Valid kujundi – näitad oma iseloomu

Viie kujundi vahel valiku tegemine võib anda väärtuslikku informatsiooni. Psühhogeomeetria testi kasutatakse sageli karjäärinõustamistel ja töövestlustel ning see sobib hästi isiksuse analüüsimiseks.

Katsealune vaatleb tähelepanelikult paberil olevaid kujundeid: ruutu, kolmnurka, ristkülikut, ringi ja kolmeosalist siksakki. Seejärel valib neist meelepäraseima välja. NB! Kui on raske ära tunda, siis tuleb valida see, mis esimesena silma hakkas. Teised kujundid reastatakse sümpaatia vähenemise järjekorras. Esimesel kohal on põhikujund, mis annab võimaluse kindlaks teha peamised iseloomujooned ja käitumise eripära, viimasel kohal olev kujund näitab, mis teiste juures ei meeldi ja millise tüübi esindajaga on kõige raskem suhelda.




RUUT

Kes valib ruudu esimeseks, on väsimatu, visa ja usin töötegija ning üritab alati alustatud asjad lõpule viia. Kannatlikkus, metoodilisus, vastupidavus aitavad oma ala professionaaliks saada. Selle kujundi valivad kollektsionäärid, andmetöötlejad ja need, kes armastavad korrastada ning lahterdada. Need inimesed on erudiidid, vähemalt mingil kindlal alal. Analüüs on nende tugev külg. Nad on tähelepanelikud pisiasjade suhtes, enamasti soliidse kõnnakuga, napi miimikaga ja rütmilise kõnega. Järgivad korda ega riski ülearu. Ideaaliks on plaanipärane ja reegleid järgiv elu. Tutvusi sobitades on valivad, ei armasta lärmakaid pidusid ega elumuutusi. Nendega suhtlemisel ei tohi hilineda kohtumistele, peab rääkima loogiliselt, ei tohi vahele segada. Neile meeldib korraldada ja organiseerida inimesi ja asju, see on tugev külg. Sobivad hästi administraatoriks, kuid hea ülemus või mänedþer saab neist harva. Ülemäärane detailitruudus ja otsustusele eelnev lõputu informatsiooni täpsustamine ei lase olla operatiivne. Ratsionaalsus ja emotsioonide kuivus ning mõningane külmus takistab teistega edukat lävimist. Kõhklematult ruudu valijad on kindlad vasaku ajupoolkera kasutajad (paremakäelised), kes elus pigem arvutavad kui aimavad.




KOLMNURK

See kujund sümboliseerib liidrit, kes alati seab end esikohale ja tunneb vajadust asjade käiku juhtida ning langetada otsuseid ka teiste eest. Need inimesed näevad juhtimises oma eesõigust. Kolmnurk peegeldab jõudu, mõju ja võimu. Kolmnurka eelistavad inimesed on vasaku ajupoolkera kasutajad (paremakäelised), ülekaalus on loogiline mõtlemine. Võimelised olukorda kiiresti ja sügavalt analüüsima, kuid keskenduvad seejuures sisule. Orienteeruvad alati edule ja võidule. Riskivad palju, kõhklejad-kahtlejad muudavad neid närviliseks ning kärsituks. Negatiivne joon on egotsentrism. Ei tunnista oma vigu ega muuda oma otsuseid. Nad on liiga kategoorilised ega kannata vastuvaidlemist. Omandavad kõike edukalt, mis vastab nende pragmaatilisele orientatsioonile ja aitab eesmärke saavutada. Auahnuse tõttu püüdlevad võimalikult kõrgetele positsioonidele. Alati esitavad endale küsimuse enne tegutsema hakkamist: “Aga mida mina selle eest saan?” Suurepärased mänedþerid ja poliitikud, kelle karisma tõmbab teisi inimesi ligi ja kutsub järgima. Tugevad, enesekindlad ja energilised isiksused, võimelised püstitama selgeid eesmärke ja neid ka saavutama, aga liiga pidurdamatud ja enesekesksed.




RISTKÜLIK

Selle kujundi valijad ei ole oma eluga rahul, otsivad paremat. Psühholoogiliselt on segaduses, takerdunud sageli probleemidesse. Tunnetavad muudatuste vajalikkust või on need just teinud. Üleminekuseisundis olijad valivad selle kujundi. Ka teised grupid valivad stressis olles ristküliku. Lapsed ja teismelised valivad, kui proovivad erinevaid rolle. Iseloomustab järjekindlusetus ja tegude ettemääramatus. Päeva jooksul võib muutuda käitumine diametraalselt. Iseloomulikud on järsud liigutused ja laialivalguv kõne, mis muudab teised suhtlemisel ettevaatlikuks. Vajavad väga suhtlemist, rahustamist ja abi teistelt, aga sageli neid välditakse. Võluda võib nende juures uudishimulikkus, teesklematu huvi kõige vastu, avatus uutele ideedele. Sageli võivad olla ülearu usaldavad, naiivsed ja mõjutatavad, mistõttu on kergesti manipuleeritavad. Ristküliklus on arengu staadium, mis enamasti kaob ajaga.




RING

Harmoonia sümbol mütoloogias. Ringi eelistajaid iseloomustab rahuarmastus, üksmeel, mõistmine, teiste vaatenurga arvestamine. Nad seavad kõrgele inimese ja tema heaolu, on heatahtlikud suhtlejad, kes oskavad teistest paremini kuulata, on empaatiavõimelised ja osavõtlikud. Iseloomulik omadus on parema ajupoolkeraga mõtlemine (vasakukäelised), mis on kujundlik, intuitiivne, emotsionaalne, värvikas, pigem üldistav kui analüüsiv. Nad ei töötle informatsiooni järjest, vaid mosaiikselt, jättes osa vahele. Iialgi ei lähene probleemidele formalistlikult, kuigi loogika on täitsa olemas. Juhtimises eelistavad demokraatiat, püüavad teistega otsuseid arutada, et saada toetust. Ei muretse eriti, kelle käes on parasjagu võim, soovivad vaid rahu ja tasakaalu. Kadestamisväärselt kindlad on ringi valinud inimesed aga moraali ja õigluse küsimustes.




SIK-SAK

Loomingulised ja loovad inimesed valivad sellise kujundi. Viiest kujundist kõige unikaalsem ja ainus avatud vorm. Parema ajupoolkeraga mõtlejad (vasakukäelised), aga kujundlikumad ja intuitiivsemad kui ringi-inimesed. Nende mõte teeb pööraseid hüppeid, teistel on neid raske mõista (eriti ruut, kolmnurk). Meeldib kombineerida lähteideid ja luua neist midagi uut ja originaalset. Sik-saki eelistajad ei talu allumist, rangelt fikseeritud kohustused ärritavad neid, nad ei taha sõltuda tööst ega teistest inimestest. Ei rahuldu normiks saanud vahendite ja meetoditega. Võimalus on alati tähtsam kui tegelikkus. Iseloomulikud omadused on taltsutamatus ja teravmeelsus, teatud olukordades võivad muutuda irooniliseks ja salvavaks. Siiski on sellised inimesed kõige vaimustavamad, erutavamad ja seksuaalsemad. Sellist kujundit eelistavad ebapraktilised ja ebarealistlikud inimesed (loomeinimesed), kes propageerivad oma ideid ja oskavad teisi motiveerida, aga uudsuse kadudes kaotavad asja ja inimeste vastu huvi. Nad pole eriti sihikindlad ega nokitse detailide kallal.




LISAKS

Selgepiiriliste geomeetriliste kujundite joonistamine näitab selget pead ja üksikasjade märkamist. Probleemidesse süüvimise oskus on hea, aga tunneteks jääb vähem ruumi. Meeste joonistused on selgepiirilisemad. Nad ei varja oma arvamust ega tunne hirmu konkurentide ees. Mida nurgelisemad on vormid, seda agressiivsem on autor. Seda ei pruugi väliselt nähagi olla. Naised joonistavad spiraale, ringe ja lainelisi jooni, sest otsivad usaldust ja harmooniat ning võõrad probleemid ei lähe neile sügavuti korda. Ühtepõimunud ringid räägivad stabiilse suhte vajadusest ja kõrvalejäetuse tundest. Ristid väljendavad süütunnet, muretsemist, teiste süüdistamist. Võrk peegeldab ärritust või solvangute allaneelamist. Hinge on kogunenud rahulolematus ja pettumus. Iga jäme joon võrgus peegeldab rünnakut, mida ei julgeta ette võtta. Raamitud võrk näitab probleemiga lõpetamist (vähemalt väliselt). Mesilaskärjed näitavad rahu ja harmooniapüüdlusi ning elu korrastamise soovi. Ka sisemist konflikti, kui oma tegelikke soove ei tunnistata endale. Malelaua joonistaja unistab selgest ja kindlast teest, mis täbarast olukorrast välja aitaks. Kui malelauda sageli joonistatakse, siis on välja kujunenud kompleksid. Lilled, vanikud, päike ei näita kaugeltki nii suurt rõõmu. Pigem unistatakse sõprusest ja hellusest. Siin on soov, et keegi tähelepanu pööraks.




Tapeedimustri joonistajal on igav ja ta on olukorrast ning üksluisest elust tüdinud. Põimunud südamete joonistaja on tunnetest tulvil, aga selliseid tundeid ei maksa vaka all hoida. Sümmeetrilised majad ja karbikesed näitavad korraarmastust, kalduvust planeerida ja arvet pidada. Sellist inimest on raske endast välja viia, sest tal on selged eesmärgid ja ta jääb oma arvamuse juurde. Päid ja nägusid joonistab hea huumorimeelega optimistlik inimene, kellele on eneseuurimine ja enesekriitilisus omased. Talle on looduse poolt kaasa antud terav mõistus ja talle meeldib luua uusi tutvusi, aga sageli võib oma sarkasmi või irooniaga teisi solvata. Silma joonistamine näitab kalduvust eneseuuringutele ja enesekriitilisusele (ka teiste suhtes on kriitiline). Talle võib tunduda, et ta pole piisavalt iseseisev, keegi rõhub ega lase võtta vastu iseseisvaid otsuseid. Huulte joonistamine viitab tundlikule ja sensuaalsele natuurile.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kas sobime kokku?


Reisihoroskoop üheks kuuks


Aastahoroskoop - 75 lehekülge


Kaelakee: labradoriit


Kaelakee ja kõrvarõngad


Padjakate 50 x 50 cm (4 tk)


Kõrvarõngad: kuukivi


Söögiriistade komplekt (60 tk) - WMF


Päikeseprillid lastele: Julbo Fame Kids (cat. 3)


Seinapilt lõuendil või kapal: keerdviljak


Küünlaalused (2 tk)


Padjakate 40 x 40 cm (4 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused