Hetkes elamine teeb tugevaks

Hetkes kohalolek on sisemine protsess, mis keskendub täielikule kohalolekule iseendas kõikidel ajahetkedel. Kohalolek oma kehas ja tunnetes viib pea, keha ja südame kokku meie tõelise olemusega. Vaid siis on võimalik kogeda rõõmu, õnne, vabadust, loovust, avatust, sisemist tarkust ja oskust käia oma rada.

Kiirelt muutuvas maailmas vajab igaüks vahel teist inimest, et tema abil oma mõtetes ja tunnetes selgusele jõuda. Kõik tegelikud vastused on aga meie enda sees, on vaja vaid jõuda äratundmisele. Mõistusega vastuseid otsides tuleb varem või hiljem piir ette. Kui inimene saavutab sisemise rahu, siis tulevad ka vastused.

Mõtlemine on abivahend elus hakkamasaamiseks, aga sellest olulisem on esitada õigeid küsimusi. Neid vastuseid, mida me välja mõtleme, ei tasu elus tõsiselt võtta. Päikesepõimik on inimese vastuste keskus, eestlased nimetavad seda “südame hääleks” või siis “kõhutundeks”. Et selle häälega ühendust saada, ongi vaja sisemist rahu ja vaikust, sest just vaikusest tuleb vajalik vastus ja õige nägemine. Kõigil inimestel on olemas ka enda tervendamise mehhanism, sest tervenemine on üks inimese loomulikumaid omadusi.




Tänapäeva haridus keskendub vaid välistele ja kirjapandud teadmistele, sest juba lasteaias tuubitakse lastele pähe teadmisi. Joonistamisel pannakse ette pilt, aga keegi ei põhjenda, miks peaks koolieelikust lapse joonistatud jänes olema tingimata hall ja suurte kõrvadega? Nii “tapetakse” lapse loovus ja fantaasia juba varases eas.

On täiesti loomulik, et noored inimesed elavad väljapoole ega taha endasse vaadata. Küps inimene peaks aga mõistma, et tema heaolu ei olene teistest inimestest, vaid ikka ja alati temast endast. Iga inimene tunnetab ja kogeb olukordi ja oma tundeid erinevalt. Pole kindlaid käitumisreegleid ega raame, mis kõigile ühtemoodi kehtivad. Miks ei tunne inimene end ka siis õnnelikuna, kui tal on suur maja, palju raha, võimas auto, armastav naine ja head lapsed? Inimese põhihäda ongi selles, et endast ei saada aru.




Kõige rohkem valetab inimene just iseendale. Lapsepõlves tekkinud sisemised mustrid mõjutavad kogu elu ajal. Need sisemised mustrid tekkivad kuni 7-nda eluaastani. Just selles eas tekkib lapsel tunne, et ta pole väärt armastust ja see tuleb välja teenida. Ema ja isa kiidavad vaid siis, kui käitud nende arusaamade ja mallide järgi. Kui laps teeb midagi valesti, saab ta karistada. Nii õpibki laps valetama, manipuleerima ja käituma nii nagu teised tahavad. Aga mida tahab ta ise, see jääb kõrvale. Seda süvendab see, et vanematel pole piisavalt oma laste jaoks aega. Kõik, mida kehas ei kasutata, hakkab hääbuma. Nii on ka sisemise tööga. Kui endasse ei vaata ja oma soovide eest ei hoolitse, siis ei teagi varsti enam, mida elult tahetakse või kuhu suunas minema peaks. Ka hilisem haridussüsteem ei õpeta, kuidas oma tunnetega toime tulla ja hilisemas elus ei lahenda elukaaslaste või töö vahetamine probleeme.




See, mis elus ei meeldi, asub eneses, mitte partnerites. Võime küll oma elus muudatusi teha ja vahel ongi seda vaja, sest eluväärtused muutuvad elu jooksul, aga pole vaja olla “tuulelipp”. Eelkõige on vaja tegelda ikka iseendaga. Lahterdame tavaliselt oma tunded heaks ja halvaks, et saavutada rahu, on vaja leppida iga tundega oma sees. Inimesed pelgavad negatiivseid tundeid, sest kardavad teiste kriitikat. Võib näha palju vaeva töö, suhete ja unistuste nimel, mingi osa sügaval sisemuses saboteerib alati seda, mida teadlikult ja mõistusega tahetakse. Edu ei saada siin maailmas mitte kõige positiivsemaid, andekamaid, loomingulisemaid inimesi, vaid edu saadab neid, kes on avatud selle edu vastuvõtmisele. Enesevaatlus annab võimaluse saada teadlikuks endas toimuvast. Mida rohkem mõistab inimene ennast, seda paremini saab ta aru enda ümber toimuvast. Kõige hirmutavamad kogemused võivad olla elu kõige suuremad kingitused. Kõige suuremad kannatused kõige väärtuslikumad õpetajad. Maailm on täis ootamatuid kokkusattumusi ja kohtumisi, mis tunduvad olevat kui ettemääratud. Kõikide inimkonna konfliktide põhjus on võimuvõitlus või rahahimu.




Kui inimene elust aru ei saa, tundub see keeruline. Raske on õpitud uskumustest ja harjumustest vabaneda. Kõik muutub, kui inimene saab aru, mida elus tegelikult tahab. Mis on elus oluline. Elu ei ole midagi sellist, mis meiega juhtub, vaid see juhtub tänu meile. Me loome kõik oma kogemused ise. Harmooniat ja tasakaalu ei leia endast väljaspoolt, see on meie sees. Sisenedes käesolevasse hetke astume tegelikkusse ja iseenda juurde. Armastus on ainuke energia, mis on tõeline. Kõik muu on meelte loodud illusioon, mida täiendavad meie hirmud (varases eas meisse programmeeritud teadmised, et elame ohtlikus maailmas). Kannatused tulevad soovist olla keegi, kes me tegelikult ei ole. Edukas inimene on ühenduses oma tegeliku olemusega. Mida rohkem reegleid, seda vähem rõõmu. Mida rohkem inimene pingutab, seda raskemaks läheb. Inimene mõtleb enamiku ajast elust, aga elu on selleks antud, et elada siin ja praegu. Minevikku muuta ei saa ja tulevik on vaid illusioon, reaalne elu ongi käesolev hetk.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop - 214 lehekülge


Inimese isiksuse ja elutee skeemi põhjalik numeroloogiline analüüs (lühem kokkuvõtlikum variant)


Aastahoroskoop - 75 lehekülge


Padjakate 45 x 45 cm (2 tk)


Kaelakee: punane tiigrisilm


Kaelakee: jäära tähtkuju


Seinakell


Seinakaunistus: elevandid


Kaelakee: amasoniit


Söögiriistade komplekt (24 tk) - Velaze


Kott - Kalidi


Laualamp: majakas



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused