Millest kõnelevad inimese käed esmapilgul vaadates?

Käe järgi ennustamist nimetatakse hiromantiaks. Inimene on terviklik süsteem ja tema olemus peitub tema välimuses. Mingil tinglikul moel kajastub see ka kätes. Käe ja närvisüsteemi seostes ei kahtle tänapäeval enam keegi. Nii on võimalik määrata käte abil närvisüsteemi tüüpi ja arenguastet, seega ka inimese üldisi iseloomujooni. Mõned teadlased arvavad, et inimese käejoontesse on jäädvustatud tema geneetiline kood. Et inimest tema käte järgi iseloomustada, tuleks vaadata mõlemat kätt. Kui on ühiseid jooni, siis saab neid seostada inimese iseloomu ja võimetega. Üldjuhul arvatakse, et vasak käsi näitab kaasasündinud omadusi ja võimalusi, parem käsi aga seda, mida inimene on suutnud korda saata tänu oma tahtejõule ja ümbritsevatele oludele. Tavaliselt ongi vasaku ja parema käe jooned erinevad. Isegi sõrmede kuju võib olla erinev. Kui käejooni peab uurima täpsemalt ja väga lähedalt (vahel isegi luubiga, et tõde selgitada), siis esmapilgul hinnates saab teavet lihtsamalt.




Kuna 10-13 protsenti inimestest on vasakukäelised, siis tuleks vaadata pigem domineerivat ja passiivset kätt. Vasak ajupoolkera tegeleb ratsionaalsete ja loogiliste protsessidega ning mõjutab parema käe tegevust, parem ajupoolkera aga tegeleb intuitiivsete ja emotsionaalsete reageeringutega, võimega hinnata ja luua kunsti, muusikat ja teisi sedalaadi asju ning kontrollib vasakut kätt. Märgid passiivsel käel näitavad seega kaasasündinud eeldusi ja eelsoodumusi, märgid aktiivsel käel aga näitavad tegelikult elatud elu ja seda, kuidas on oma eeldusi ära kasutatud. Käsi võrreldes näeb, kui palju inimese elu tema tegeliku sünnipärase isiksusega haakub. Käejooned näitavad nii inimese elu puudutavaid asju kui ka tervise kohta mõndagi, aga selleks peab neid põhjalikult uurima ja võrdlema. Siiski annab ka lihtne käte vaatlemine teavet.




Tugev ja kõva käsi viitab inimese töövõimele, asjalikkusele, ratsionaalsusele. Liiga tugev käsi on aga pigem rumaluse ja tahumatuse näitaja. Väga asjalikel inimestel on väga tugev peopesanahk, sest nad ei suuda tavaliselt mitte hetkegi tegevusetult istuda. Pehmete kätega inimesed on poeetilised, loomingulised, peenetundelised. Väga pehmed käed viitavad laiskusele ja mugavusele, hedonistlikele kalduvustele, aga ka hajameelsusele ja hajevil olekule. Lastel ja noortel on pehmemad käed kui vanainimestel. Lihavad käed viitavad heale söögiisule, kalduvusele napsitada ja sellised käed näitavad ka heatahtlikkust. Kondised käed aga viitavad kadedusele, tigedusele, ihnsusele, suurte liigeste ja pikkade sõrmedega kõhnad käed on filosoofiliste kalduvustega inimestel. Väikeste käte omanikud armastavad teha suuri plaane, neil on häid ideid, aga elluviimiseks vajavad nad tuge. Nad suudavad kõike haarata, elunähtusi analüüsida. Suurte kätega inimesed on täpse käe ja silmaga, näiteks kellasepad ja juveliirid on sageli just suurte kätega ja suurte kätega naised teevad väga ilusat käsitööd.




Laia käelabaga inimene on nii füüsilist kui mõttetööd nõudval alal võimekam kui kitsa käe omanik. Kitsa käega inimesed on võimekamad kaunite kunstide vallas ja loovates tegevustes. Väga kitsas käsi viitab aga fantaasia ja kujutlusvõime puudumisele, tegemist on nö. “kuivikuga”. Egoistlikul ja türannikalduvusega inimesel on tavaliselt pikk, kitsas, kõva ja õhuke käsi, sellel puuduvad kühmud, mis on omased emotsionaalsetele ja soojadele inimestele. Külm käsi on külmal ja ratsionaalsel inimesel, soe käsi sooja südamega inimesel. Muidugi määrab käe soojuse ka vereringe toimimine. Soojad kühmudega käed viitavad elurõõmule, südamlikkusele, aga ka kirglikule ja ägedale loomusele. Inimene lööb innukalt ja hingega kõiges kaasa. Külmad käed tunnistavad külma iseloomu, ükskõiksust teiste vastu, ratsionaalsust, aga ei viita automaatselt, et tegemist ongi täiesti kiretu ja külma inimtüübiga. Kuivad käed näitavad kuiva ja ükskõikset suhtumist teistesse, higistavad käed on liigselt muretsevatel inimestel, kes on ka häbelikud ja ujedad, aga käte higistamine võib viidata ka südamehaigustele.




Mida õrnem on käenahk, seda õrnem ja tundlikum on inimene, seda vastuvõtlikum on tema hingeelu. Üldjuhul on naiste käed sellised, mehed on loomult ratsionaalsemad. Käenaha järgi võib liigitada inimesed õrnahingelisteks ja paksunahalisteks. Mõndagi näitab käenaha värvus. Roosakad käed on hea tervise ja elujõu näitajad. Punase tooniga näitavad elujõudu ja energiat, aga ka liigset ägedust. Liiga kollased käed viitavad maksahädadele, mis on alati seotud melanhoolia või kurvameelsuse ja närvilisusega. Sinakad käed näitavad vereringehäireid ja käte rohekas toon on õelate ja kurjade inimeste tunnuseks. Kahvatud ja valged käed on tavaliselt flegmaatikutel või väga tuimadel inimestele. Valged ja kahvatud peopesad on sageli ka suurtel egoistidel.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


6 kuu horoskoop


Isikuhoroskoobid


Inimese isiksuse ja elutee skeemi põhjalik numeroloogiline analüüs (põhjalikum variant)


Tass: panda


Tekk (180 x 220 cm)


Kaelakee: vähi tähtkuju


Hundi kujuke/ripats: obsidiaan


Padjakate 40 x 40 cm (4 tk)


Seinapilt lõuendil või kapal: Nõmmeveski juga


Käevõru: labradoriit


Padjakate 40 x 40 cm (2 tk)


Kausid (31 cm) (4 tk)



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused