Kuu astroloogiline sümboolika

Kuu on Maa lähim kaaslane ja moodustab temaga ühtse süsteemi. Kuuga on seotud arvukalt müüte ja uskumusi. Kuu astroloogia aitab mõista inimese enda sügavamaid instinkte ja tundmusi, aitab saavutada kooskõla elu süvarütmide ja iseenda alateadvusega.

Kuumärgi asukoht sünnikaardis näitab inimese emotsioone ja varjatud iseloomuomadusi. Sodiaagi tähemärgid põhinevad kosmilistel rütmidel, mitte antud kujunditel taevas. Kui Kuu ja Päike asuvad sünnihetkel ühes ja samas sodiaagimärgis, siis on selle märgi mõjutused absoluutsed. Kuumärk on palju täpsem, seetõttu on ka samas tähemärgis sündinud inimesed erinevad. Iga tähemärgi läbimiseks kulub Kuul umbes 2,5 päeva ja kogu sodiaagi läbimiseks kuu aega. Iga 2,5 päeva tagant toob Kuu kaasa erineva energiavoo ja mõjutab inimese enesetunnet vastavalt tähemärgile, milles parasjagu asub. Sünnikaardi Kuumärk paljastab inimese salajasemad tunded, sügavamad soovid ja vajadused.




“Must” Kuu ilmub taevasse siis, kui Maa, Kuu ja Päike asuvad peaaegu ühel ja samal joonel ning Kuu asub keskel ega ole nähtav. Täiesti sirgel joonel paiknemine põhjustab iga poole aasta tagant päikesevarjutuse, kuna Kuu vari langeb siis maapinnale. Varjutus võib olla osaline ja täielik. Varjutusi peeti varematel aegadel halvaks endeks, näljahäda, haiguste ja valitsejate surma näitajaks. Kuna päikesevarjutus esineb vaid “musta” Kuu ajal, siis peetaksegi seda aega halvaendeliseks. See on aeg enesesse pöördumiseks, vaikseks mõtiskeluks, aktiivsest tegutsemisest tagasitõmbumiseks.




Kui noorkuu ilmub juba lootustandva sirbina õhtutaevasse, siis inimeste meeleolu paraneb ja energiat tuleb juurde sedamööda, mida suuremaks kuusirp muutub. “Must” Kuu toob inimesele lootusetud mõtted ja negatiivsed tunded, see ei ole sobiv aeg aktiivseks eluks. See on planeerimise ja järelemõtlemise aeg. Sel ajal võib möödunud vigu ja õnnestumisi meenutada, seejuures vigadest tarkust otsides. Lõplikke ja suuri muutusi ning pöördelisi asju ei tasu teha kunagi “musta” Kuu perioodil.




Kasvav Kuu ehk esimene veerand tähistab suurema energia perioodi inimese elus. Põhjapoolkeral kasvab Kuu paremalt vasakule ja kuusirp istub parema käe ülespoole pööratud sõrmedega peopessa. Lõunapoolkeral on vastupidi. Kasvav Kuu ergutab igas mõttes edenemist. Positiivne mõtlemine aitab maksimaalselt edu saavutada. Soodne aeg on raha kasvatamiseks, investeeringute tegemiseks, oma võimaluste nägemiseks, tegutsemiseks, uute projektide alustamiseks, lepingute sõlmimiseks, uude töökohta minekuks, ehitustööde alustamiseks, abiellumiseks, kihlumiseks, pidude korraldamiseks ja igaks tegevuseks, mis nõuab rohkelt energiat. See aeg sobib hästi ka juuste lõikamiseks, kui soovitakse juuste kasvu ergutada. Sobib ravimiseks, paranemine toimub kiiremini. Taimede kasv elavneb, see aeg sobib hästi taimede istutamiseks.




Täiskuu on helevalge ja ümmargune. See on maagiline aeg, mil Maa ja Kuu on jälle ühel joonel ning täpse joondumise korral toimub kuuvarjutus, mis kestab kuni kaks tundi. Kui päikesevarjutused on nähtavad vaid piiratud alal, siis kuuvarjutused kõikjal öösiti. Kuuvarjutus ja mõnikord veripunasena paistev eriti suur Kuu tekitavad hirmu, kuna mõjuvad hävingu endena. Täiskuu ajal Kuu pikalt vaatamine võib paljudele kummaliselt mõjuda. Täiskuu ajal on iidsetest aegadest tegeldud maagiliste tegevustega, kuna see aeg on teatud mõttes kulminatsioonipunkt. Filosoofiline suhtumine on vajalik, kuna inimeste loomingulisus on kõrge ja tajumisvõime on hea, ebamugavaid asju võib ootamatult päevavalgele tulla. Intuitsioon ja vaistud on väga erksad, emotsioonid on “laes”. Tasakaalukuse säilitamine on vajalik, kuna suure edu ja illusoorsete kujutluspiltide vahe on väga väike. Täiskuuperiood põhjustab sündmuste üledramatiseerimist, rahutust ja unetust, mistõttu ka õnnetusi juhtub rohkem.




Kahaneva Kuu ajal hakkab energia jälle taanduma ja inimene pöördub pikkamööda sissepoole. Kahanemine kestab seni, kuni Kuu jõuab “musta” faasi. Rahalised ja töised tegemised taanduvad, tempo langeb ja energia väheneb. Kui tempo maha võtta, siis võimaldab eristada head halvast. Saab loobuda vähemtulusatest asjadest. Rutiinsed tööd sujuvad paremini, loomingulisus langeb, meeleolu samuti. Kahaneva Kuu ajal on kasulik koristada, uurimistöid teha, planeerida, halbadest uudistest rääkida, lahutada ja lahkuda. Kahaneval Kuul tehtud moosid ei lähe käärima. On hea puid lõigata, muru niita, juukseid lõigata (ei kasva kiiresti tagasi). Võib intiimseid hetki veeta kallimaga või lihtsalt puhata. Dieedi alustamine on kergem just kahaneval kuul ja annab ka paremaid tulemusi.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Partnerlushoroskoop


Numeroloogilised analüüsid


Armastuse karma horoskoop


Seinakell


Konna kujuke: mäekristall


Kaelakee: malahhiit


Kausid (2 tk) (24 cm)


Seinakell: käsilased


Päikesepüüdja: öökull


Unenäopüüdja


Päikesepüüdja


Kõrvarõngad: ema ja tütar



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused