10 olulisemat fakti TARO kohta

1. Taro on kaardimäng, milles kasutatakse 78 kaarti, millest 22 moodustavad SUURE ARKAANI ja 56 VÄIKESE ARKAANI. Väikese Taro kaardid jagunevad neljaks mastiks, millest igaühes on 14 kaarti: äss (1), 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ja õukonnakaardid paaþ, rüütel, kuninganna ja kuningas. Taro mastid on sauad (tuli), mõõgad (õhk), karikad (vesi), mündid (maa). Tavakaartide puhul vastavad neile risti, poti, ärtu ja ruutu mast.

2. Tarokaardid on pärit Vanast Egiptusest või Babüloonia aladelt, Euroopasse jõudsid esmakordselt renessansiaegses Itaalias (umbes 1430, Milaanos ja Bolognas). Mängukaartidena olid olemas ilmselt 800-1000 aastat varem.




3. Algselt nähti Euroopas tarokaarte kaardimänguna ja ajaviitena õukondades. Esimest korda võeti kasutusele kaardimängus ka trumpkaardid.

4. Esoteerilise tähenduse said tarokaardid 18. sajandil (arvatav aeg 1781), mis oli ühtlasi ka okultismi ja kaartidega ennustamise õitseaeg. Siis avastatakse ka tarokaartide sügavam sümboolika.

5. Taro-buum sai läänemaailmas alguse 20. sajandi lõpul (1970-ndatel).

6. Kaubandusvõrgus ringleb erinevaid tarokaartide liike paarsada, tarokaardid on aga veel mitmekesisemad, erinevaid liike on umbes 1000 ringis. Levinumad on Rideri ja Crowley variant.




7. Kasutamis- ja ladumisvõimaluste rohkus jätab inimesele väga erinevaid tõlgendamisvõimalusi. Väga levinud on paljude ladumisviiside kõrval ka ühe kaardi meetod. Lihtne on kolme kaardi meetod, mis näitab olukorda, kust tullakse, kus ollakse ja kuhu edasi liigutakse.

8. Päevakaart tõmmatakse pakist hommikul või õhtul, reeglina ilma mingit küsimust esitamata. Juhuslikult tõmmatud kaart näitab ära nii hetkeolukorra, ülesande kui ettepaneku edasitoimimiseks.




9. Tõlgendamise võtmeks on 4 elemendi tundmine ja kasutamine (tuli-sauad, vesi-karikad, õhk- mõõgad, maa-mündid). Sauad esindavad loovust, tegutsemist ja liikumist, karikad emotsioone, tundeid ja hingeseisundeid, mõõgad mõtlemisprotesse, intellekti ja kaalutlemist, mündid praktilisust, turvalisust ja materiaalseid asju. Numbrikaartide tähendus on sarnane numeroloogiale, õukonnakaardid: paaþ, rüütel, kuninganna ja kuningas näitavad positsiooni ühiskonnas.

10. Tänapäeval kasutatakse tarokaarte peamiselt “peeglina” iseenda kogemiseks ja tundmaõppimiseks. Tuleks meeles hoida, et keegi ei saa teise eest peeglisse vaadata, teisele inimesele saab vaid siis ennustada, kui ta esitab küsimuse ja soovib saada vastust.

NB! Taro ei saa anda ühest vastust “jah” või “ei”, mistõttu ei saa esitada sellist küsimust, millele on vaid kaks vastust (kas-küsimused).





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Inimese numeroloogiline sünnitabel + Sünniratta kood


Kas Sinu nimi sobib eluteega kokku?


Elukutsevalik numeroloogia põhjal


Seinapilt lõuendil või kapal: vahalill


Seinapilt lõuendil või kapal: purjekas merel


Tass, taldrik ja lusikas


Kaelakee: opaliit


Taro kaardid: The Sugar Skull (koos raamatuga)


Kaelakee: hemimorfiit


Kaelakee ja kõrvarõngad


Taldrikud (21 cm) (4 tk)


Taro kaardid: Jack-O’-Lantern (ainult kaardid)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused