Magnettormid ja nende mõju inimesele

Eks igaüks meist on kuulnud magnettormidest. Räägitakse ja hoiatatakse, et magnettormid mõjutavad inimesi ja tehnikat. Selles artiklis võtame vaatluse alla magnettormide tekkepõhjused ning kuidas magnettormid inimesi mõjutavad.

Magnettorm saab alguse Päikeselt. Päike tekitab elektromagnetilist kiirgust ja laetud osakesi. Päikesel toimuvad koronaalpursked, mille tulemusena pääsevad laetud osakesed ilmaruumi, haarates samal ajal kaasa ka Päikese magnetvälja osakesi. Seda teame kui päikesetuult. Sellised pursked toimuvad Päikesel igas suunas. Kui need aga toimuvad Maa suunas, jõuavad need meie planeedile.




Päikesetuul jõuab Maani umbes 2 päevaga. Kui päikesetuul on Maani jõudnud, on tulemuseks magnettormid. Ka virmaliste tekkimine ja aktiivsus on seotud päikesetuulega.

Magnettormid mõjutavad ka tehnikaseadmeid, mistõttu võib magnettormide päevadel olla häiritud side-, navigatsiooni ja muud taolised süsteemid.




Keda magnettormid mõjutavad?

Inimesed on erinevad ning see väljendub ka tundlikkuses magnettormide suhtes. Osad ütlevad, et nad ei tunneta magnettorme, teistele on aga magnettormide päevad väga kurnavad. Peamiselt mõjutavad magnettormid väga tundlikke ja vastuvõtlikke inimesi. Ka väsinud inimestele on magnettormid kurnavad. Mida paremini inimene suudab Maa magnetvälja muutustega kohaneda, seda vähem ta neid muutusi tajub.

Kõige enam mõjutavad magnettormid:
– tundlikke inimesi;
– kurnatud, väsinud ja haigeid inimesi;
– vanureid;
– väikesi lapsi, kelle kohanemisvõime pole veel välja arenenud.




Magnettormide mõju avaldub inimestel vererõhu ja südamerütmi muutustena, hingamisraskustena (hingeldamine, õhupuudus), väsimuse suurenemisena. Mõnedel inimestel on täheldatud ka depressiooni tekkimist.

Riskirühmadesse kuuluvad niisiis peamiselt haiged inimesed. Kuna magnettormid vähendavad inimese organismi vastupanuvõimet, võivad probleeme tekitama hakata varjatud terviseprobleemid või esile kerkida krooniliste haigustega seonduvad probleemid.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Horoskoop naisele


Aastahoroskoop (karmad)


Isiksuse analüüs hiina astroloogia järgi


Tassid (4 tk) (350 ml)


Võtmehoidja: ametüst


Taldrikud (6 tk) (28 cm)


Kaelakee: liblikas


Seinakaunistus: lõvi


Seinapilt lõuendil või kapal: Tallinna siluett päikeseloojangus


Buddha kuju: kuukivi


Serviis (18-osaline) - Villeroy & Boch


Söögiriistade komplekt (24 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused