Lemmiklooma pildistamine

Loomaomanikud armastavad oma lemmikloomi pildile jäädvustada. See on huvitav ja tore tegevus ning võimaldab ka oma lemmikloomaga samal ajal enam tegeleda. Kuidas seda aga teha nii, et nendest piltidest oleks rõõmu nii iseendale kui ka neile, kes neid pilte hiljem vaatavad. Siinkohal tuleb pildistajal meeles pidada tõsiasja, et kui teed oma loomast pilti ja tahad, et ka teised näeksid selles pildis midagi erilist, siis tuleb pilt teha selline, et see kannaks edasi emotsioone.

Juhuslikud kaadrid, mis tehtud Sinu lemmikloomast ei kanna edasi seda emotsiooni, mida kogesid ise, kui oma loomast pilti tegid. Selles artiklis anname mõningaid näpunäiteid, kuidas jäädvustada oma lemmikloom pildile selliselt, mis oleks huvitav vaadata nii endale kui ka teistele.




On olemas mitmesugused lihtsad nipid, mis võimaldavad ka kehvema kaameraga oma lemmikloomast head pildid teha.

Arvesta looma iseloomu

Ehkki magava looma pildistamine võib olla lihtne, ei anna see edasi Sinu looma omadusi. Näiteks kui loom oma väga vallatu ja mänguline, siis ei saa magava looma pildistamisel kätte seda olemust, milline lemmikloom tegelikult on.

Seepärast tuleb varuda aega ja mõelda, millised on Sinu lemmiku kõige olulisemad iseloomujooned ning püüda neid seejärel esile tuua. Pane rõhk sellele, mis on Sinu lemmikule iseloomulik tegevus, olgu selleks siis palliga mängimine, huvitavas asendis magamine, erilisel viisil söömine, jalutamine vms.




Ole loomaga samal tasandil

Tavapäraselt ei ole lemmikloom Sinuga samal tasandil, mistõttu tuleks piltide tegemisele kasuks see, kui liiguksid loomaga samale tasapinnale. Pildistajale võib ju tunduda väga huvitavana see, kui loom Sulle maapinnalt üles vaatab, kuid see pilt ununeb kiiresti. Seepärast lasku lemmiku tasapinnale, olgu selleks siis põrand, muruplats vms. Võid kindel olla, et sellisel juhul käitub ka Sinu lemmik veidi teistmoodi ning selline lähenemine võimaldab Sul saada oma lemmikust väga häid fotosid.

Väiksemate loomade (näiteks hamster, rott jne.) pildistamiseks on nad mõttekas asetada lauale.




Pildi taust

Tausta valimine lemmiklooma pildistamisel äärmiselt oluline. Paljudel juhtudel jääb see pildistajatel tähelepanuta, mistõttu ei ole ka lõpptulemus see, mida oleks oodanud. On ju nähtud palju loomafotosid, kus taustaks on korralagedus kodus, segamini voodi vms. Hiljem pilti vaadates jäävad sellised detailid koheselt silma. Kõige paremaid tulemusi saab rahuliku ja ühtlase taustaga, olgu selleks näiteks tühi sein. Välistes tingimustes on tausta mõnevõrra kergem valida, seda eriti suures aias, metsas või mere ääres olles. Välistes tingimustes tuleb kasuks see, kui taust on valitud loomulikuna.

Hoia taust võimalikult lihtsa ja ühevärvilisena, et loom taustaga ei sulanduks.

Häid tulemusi saab lemmiklooma pildistamisel pilvisema ilmaga. See vähendab varjusid ning toob paremini esile looma karvastiku värvid.




Lähivõtted

Ära karda oma lemmikut lähedalt pildistada. Väga lähedalt tehtud fotodel on oma omapära. Näiteks võib oma lemmikust teha pildi, kus terve tema nägu hõlmaks kogu kaadri.

Loomulik valgus

Lemmiklooma pildistamisel tuleks vältida välgu kasutamist. Selle asemel kasuta loomulikku valgust. Välistingimustes on seda hea teha, koduses keskkonnas raskem. Ruumis sees olles tasuks seepärast pilte teha akende läheduses. Kui Sinu kaamera võimaldab suurendada ISO väärtust, siis seda tasuks kindlasti teha. ISO 400 oleks sisetingimustes parimaks valikuks.




Paljude loomade karv peegeldab valgust, mis tähendab seda, et välgu kasutamisel võib tulemuseks olla ebarealistlik karvavärv või valguse peegeldumisest tingitud valge laik. Ka võib välgu kasutamine tekitada sarnaselt inimeste pildistamisel punaseid silmi.

Välgu kasutamine võib mõningaid loomi ehmatada, mistõttu tuleks ka seda silmas pidades välgu kasutamisest hoiduda.

Äärmise vajaduse korral võib kasutada ka välgu peegeldumist seintelt või lagedelt.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kahe inimese numeroloogiline analüüs ja armastuse soodsad ajad


Isiksuse analüüs hiina astroloogia järgi


Aastahoroskoop (armastus ja suhted) ja numeroloogia - 39 lehekülge


Tassid ja taldrikud (komplekt 6-le inimesele) - Villeroy & Boch


Taldrikud (27 cm) (3 tk) - Villeroy & Boch


Näorull: tiigrisilm


Skulptuur: kala


Taskupeegel: Summer (Alphonse Mucha)


Taldrikud (27 cm) (3 tk) - Villeroy & Boch


Tassid: Iris - Vincent Van Gogh (2 tk)


Kaelakee: türkiis


Taro kaardid: Everyday Tarot (koos raamatuga)



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused