Pessimism – tõhusaim viis rikkuda oma elu

Pessimistid ise ilmselt arvavad, et kui maises elus kõik ootused on negatiivsed, pole vaja kunagi pettuda. Nii püüavad nad kasvõi killukest õnne kinni püüda. Tegelikult on see, kas tulevane sündmus kujuneb heaks või halvaks suhtes 1:1. Eksam tehakse kas ära või kukutakse läbi, töökoht kas saadakse või siis mitte.







Kui ootused on liiga suured ja asjad ei kujune ootuspäraselt, siis ollakse õnnetu ja pettunud. Kui elu niikuinii toob kaasa ka pettumusi, mis mõtet on end siis juba ette õnnetuna tunda? Kellele õnn elus ei naerata, kannatab pessimistina ju kahekordselt. Kui ise tembeldame end alaväärtuslikuks, tarbetuks või hädavareseks, paneme aluse alaväärsuskompleksidele ja depressioonile. Ka ülemäärane optimism raiskab liialt energiat, kui püütakse enesest kogu aeg parimat muljet jätta ja seda eelkõige teiste inimeste pärast.

Ida meditsiini järgi püüdleb meie kehas olev bioenergia tasakaalu poole. Niikaua kui bioenergia takistusteta saab liikuda, on inimene terve ja energiaga varustatud. Emotsionaalne madalseis blokeerib selle energia ja keha asub kaitseseisundisse. Kui inimene suudab oma pessimismi ületada ja stresse maandada, taastub energia mobiilsus ja püsivaid tervisehäireid ei teki. Negatiivsest mõtlemisest tekivad eelkõige psühhosomaatilised haigused. Esimesena blokeeritakse närvisüsteem, mille tagajärjel tõuseb kolju siserõhk ja ajutsüklite sagedus. Ajus toimuvate keemiliste protsesside tõttu viiakse hüpofüüs ebanormaalsesse seisundisse ning kogu hormonaalsüsteem jääb ilma kontrolli ja juhtimiseta.




Pessimistid on mõtetega minevikus ja teevad endale pidevalt etteheiteid tehtud vigade pärast, aga minevikuvigu ju parandada enam ei saa. Milleks siis ennast karistada kogu elu? Elus on vaja läbi “mängida” palju erinevaid rolle, aga kõiki neid ei saa endale prioriteediks teha. Tuleb teha valik, mis iseenda olemust kõige rohkem toetaks. Valikute tegemisel pole vaja karta teiste kriitikat ega väikesi tagasilööke, sest kõik kogevad neid elu jooksul. Vanu stsenaariume ikka ja jälle läbi “mängides” ei saagi kunagi “surnud ringist” välja. Reaalse kontrolli oma elu üle saab saavutada vaid olevikus (siin ja praegu).

Kui endale vahel väikesi vigu lubatakse, siis ollakse kannatlikum ka teiste vigade suhtes. Tegelda tuleb oma reaalse minaga, mitte ideaalpildiga. Pole vaja iseennast kõiges süüdistada, tegelikult pole vaja ka teisi süüdistada. Võib proovida olukorda parandada nii palju kui annab ja kui ei anna, siis minna lihtsalt tagasi vaatamata edasi. Elus on väga oluline õppida ilma ärritumise ja eneseõigustuseta ning selgelt argumenteerides “ei” ütlema. On võimalik luua endast ja oma elust positiivne nägemus ka siis, kui kõik ei lähegi eriti hästi.




Mõnikord tulevad saatuselöögid üksteise järel ja tekitavad tunde, et neist ei paranegi. Inimese võime ebaõnnestumistest üle saada (enesekindlus) on osaliselt kaasa sündinud, suuremalt osalt aga kodust kasvatusega kaasa antud. Kui inimene on eluga rahul ja tema tervis on korras, siis on ta ka tugev. Siiski ei saa keegi pidevalt kontrollida kogu maailma ja oma elu. Olulisem kõigest toimuvast on see, kuidas inimene ise sellesse suhtub. Ka iseendaga peab olema kannatlik ja ennast on vaja julgustada. Kui inimene ise endast ei hooli, kuidas siis teised saavad seda teha? Miski ei vähenda vastupanuvõimet rohkem kui füüsiline kurnatus ja hingeline madalseis.

Igaühe ellu on vaja lähedasi ja usaldusväärseid inimesi, aga eriti pessimist vajab toetavat ja positiivset suhtlusringi. Üksiolek süvendab pessimismi ja viib pikapeale depressiooni. Kui ühel eluperioodil on saatuselööke järjest, siis on parem elada üks päev korraga ja püüda oma elu sisustada võimalikult palju aega ning süvenemist nõudvate asjadega (et poleks aega halvale mõelda). Endale väikeste rõõmude lubamine aitab madalseisust üle saada (peaks vältima meelemürke ja sõltuvusaineid).




Suhelge sõbralikult ja elage tänases päevas vaatega tulevikku. Kasutage rütmilist hingamist (sisse, välja, paus). Sööge tervislikult ja puhake korralikult. Ärritumise puhul silitage käega päripäeva kõhtu (naba ümbrust), see rahustab ja parandab enesetunnet.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kuu horoskoop ja numeroloogia analüüs


Isikuhoroskoobid


Nimemuutuse mõju eluteele


Lamp


Seinakaunistus: karu


Nugade komplekt (6 tk) - Victorinox


Öökulli kujuke: obsidiaan


Meeste puidust käekell


Seinakaunistus: ninasarvikud


Chevrolet Impala


Kaelakee: kaalud


Kaitseingli kujuke: lasuriit



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused