Kuu mõju inimesele

Lõputute kosmiliste vibratsioonide ja rütmiliste liikumiste seast on tähtsaimad Maa pöörlemine ümber oma telje ning Kuu tiirlemine ümber Maa. Maa teeb täistiiru ümber Päikese 365 päevaga, mis on ühtlasi kalendri koostamise aluseks. Ööpäeva kestvuseks loetakse 24 tundi, aga see ja ka teised kalendri perioodid ei haaku looduslike rütmide ja perioodidega. Meie tavalise kalendri järgi on võimatu mõista looduses toimuvaid protsesse. Juba kiviaja inimesed pidasid Kuud ja selle faase väga oluliseks, sellest ajastust pärit loomaluudelt on leitud Kuu faase tähistavaid sälke. Kuud peeti Jumalannaks. On peetud ka jumaluste ja mitmete mütoloogiliste olevuste koduks või hingede puhkepaigaks. Kalmumäed ehitati tõusva Kuu suunas, et hinged saaks mööda kuuvalguskiiri üles tõusta.




Kuukalender põhineb Kuu liikumisel, kusjuures ööpäevane tsükkel algab tõusust ja lõpeb tõusuga. Kuu ööpäeva pikkuseks on 24 tundi ja 48 minutit, Kuu aastas aga on 354.36 maist päeva. Inimese bioloogiline kell on orienteeritud Kuu kalendrile (Kuu ööpäev on ligi 25 tundi). Kuukalendri kuu vältab 29.53 maist ööpäeva, kusjuures ööpäevad on erineva pikkusega, eriti 1. ja 30. kuupäeval. Kuu täistsükli moodustavad 4 veerandit ehk kuufaasi, kus I veerandi alguseks on Kuu loomise moment ja igas faasis on Kuu mõju erinev, mis tuleneb Kuu ja Päikese vahelisest kaugusest. Rütmika seisukohalt on 2 kasvavat ja 2 kahanevat perioodi. Kasvav pooltsükkel (14 ööpäeva) vältab Kuuloomisest kuni täiskuuni ja kahanev täiskuust kuuloomiseni. Seega kokku umbes 28 ööpäeva. Eksisteerib 4 Kuu faasidega seonduvat inimtüüpi.




Mida lähemal Kuu loomise faasile on sünnihetk, seda naiselikum on inimene hingelt, sest Kuu on naiseliku energia kandja. Need inimesed, kes on sündinud enne Kuu faasimuutust, on kõige ebapüsivamad, nende elus on dramaatilisi muutusi ja tormakaid emotsionaalseid reaktsioone (eriti 7.-8. ja 22.-23. ööpäeval). Päikesevarjutuse perioodil sündinutel on raske elu (kes on sündinud kuuloomise ajal või täiskuu ajal). Ka need, kes on sündinud varjutustele lähedasel ajal, on vähem vabad oma valikutes kui teised.




Kuu kasvuperioodil on inimene aktiivsem ja energilisem, biorütmid lähevad ülesmäge, hääles on veenmisjõud ja ettevõtmistes ollakse edukam. Ka juuksurit on parem külastada just kasvaval kuul.

Kuu kahanemisperioodil ettevõtlikkus langeb. Inimene on vähem aktiivne ja väsib kiiremini. Hääl on tuhm ja veenmisjõuta, reaktsioonid aeglased ja asjade ei edene.

Inimene peaks alati tähtsamad toimingud planeerima kasvavale perioodile ja kahanemisperioodi tuleks kasutada kättevõidetu kindlustamiseks ja säilitamiseks (“tagala” kindlustamiseks). Sellele perioodile sobib paremini igasugune rutiinne tegevus. Must Kuu ehk noorkuu tähendab meile nähtamatut Kuud, siis on Maa, Kuu ja Päike peaaegu ühel joonel ja Kuu on keskel. Musta Kuu faasi peetakse halvaendeliseks, see on õige aeg enesesse süüvimiseks, vaikseks mõtiskluseks ja vähem tegutsemiseks.




Kui Kuu liigub Päikesest mööda ja alustab uut ringkäiku peegeldades Päikese valgust, muutub Kuusirp ka lootustandvaks sümboliks. Kasvu ja suurema energia periood meie elus toimib kuni täiskuuni (I veerand). Täiskuu on helevalge ja ümmargune ja tähistab maagilise küpsemise aega. Täiskuu mõju on väga eriline ja müstiline ning arvatakse, et see mõju võib tõsta isegi naiste viljakust ja mõjutada ovulatsiooni. Täiskuu võib inimesi teatud mõttes “hulluks” ajada ja “kuutõbi” on otseselt Kuuga seotud. Kuu tõepoolest mõjutab inimese vaimset seisundit. Täiskuu ajal suureneb kuritegude ja õnnetuste arv, väga paljud ei suuda uinuda, inimesed kipuvad ettearvamatult käituma.




Kuu mõju on siiski väga raske mõõta, sest see ei ole mingi selgeltmõõdetav näitaja. See võib avalduda vaid üldises ärrituvuses, irratsionaalses käitumises või lihtsalt mingis kummalises tavamõistusele arusaamatus psüühilises seisundis. Ämmaemandad väidavad, et neil on täiskuu ajal alati rohkem tööd, kuigi statistilised andmed seda otseselt ei kinnita. Kirurgilisteks operatsioonideks täiskuu aeg ei sobi, verejooks on suurem. Õpetajad ja teised lastega tegelevad inimesed on täheldanud, et lapsed muutuvad täiskuu ajal väga rahutuks ja neid on raske ohjeldada. Kui Kuu jälle kahanema hakkab, väheneb ka inimese energia ja suundub sissepoole.




Kuu tsüklilisust tunnetavad rohkem naised ja eriti need naised, kelle kuutsükkel ei lange kokku Kuu liikumise rütmiga (on pikem või lühem).

Kuu kõige ilmsema mõju näide on aga looded. Maailmamere tõusudele ja mõõnadele omistatakse kuni 70% Kuu mõju ja ülejäänud osa Päikese mõju. Eriti kõrged kevadised looded toimuvad Kuu loomise ja täiskuu ajal. Mõõna madalaim tase esineb esimese veerandi ja viimase veerandi ajal (kasvava ja kahaneva Kuu ajal), kui Kuu paikneb Päikese suhtes täisnurga all. Inimese keha sisaldab vett umbes sama suhtarvuga, mistõttu on loogiline eeldada, et ka inimesed reageerivad Kuu mõjule oma energia ning meeleolu kõikumiste ja vaimse seisundi muutustega.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kahe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi + omavaheline sobivus


Sünnihoroskoop + horoskoop naisele


Aastahoroskoop (perekond)


Seinakaunistus


Taro kaardid: Sacred Spirit Reading Cards (koos raamatuga)


Laualam: majakas


Päikesepüüdja: kiil


Kõrvarõngad: skorpion


Seinapilt lõuendil või kapal: rebane


Kaelakee: labradoriit


Taldrikud (6 tk) (20,3 cm)


Padjakate 45 x 45 cm (4 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused