Päikesepõletuse ravimine looduslike vahenditega

Päikesepõletuse korral vajab nahk toitmist ja vältida tuleb igasuguseid vaseliini, mineraalõlisid, parafiini jm. keemiat sisaldavaid kreeme. Ka kaitsekreemi valikul tuleks väga hoolikalt vaadata, mida see sisaldab. Oleks mõistlik vältida aktiivset päevitamist 11.00 – 15.00 vahel. Siis on päike kõige intensiivsem ja põletuse oht kõige suurem. Päevitamist tuleks alustada vähehaaval, päevitamise ajal tuleks tarbida rohkelt joogivett ja ennast aeg-ajalt jahutada. Liikumatult lamades on päikesepõletuse saamine kõige tõenäolisem, mistõttu oleks mõistlik päevitades liikuda.




Päikesepõletuse ravimine looduslike vahenditega:

AALOE

Aaloe mahl kaotab punetuse ja valu, stimuleerib immuunussüsteemi ning uute naharakkude tootmist. Määrida mitu korda päevas ja vastavalt vajadusele põletuskohtadele. Apteekides on müügil Aloe Vera hooldusgeel, mis on valmistatud 96% looduslikust aaloest.

KAERAHELBED VÕI KAERAJAHU

Vanni vee kohta tassitäis kaerahelbeid (või kaerajahu). Kaer on parim nahapehmendaja ja leevendab hästi päikesest tingitud kahjustusi. Pärast vanni kuivatada nahk õhu käes. Kaeraveega võib teha ka kompresse kahjustatud nahale.




SÖÖGISOODA

Jahedasse vanni lisada mõned lusikatäied söögisoodat. Sooda muudab vee aluseliseks ja tasakaalustab naha pH taset. Selles vannis ei tohiks olla üle veerand tunni, muidu võib tekkida naha sügelus ja sooda võib liigselt nahka kuivatada. Pärast vanni kuivatada nahk õhu käes. Võib teha ka kausis soodavee ja selles niisutatud pehme riidega tupsutada nahka.

MESI

Mesi aitab niiskust naha sisse “lukustada” ja vähendab põletikunähte. Mett võib tarvitada nii sees- kui välispidiselt. Kui määrida mett põletikukohtadele, siis oleks hea katta kinni pehme riidega. Nii imendub mesi jäägitult naha sisse ja nahk muutub pehmeks. NB! Ravitoimega on naturaalne mesi.




HAPUKOOR

Selle suhtes on palju vastakaid arvamusi, aga hapukoores olevad valgud ja rasvad omavad põletikuvastast toimet ning turgutavad nahka hästi. Määrida nahale ja lasta nahasse tõmbuda. Muudab naha pehmeks. Sama toime on hapupiimal. Poes müüdavatest toodetest on sobivamad need, mille säilivusaeg on lühem ja milles on vähem säilitusaineid.

VESI

Rohke veejoomine aitab vedeliku taset tõsta organismis. Piisavast veetarbimisest annab märku täiesti läbipaistev värvitu uriin. Ka jahe duðð või vann leevendab.

KOOKOSÕLI

Kookosõli on uuema aja trend. Tahke kookosõli imendub nahaga kokku puutudes kiiresti ja pehmendab hästi nahka.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Armastuse karma horoskoop


Isikuhoroskoobid


Partnerlushoroskoop


Seinapilt lõuendil või kapal: Nõmmeveski juga


Sõjavägi


Kaelakee: tiigrisilm


Taro kaardid: The Druid Craft (koos raamatuga)


Öökulli kujuke: ametüst


Skulptuur: kass ja lind


Merkaba täht: maasika kvarts


Tööriistakomplekt: 42-osaline


Roostevabast terasest potid (3 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused