Merevaik talismanina

Igal mineraalil on oma energeetiline väli, mis omakorda mõjutab inimese energeetilist välja. Endistel aegadel tegelesid kivimite ja mineraalidega astroloogid, keda huvitaski eelkõige nende mõju inimesele. Igale sodiaagimärgile vastab kindel mineraal, mis on seotud kindla päevaga ning kandmist peaks alustama just sellele päevale lähedasel ajal.

Merevaigu päev on kuukalendri järgi 5. Kuukalender töötab Kuu tõusust Kuu tõusuni. Esimene päev algab Kuu loomise kellaajast ja kestab Kuu tõusuni selles piirkonnas.

Merevaik on taimset päritolu amorfne mineraal, okaspuude miljoneid aastaid tagasi kivistunud vaik. Tänapäeval on merevaik poolvääriskivina väga hinnatud. Merevaik võib olla läbipaistev ja läbipaistmatu, kollaka, pruunika, punaka, valge või värvitu tooniga ja esineb isegi musta, sinakat või rohekat värvi merevaiku. Merevaiku leidub Hiinas, Kanadas, Gröönimaal, Ungaris, Rumeenias, Läänemere rannikul (Leedus) ja Kaliningradis (Jantarnõi). Läänemere randades leiduv merevaik on enamasti kollane, kollakaspunane või kollakaspruun ning seda kutsutaksegi Põhjamaade kullaks. Merevaiku ei leidu Austraalias ja Antarktikas. Eestis on leitud merevaiku Saaremaalt Kihelkonna lähedalt ja Pärnumaalt Häädemeeste rannast.




Merevaik talismanina on universaalne puhastaja. Viib välja astraalsed jäägid, negatiivsuse, mõjutab sisesekretsiooni, südant, põrna ja aitab nägemisvaeguse puhul. Aitab kuutõve, kollatõve, malaaria ja põletike korral. Merevaik sümboliseerib julgust, aitab edu ning võimu saavutada. Suurendab autoriteeti, juhtimisoskust, produktiivset mõtlemist, loomingulisust, aitab mõtteid korrastada.

Merevaigust võib leida veel praegugi kivistunud putukaid, talismanina on eriti hinnatud just sellised merevaiguehted. Merevaigust talismane on kantud oma 2000 ja rohkem aastat. Merevaigust ehteid on leitud paljudest vanadest kindlustest, linnustest ja asulakohtadest.




Merevaigu leebe energeetika toidab aurat positiivse energiaga ning puhastab ka kodu energeetikat. Kui inimene on positiivselt laetud, ei võta ta haigusi külge või laseb neist kergemini lahti. Merevaik aitab eemaldada tõkkeid, mis võimaldab elu kergemalt võtta. Peetakse ka unistuste täitumisele kaasaaitajaks. Kuna merevaigu energia on väga naiselik, kasutatakse ka sünnitajate abistamisel. Oma kergete võngetega rahustab närve, aitab endaga rahul olla, aitab masenduse vastu, aitab isegi füüsilist jõudu taastada. Merevaigule on iidsetest aegadest omistatud eriliselt maagilist rahustavat jõudu ja võimet ravida haigusi. Vanas Roomas kandsid talunaised merevaigust medaljone, et ennetada haigusi. Merevaigu pulbrit ja sellest tehtud salvi kasutati Euroopas mitmel pool erinevate haiguste raviks. Põletikukoldega nahal kokkupuutes olles aitab ravida põletikke. Merevaigust ehted ja amuletid olid Vanas Roomas väga hinnas ja maksid rohkem kui täis elujõus ori. Rooma gladiaatorid ja sõjamehed kinnitasid enne võitlust merevaiguamulette relvade külge. Nii kristlased kui moslemid armastavad tänini merevaigust palvehelmeid. Vanade kultuuride preestrid ja preestrinnad kandsid merevaigust ehteid ja talismane, kasutasid merevaiku rituaalides ja lõhnamaagiates.




Kõigile, kes reisida armastavad, on merevaik tugevaks kaitsekiviks.

Aasia kultuurides kutsutakse merevaiku “tiigri hingeks”. Hiinas põletati merevaiku pidustuste ajal, et jõukust saavutada.

Merevaik on kergete võngetega, aitab inimesel oma kehaga leppida, kuna rahustab närve ja aitab organismil rahuneda. Ravib isegi suitsiidimõtteid. Punane merevaik sobib eriti hästi riitusteks, aga peaks sisaldama endas mingit putukat (eelistatud on skorpion). Merevaik kiirgab sooja ja helget energiat ning puhastab ka energiatðakraid (eriti päikesepõimikut). Aitab korrastada mõtteid ning leida õigeid vastuseid keerulistele küsimustele. Soojendab keha, aitab eemaldada doksiine, aitab aeglustada vananemisprotsessi. Merevaiku seostatakse ka tsüklite ja pikaajalisusega. Merevaik on Veenuse ja Päikese mõju all ning sobib eriti hästi Lõvile talismaniks. Hästi sobib ka Veevalajale, Kaladele, Vähile, Skorpionile jt. (Sõnnile mitte eriti). Merevaiku kingitakse 10. aastapäeva puhul ja 10-daks sünnipäevaks.




NB! Merevaigust ehet ja amuletti ei kanta mitte kunagi hõbedas. Sobib kanda vaid vase ja vase sulamitega, soovitavalt kaela lähedal. Merevaik ei kannata liigset külma ja kuuma, ei kannata parfüümide, juukselakkide ja kodukeemiaga kokkupuutumist. Ka kriimustamine rikub merevaiku. Puhastada saab niiske flanelliga, läiget saab anda oliivõliga. Merevaigust amuletti ei puhastata jooksva vee all ega tuleleegi kohal. Juba 2500 aastat tagasi avastas Kreeka teadlane Thales, et kui merevaiku hõõruda riidega, siis tekkib staatiline elekter (tõmbab külge kergeid osakesi).




Õigel ja valel merevaigul on vilumatul silmal üsna raske vahet teha. Üks võimalus on, kui villase riidega hõõruda, siis hakkab merevaik paberitükikesi külge tõmbama. Ultraviolettkiirtega valgustades ilmuvad merevaigu pinnale helesinised laigud. Katariina palees Tsarskoje Seloos asus kunagi maailmakuulus merevaigust tuba, mille kinkis Vene tsaarile Peeter I Saksa keiser 1716. aastal. II maailmasõja ajal demonteerisid sakslased Hitleri käsul selle ja algupärane merevaigutuba kadus jäljetult. Praegu on tuba fotode järgi taastatud.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop (karmad)


Elusündmuste ennustamine nime transiittähtede järgi


Horoskoop mehele


Kaelakee: kuldobsidiaan


Nukk Mona


Kaelakee: süda ja käed


Söögiriistade komplekt (20 tk)


Barbie nukk (GTJ78)


Multitööriist: 11-osaline


Tööriistakomplekt: 303-osaline


Taro kaardid: The Blind Spot Oracle (koos raamatuga)


Vihmavari: kassid



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused