Kohvipaksu kasutamine

Läbi aegade on kasutatud kohvipaksu ennustamiseks, aga on ka teisi võimalusi selle kasutamiseks:

1. Kohvipaks on suurepärane väetis lilledele, eriti roosidele, asaleadele, hortensiatele, kameeliatele. Sobib ka viljapuudele väetiseks. Kohv muudab mulla parajalt happeliseks ja hoiab eemal ka kahjureid. Kohvipaksu võib lisada ka komposti hulka, aga enne peenrasse panemist peaks toimima mõnda aega laguprotsessid. Toalilledele lisamiseks võiks enne kuivatada kohvipuru, muidu võib tekkida hallitus. Maapinnale puistatud kohvipuru hoiab eemal sipelgaid ja nälkjaid. Kohvipuru peletab koerte ja kasside kirpe, kui hõõruda nende karvastikku kohvipuruga.




2. Kohvipaks aitab kaotada halba lõhna. Näiteks külmkappi võib panna lahtise tassikese koos kohvipaksuga, mis imab halvad lõhnad endasse. Käsi võib samuti loputada kohvipuruga halva lõhna eemaldamiseks. Eriti hea on kasutada koos lavendliga.

3. Kehakoorimiseks võib lisada ihupiima sisse kohvipuru, mis on kasulik ja lõhnab hästi. Enne päevitamist kasutades annab ühtlasema jume ja päevituse. Sellega võib pesta nägu, kui lisada tilgake oliivõli on ühtlasi hea näonahakoorija. Hea näomask on 1/4 klaasi kohvipaksu + 1 munavalge. Kanda masseerivate liigutustega näole, kui on kuivanud, pesta hoolikalt maha. Tselluliidi puhul võib kohvipaksu oliivõliga segatuna kasutada masseerimisel. Probleemseid kohti masseeritakse harjakese abil ringjate liigutustega.




4. Kohvipaksuga saab värvida mune, riiet või lõnga. Riiet või lõnga keeta pool tundi ja lisada äädikat värvi kinnitumiseks. Saab toonida ka juukseid, sest segatuna hennaga annab juustele tumedama tooni. Tumedaid juukseid võib loputada kange kohvi lahusega.

5. Kohvipaks sobib nõudepesuks, rasva eemaldamiseks looduslikes tingimustes olles (metsas, matkal, piknikul või ka kodus).




6. Kuiva kohvipuru saab kasutada ka söetablettide puudumisel seedimise korrastamiseks.
On küll ebamugavam võtta (1-2 tl vähehaaval ilma veeta), aga toimib hästi eriti kõhulahtisuse korral.

PS! Kohv annab täiesti erilise ja hõrgu maitseelamuse, kui hõõruda veise või kanaliha peale soola ja teiste maitseainete lisamist kohvipuruga. Lasta paar tundi enne ahjupanekut seista külmkapis ja küpsetada siis tavapärasel viisil.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Reisihoroskoop üheks kuuks


6 kuu horoskoop


Millest räägib Sinu nimi?


Barbie nukk (HCB83)


Tassid: jäälinnud (3 tk) - Villeroy & Boch


Seinapilt lõuendil või kapal: Iru SEJ


Kaelakee: kaalude tähtkuju


Seguauto MAN TGS


Barbie nukk (GXB29)


Päikesepüüdja: merevaik


Pehme mänguasi: orav (suurus S (18 cm))


Kristallipuu: roosa kvarts



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused