8 organismi puhastajat

Organismi puhastamiseks on parim aeg aasta algus, mil on soov puhastada ja värskendada end nii seest kui väljast. Selleks sobib ka bioloogilise aasta algus (sünnipäeva järgi arvestatud isiklik aasta). Eriti teine bioloogiline kuu, mil organism häälestub energiavarude taastamisele, ainevahetus on aeglane ja kehakaal tõuseb kergesti. See ei ole mitte järjekordne dieet, vaid võimalus toidulauda korrastades vanadest jääkidest lahti saada. Parimad organismi puhastajad on:




1. Toores toit

Lihtne viis kõhtu seestpoolt “küürida” on süüa ohtralt toorest toitu. Sobivad toored juurviljad, toorsalatid, värsked isepressitud mahlad, värsked smuutid. Toortoit tõstab veres foolhapete, C ja E vitamiini, antioksüdantide, alfa- ja beetakaroteeni taset. Annab kehale vajalikke kiudaineid, kiirendab toidu liikumist sooles, ennetab kõhukinnisust. Eriti head kõhule on kurk, kapsalised, spinat, kabatšok, lehtsalat. Salatitesse tasub lisada sellerit, küüslauku, sibulat, porrulauku.

2. Vesi

Vee esmane ülesanne on keha tasakaalu hoidmine, vesi on vajalik rakkude tööks, organite tööks, ainevahetuseks. Tervisliku toitumise puhul on vesi hädavajalik, kuna aitab jääkaineid organismist välja uhtuda. Hommikut tasub alustada klaasi veega (võib lisada maitseparandajaks sidruniviilu), mis ainevahetuse äratab. Ka seedetegevusele aitab kaasa teelusikatäie õunaäädika või sidrunimahla lisamine joogivette. Parim on looduslik puhas kaevu- või allikavesi. Kraanivett saab muuta meeldivamaks kurgi- või sidruniviilude lisamisega. Kraanivett võib puhastada vanahõbedaga või energeetiliselt laadida. Pudelivees on ka soovimatuid lisandeid, vett ei saa lihtsalt niisama säilitada, mistõttu piiramatus koguses pudelivee tarbimine on küsitava kasuteguriga.




3. Roheline tee

Kiirendab ainevahetust. Teel tuleb lasta vaid mõni minut tõmmata ja tarbida tuleb kvaliteetset rohelist teed. Roheline tee on võimas antioksüdant, aitab ennetada vähki, halba kolesterooli, vererõhu tõusu. Kodumaistest taimedest sobivad puhastava tee valmistamiseks apteegitill, kibuvits, kadakamarjad, kummel, saialill, nõges. Nõgest saab kasutada vaid ravikuurina, mitte pidevalt.

4. Spargelkapsas ehk brokoli

Kõhule lillkapsast tunduvalt kasulikum. Annab vähe kaloreid, hea seedimisele, võib ohtralt tarbida. Täidab hästi kõhtu, aitab ülesöömist vältida. Vitamiinidest A, C, K. Organismi puhastamise mõttes võib süüa toorelt või kergelt hautatud kujul.




5. Kapsas

Süüa toorelt või kergelt hautatud kujul. Raviomadused on just toorel kapsal ja kapsa toormahlal. Sisaldab palju C vitamiini ja on parim soolepuhastaja tänu kiudainetele. Riivitud kapsasalat koos kerge õlikastmega lausa harjab soolestikku seestpoolt. Kapsas sisalduv tetroonhape ei lase süsivesikutel rasvaks muutuda. Organismi puhastamise eesmärgil võib päevas klaasi kapsamahla juua. Ka hapendatud kapsal on organismi puhastav toime.

6. Quinoa

Pärit Lõuna-Ameerikast ja on kerge valmistada. Tassitäis sisaldab palju proteiine ja kiudaineid. Teradest saab rauda, tsinki, seleeni ja E-vitamiini. Aitab kaalu kontrollida, veresoonkonnahaiguste ja diabeediriski korral. Sama toime on ka hirsil ja pruunil riisil.




7. Oad ja kaunviljad

Oad on hea liha aseaine taimetoitlaste jaoks. Oad alandavad kolesteroolitaset, tasakaalustavad vere suhkrusisaldust, alandavad vererõhku, kiudained täidavad hästi kõhtu. Aedubade kõrval on head ka türgi oad, herned, läätsed.

8. Täisteraviljad ja seemned

Eriti head on lina-, kanepi-, kõrvitsa-, päevalille-, seesamiseemned ja pähklid. Sisaldavad E-vitamiini, magneesiumi, mangaani, tsinki jt. organismile vajalikke aineid.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Elukutsevalik numeroloogia põhjal


Elutee üldskeem


Armastuse karma + armastuse- ja seksihoroskoop


2in1: käevõru/kaelakee: amasoniit


Harley-Davidson 2015 Street Glide Special


Võtmehoidja: puit


Päikesepüüdjad (9 tk)


Lamp


Barbie nukk (HBV22)


Seinapilt lõuendil või kapal: Tallinna siluett päikeseloojangus


Taro kaardid: Divine Doors (ainult kaardid)


Peegel: makramee (2 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused