Suhtlemise 10 reeglit

1. Ärge kuritarvitage kriitikat

Tagaselja ei maksa peksta keelt ja inimesi liiga kergekäeliselt hukka mõista. Kritiseerida tegu, mitte inimest (eriti oluline, kui tegemist on lapsega). Jutuajamine nelja-silma all on kasulik, aga kui kriitikast saab kritikaanlus, siis on “kuri karjas”. NB! Täiskasvanu iseloomu kriitika, käskude ja keeldudega oluliselt ei muuda, iseloom kujuneb lapseeas. Lapse puhul aga teeb see lausa halba, kujundab alaväärsuskomplekse ja ebakindlust. Parem otsida üles enda vead, iseennast on tahtejõu abil võimalik muuta.




2. Püüdke vähem käsutada ja rohkem veenda

Käsualune on väga ebameeldiv olla. Veenmisele allub enamik inimesi. Veenda on vaja inimestevahelistes suhetes ja paljude elukutsete puhul. Lapsed alluvad tunduvalt paremini veenmisele, kui närvilisele ja karmile käsule. Patsiendid kuulavad meelsamini arsti veenmist kui kurja käsku.

3. Näidake teesklematut huvi teise inimese vastu

Inimesed on enamasti egoistid ja hoolivad vähe võõrastest muredest. Kui teise muret loomulikult ja teeskluseta jagada, siis garanteerib see enamasti alati head suhted.




4. Olge hea kuulaja

Rääkida oskavad kõik, aga siiralt ja huviga kuulata vähesed. Jagatud mure on pool muret. Et murelikku inimest aidata, pole vaja muud, kui kuulata tähelepanuga. Pole vaja kohe kiiruga sekkuda ja nõuandeid pakkuda, sageli piisab vaid kuulamisest ja teisel hakkab kergem ja ta suudab ise õige lahenduse leida.

5. Laske teisel inimesel tunnetada oma tähtsust

Tunnustamisvajadus on igas inimeses, igaüks vajab tuge ja tunnustust oma töödele ja tegemistele.




6. Austage teise arvamust

Pole vaja kohe öelda, et teisel pole õigus ja ta eksib. See lause tuleks lihtsalt ütlemata jätta. Tõmmata pisut hinge ja püüda end kaasvestleja asemele mõelda. Hinnata olukorda tema seiskohalt. Nii toimides võib ka arvamus muutuda. Sellele aitavad kaasa “ma mõistan Teid”, “ma saan Teist aru” jms.

7. Hoiduge sõnavahetusest ja mõttetust vaidlusest

Kui Teie peale karjutakse või häält tõstetakse, ei maksa hakata samaga vastama. Igasuguses tülisituatsioonis võidab see, kes suudab rahu säilitada. Kuulake vaikides, mõelge muule. Kui teise viha “ei toida”, siis “jahtub” ta kiiremini maha. Võib ka lihtsalt lahkuda, sest keegi ei pea laskma enda peale karjuda.




8. Kui tunnete, et närv läheb mustaks

Hingake pikalt ja rahulikult välja lugedes kümneni. Lõdvestage lihased ja rahunetegi pikkamööda. Kriitilistel teemadel ei ole vaja rääkida ärritunud olekus.

9. Suhetes teise inimesega tuleb pearõhk asetada sellele, mis ühendab

Peale tööasjade võib rääkida kõigest, mis mõlemale huvi pakub (perest, lastest, aiatööst jms) . See, mis lahutab ja mille suhtes seisukohad on erinevad, tuleks jätta esialgu kõrvale. Selliseid teemasid saab puudutada nendega, kellega on pikalt sõbrustatud ja keda läbi-lõhki tuntakse. Siis ei tekita erinevad seiskohad lahkarvamusi, vaid neid on kerge aktsepteerida. Inimesed ongi ju erinevad.




10. Naeratage rohkem

Siiras naeratus sulatab südameid. See tõstab endal meeleolu ja teeb teisel tuju heaks. See ei maksa midagi, aga avab kõik uksed. Naeratage kohtumisel, lahkumisel, telefoniga rääkides, igal võimalusel.

NB! Enamik arukaid inimesi tabab sisimas võltsi oleku suhtluses ära.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Armastuse- ja seksihoroskoop + numeroloogia analüüs


Aastahoroskoop (karmad)


Karma analüüs + saatuse analüüs


Taro kaardid: The Witches


Taro kaardid: Sacred Traveler Oracle (koos raamatuga)


Kaelakee: lõvi tähtkuju


Taro kaardid: Wisdom of Hafiz (koos raamatuga)


Kokkupandav lennuk - Bell Boeing V-22 Osprey


Sõrmus: kuukivi


Käevõru


Kristallipuu: roheline aventuriin


Taro kaardid: Runic Tarot (koos raamatuga)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused