10 nippi käte hoidmiseks

1. Käsi on vaja pesta toasooja vee ja rasvarikka lõhna- ja värvainetevaba võimalikult naturaalse seebiga. Pärast pesemist tuleks käenahka tingimata toitekreemiga määrida. Määrdunud käsi võib leotada soojas vees enne pesemist. Kuuma veega pesemine soodustab naha vananemist.

2. Koduse kätekreemi saab valmistada meest, piimast ja sidrunimahlast (1 tl mett sulatatakse pooles klaasis soojas piimas, lisatakse poole sidruni mahl ja pannakse pudelisse). Hea naturaalse kätekoorija saab valmistada oliivõlist ja kohvipurust. Karedaid käsi võib enne kreemitamist söögisooda lahuses leotada (pool tl poole liitri vee kohta). Vananevaid ja kortsulisi käsi võib määrida seguga, mis koosneb munarebust, 1 sl meest ja 1 tl kaerajahust. Et segu paremini toimiks, võib panna puuvillased kindad kätte.




3. Enne käsi määrivaid töid on soovitav suruda küüned pehmesse seebitükki, et küünealused ei läheks mustaks. Küünte all olev seep kaitseb küünealuseid. Käed võib kaitseks tuule ja liigse määrdumise eest määrida kokku vaseliini või kaitsekreemiga.

4. Lõhenenud käenahka võib õhtul määrida ploomirasva või vaseliiniga ja panna kindad ööseks kätte. Korrata seni, kuni käenahk uuesti pehmeks muutub. Kuivi ja lõhenenud käsi võib hoida segus, mis koosneb 1 tl kartulitärklisest klaasi vee kohta (keedetakse kliister, millele lisatakse veel pool liitrit sooja vett. Selles hoitakse käsi 15-20 min.). Pakatunud ja karedatele kätele aitab ka leige salvei, kummeli või nõmmeliivatee vann. Pärast vanni hõõruda käsi paar minutit seguga, milleks võetakse 2 osa searasva ja 1 osa tsinksalvi.




5. Higistavatele kätele võib teha veiniäädika vanni (1 l sooja vett ja 2-3 sl veiniäädikat) või salvei ja tammekoore tee vanni (liitri vee kohta 1 sl droogi, lastakse keema tõusta ja kurnatakse). Vannitamise järel puuderdatakse käsi talgi või kätepuudriga.

6. Köögi- puuviljade puhastamisel parkunud sõrmi saab puhastada sidruniga, sidrunhappe lahuse või tooreste sõstardega.




7. Küünte hoidmiseks ei tohiks jätta maniküüri tehes teravat küünetippu. Kerge kaarega sirge otsaga küüs on tugevam. Küünelakieemaldajatest kasutada vaid atsetoonivaba ja küüntele peaks andma puhkust keemiast. Küüsi lõhub kõige rohkem vale viilimistehnika ja kääridega lõikamine väänab küünt (kasutada tuleks küünetange). Kui küüs on lõhestunud, tuleb pealmine kiht ettevaatlikult maha viilida. Küüsi viilitakse servast küüne tipu poole vaid ühes suunas, mitte edasi-tagasi. Viili hoitakse nii, et pealmised küünekihid jäävad alumistest pikemad. Küünte hoidmiseks tuleks kasutada tugevdavaid ja niisutavaid tooteid. Kui küüned on kehvad, on probleem peamiselt vales toitumises, küüntele mõjub hästi kõik, mis nahale ja juustelegi hea on. Küünenahad püsivad pehmed, kui kasutada küünenahaõli või kreemitada rasvarikka kreemiga. Küünenahka ei tohi rebida ja ka lõigata pole soovitav, lükatakse vaid tagasi või kasutatakse spetsiaalseid tooteid eemaldamiseks.

8. Küünte tugevdamiseks kasutada toidus rohkem vitamiine ja mineraalaineid (A ja B-grupi vitamiinid, foolhape, C-vitamiin, kaltsium, raud, toidulisand biotiin). Käsi võib leotada iga päev rafineerimata oliivõlis 10-15 minutit ja seda võib ka tl iga päev sisse võtta. Triibud küüntel on tingitud mineraalainete puudusest (eriti tsink, A vitamiin ja kaltsium), aga ka kilpnäärme häiretest. Vertikaalsed triibud võivad osutada maksa-, neerude- või seedeorganite hädadele. Küüned on organismi indikaatorid, erksa laki või kunstküünte alla terviseprobleeme ei peida.




9. Kollakaid küüsi saab tupsutada heledamaks sidrunimahla, lauaäädika, jõhvika- või sõstramahlaga. Kõige lihtsam viis küüsi tugevdada on soolavannid. Lahustada klaasitäies soojas vees sl mere- või kivisoola, hoida selles näpuotsi 15-20 minutit ja paar korda nädalas võib teha taimeõli vanne tervele labakäele. Lisada võib õlile A-vitamiini, 3 tilka joodi või 5 tilka sidrunimahla.

10. Majapidamistööde tegemisel kasutada alati kummikindaid, aiatöödel ja tubade koristamisel panna kummikinnastesse õhukesed puuvillased kindad, kummikindad ei lase õhku läbi, mis ei mõju kätele hästi kui pikka aega kasutada.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kahe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi + omavaheline sobivus


Saatuse analüüs + saatus-tulevik horoskoop


Aastahoroskoop (armastuse otsijale)


Kristall: sodaliit


Kaelakee: kaljukitse tähtkuju


Padjakate 40 x 40 cm (4 tk)


Seinapilt lõuendil: Jägala juga


Seinapilt lõuendil või kapal: Jägala juga


Seinapilt lõuendil või kapal: udune raba


Kaelakee: neitsi tähtkuju


Söögiriistade komplekt (30 tk) - WMF


Taro kaardid: The Dungeons & Dragons (koos raamatuga)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused