Mis vahe on 100 ja 500 eurosel telgil?

Kommertsartikkel

Kas soovite endale telki osta? Ja te ei tea kust alustada?

Telgi ostmine on nagu auto, kleidi, ülikonna, golfikeppide või isegi veinipudeli ostmine. Liiga palju valikuid võrdub segadusega. Ja segadus võib tähendada kehvade valikute tegemist või isegi loobumist.

Ärge muretsege – abi on kohal! Jagame teiega nippe, millest peaksite lähtuma telgi soetamisel ning mida näitab telkide hinnavahe.

Enamasti pole vaja teil kallist telki osta, ehk telgid mis ulatuvad üle 300-400 euro, kui olete tavapärane telkija. Öeldakse, et enamusele telkijatest sobib midagi keskmises hinnaskaalas, piisab ainult sellest, et leiate endale korraliku kvaliteeditasemega telgi. Kui olete aga pidev matkaja peate te kindlasti rohkem raha ka kvaliteedi alla panema, et teie pikad matkad võimalikult mugavad oleksid.

Plaanite perega matkama minna? Valige endale siit suur ja kvaliteetne telk parima hinna eest!

Telgi valimisel tuleb arvestada mitmete teguritega. Sageli koosneb telgi maksumus sellistest omadustest nagu vastupidavus, suurus ja üldine võime igal telkimisreisil vastu pidada. Loomulikult on kallimad telgid rohkemate funktsioonide ja mugavustega ning seepärast on need parimaks valikuks kogenud matkasellidele.

Telgi valimisel tuleb arvestada mitmete teguritega. Sageli koosneb telgi maksumus sellistest omadustest nagu vastupidavus, suurus ja üldine võime igal telkimisreisil vastu pidada. Loomulikult on kallimad telgid rohkemate funktsioonide ja mugavustega ning seepärast on need parimaks valikuks kogenud matkasellidele.

Nagu paljude asjadega, peaks telgi jaoks kulutatud summa põhinema teie täpsetel vajadustel. Kui tihti kavatsete telki kasutada? Kas plaanite kasutada kämpinguid või kannate kaasas oma varusid? Kas te kavatsete telkida igal aastaajal või ainult suvel?

Kas kallid telgid on oma raha väärt?

Telgi ostmisel tuleb arvestada paljude asjadega ja need kõik võivad mängida väga suurt rolli selles, kui palju te lõpuks kulutate.

Kvaliteetsed magamiskotid oma rännakule leiate Kaup24 kodulehelt!

Enamiku vabaaja telkijate jaoks pole eriti vaja osta eriti kallist telki, kuna ka telgid mis algavad 100 eurost on enamasti kvaliteetsed ja vastupidavad, kui kavatsete telkida 1-3 päeva ning soojemal aastaajal. Kui valite juba vihmasema aastaaja on oluline, et telgil oleks kaasas vihmakaitse, mis ei lase vihmasajul telgi sisse tulla.

Mõelge, millised funktsioonid on teie jaoks tähtsad

Telki otsides on mõned tegurid, mida võiksite kindlasti üle kaaluda. Need aspektid võivad mängida suurt osa teie üldises telkimiskogemuses.


Telgi suurus

Valige endale kindlasti telk, mis on sobilik tervele matkaseltskonnale. Näiteks nelja inimese telk tähendab tavaliselt ainult seda, et 4 inimese jaoks on täpselt ruumi magamiseks. Kuid telgi sisse pole arvestatud ruumi mahtu, mida võib vaja minna varustuse, riiete vahetamise või hingamisruumi jaoks. Nii et kui soovite mahutada 4 inimest, veenduge piisavalt telgi suuruses ja võimalusel hankige 6-kohaline telk, et kõigil ruumi oleks. Pidage meeles, et suuremate telkide hind on kõrgem.


Vastupidavus

Mõelge, kui tihti käite telkimas ja kui kaua soovite, et telk kestaks. Mõistlikkuse piires võib kõrgem hind anda kvaliteetsema ja kauem kestva telgi – näiteks paremini ehitatud telgil on põhjalikum vihmakindlus ning kallim riistvara (näiteks tõmblukud) ja materjalid.
Millisele ilmastikule on telk mõeldud?

Mis kliimas plaanite oma telki kasutada? Kas see on ette valmistatud vihma, rahe või isegi lume jaoks? Veenduge, et ostetud telk suudaks vastu pidada igale ilmale.

Poodide valikus on enamasti kaks valikut – 3 ja 4 aastaaegadega telk:

  • 3 aastaajaga telk (kevad, suvi, sügis) on kerge ja kuuma ilmaga kipub olema jahedam.
  • 4 aastaajaga telk (kevad, suvi, sügis, talv) talub lund ja tugevat tuult. Need on ka enamasti raskemad ja kallimad.


Seadistamise lihtsus

Paljud turul olevad populaarsed telgid üritavad seadistamist ja mahavõtmist suhteliselt lihtsaks ja kiireks muuta. Valige enda jaoks sobivaim ja kiirem mudel.

Valige endale kvaliteetne seljakott, reisikott või matkakott Kaup24 veebipoest! Tutvuge valikug ja tehke ost juba täna!


Telgi kaal

See on veel üks funktsioon, mis seljakotirändurile on kõige olulisem. Paljud tavalised telgivalikud on keskmise kaaluga, kuid siiski ei sobi, kui peate telgiga matkama. Kindel on see, et mida kergemad on materjalid, seda kallim on ka telk.


Odav ei ole alati kõige kvaliteetsem

Kuigi odav telk võib olla ahvatlev, võib see tähendada ka seda, et see pole nii hästi ehitatud. Kui teie telk puruneb pärast ühte või kahte telkimisreisi, võib uue ostuhind põhjustada kulutusi rohkem kui teil oleks, kui alustaksite kvaliteetsest telgist.


Ventilatsiooniavad

Väga tähtsaks osaks on telgis ka võrgusilma seinad, aknad ja uksed. Need funktsioonid soodustavad õhuvoolu, minimeerivad kondenseerumist ja hoiavad teid kuumadel öödel jahedamana.


Kas valida 100 eurone või 500 eurone telk?

Kokkuvõtteks on mõistlik otsida endale telk, mis tagab kvaliteedi ja hinna tasakaalu. Kõik ei taha telgile kulutada tohutuid eurosid, eriti kui nad kavatsevad seda kasutada vaid soojematel kuudel. Intensiivsemad matkasellid soovivad kindlasti rohkem tähelepanu pöörata erinevatele funktsioonidele, mida kallimad telgid neile anda suudavad. Seega oma valikut tehes lähtuge eelkõige kahest – kvaliteet ja funktsionaalsus.



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused