovib, et temaga arvestatakse kui võrdsega. Taskuraha peaks Lõvile andma napilt, sest ta kipub pillav olema rahaasjades. Ta vajab värsket õhku ja tema sporditegevust oleks vaja ergutada. Lõvist teismelised satuvad väga kergesti halba seltskonda, mistõttu lapse suhtlusringkonda peaks hoolega jälgima. Lapsega vesteldes on võimalik seda takistada. Mängides kaotab ta ajataju, tema mängu ei tohiks liiga järsult katkestada. Lõvist laps võib kõik lähedased inimesed oma “teenijateks” teha, kui tal parasjagu laiskuseperiood on. Tal on ka kalduvus teiste peale kaevata ja liigselt kiidelda. Ta tahab olla keskpunktis, talle peab väärikat käitumist selgitama. Vanematel on vaja tugevaid närve, kui Lõvi trotslikuks muutub. Siis on ta teistest lastest väljakannatamatum. Ta ei allu rangele keelule ja käsule. Lõvist last saab alluma panna vaid väärikuse ja autunde teemasid puudutades ja ise peab olema hea eeskuju. Ninakusest, õelusest ja trotslikkusest saab hoiduda vaid rahuliku seletamisega.




NEITSI

Neitsi on juba lapsena arvustav ja kriitiline, ei talu valelikkust ja räpast ümbrust. Kui Neitsi oma vanemaid arvustab, siis pole see ninakus. See on tema sügavam olemus. Ta otsib alati vigu teiste juures ja solvub, kui teda ennast kritiseeritakse. Nõu tuleb talle anda märkamatult. Üllatuskingitustest ta ei hooli ja ta näitab alati välja, kui kingitus meeltmööda pole. Keelud ja ähvardused talle ei mõju, aga kaalutletud argumentidega võib kerge vaevaga teda korrale kutsuda. Kui tema usaldust kuritarvitada, siis on see lõplikult kaotatud. Ta sõbruneb aeglaselt, on väga kriitiline ega hoia iial oma teravat keelt hammaste taga. Talle võiks soovitada ettevaatlikkust selles osas. Füüsilist kontakti ta eriti ei talu, õrnused ja hellused võivad olla isegi vastumeelt. Piinlikku korda ja puhtust nõuab ta kõigilt juba varases eas, ta ei suuda süüagi lohakalt kaetud laua taga. Kui pere ei hooli korraarmastusest, siis võib ta muutuda ebakindlaks. Muutused (korterivahetus, elukohamuutus, koolivahetus jms.) rikub tema hingelist tasakaalu ja tekitab komplikatsioone. Talle peaks sisendama kindlustunnet, muresid ja pettumusi elab ta raskelt üle.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kuuhoroskoop (päevade lõikes)


Sobivus perekonnaliikmega


Töö ja raha horoskoop üheks kuuks


Taro kaardid: Essential Visions Tarot (koos raamatuga)


Käevõru


Kokkupandav lennuk - F-16 Fighting Falcon


Tassid: linnud (4 tk)


Skulptuur: luiged


Kauss - Villeroy & Boch


Seinapilt lõuendil või kapal: Raudna jõgi


Seinapilt lõuendil või kapal: lõosilm


Chevrolet Corvette, 1970



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused