10 nippi teepuuõli kasutamiseks

Teepuu kasvab Austraalias, on pikkade painduvate okste, kitsaste nahkjate lehtede ning väikeste piklike harjakesi meenutavate valgete õisikutega puu. Teepuu raviomadusi tundsid Austraalia aborigeenid juba enne eurooplaste tulekut ja valmistasid teepuulehtedest tõmmist, millega erinevaid haigusi ravisid. Õli valmistatakse teepuu lehtedest ja võrsetippudest.

Teepuuõli võitleb tõhusalt kõikvõimalike bakterite, viiruste ja seente vastu ning aitab ka putukaid ning kahjureid eemal hoida. Kasutatakse teepuuõli väliselt, sest see on pisut mürgine. Ka välispidiselt võib mõnel inimesel tekkida allergiline reaktsioon.

Teepuuõli on väga spetsiifilise ja tugeva lõhnaga eeterlik õli. Hämmastav looduslik aine, mis peaks igas kodus kindlasti olemas olema. Selle võiks igale reisile kaasa võtta ja lihtsalt käekotis tagavaraks hoida. Kuna on väga antiseptiline, siis desinfitseerib hästi, leevendab valu, kergendab põletikke, seda võib panna otse nahale, sest kipitust ei teki. Probleemiks võib olla paljude jaoks vaid väga spetsiifiline tugev lõhn, mis võib nii meeldida kui ka vastumeelne olla.




Alljärgnevalt 10 võimalust teepuuõli kasutamiseks:

1. Nahaprobleemide leevendamiseks. Vinnide ja akneprobleemide korral aitab näo puhastamine veega, milles on 5-6 tilka teepuuõli. Teepuuõli võib lahjendamata kujul panna ka otse vistrikule, ohatisele või nahakriimule. Löövete ja allergianähtude puhul võib kanda nahale nii lahjendamata kui ka lahjendatud kujul. Allergilise või liiga kuiva naha ja kärnade jaoks võib oliivõliga lahjendada. Imikulööbe vastu aitab, kui lisada 3 tilka beebiõlile. Hõõruda puhastatud nahale.

2. Gripi ja külmetuse korral. Kui nina on kinni, võib hingata sisse teepuuõli auru (10 tilka teepuuõli liitri vee kohta). Nohu korral võib lahjendamata kujul nina ümbrusse hõõruda. Köha vastu võib lahjendada pooleks oliivõliga ja hõõruda sellega rindkere ning kaela piirkonda mitu korda päevas. Kui kurk on valus võib lisada kurguloputusveele, mis tuleks kindlasti välja sülitada.




3. Kõõm ja peasügelus. Võib segada 10 tilka ðampooni sisse ja lasta mõjuda 10 minutit. Pesemisel tuleb olla vaid ettevaatlik, et silma ei sattuks. Teepuuõli aitab isegi täide puhul ja on ohutu.

4. Seenhaigused. Suu limaskesta seenhaiguste puhul lisada klaasi vee sisse 10 tilka teepuuõli, loputada suud mitu minutit ja sülitada välja. Ka halva suulõhna puhul aitab. Alakeha seenhaiguste puhul lisada 6 tilka liitri vee kohta pesemisveele. Vanniveele võib samuti lisada 10 tilka. Võib hõõruda keha samas vees niisutatud rätiga. Jalaseente korral kanda lahjendamata kujul otse nahale. Pärast karvade eemaldamist võib määrida nahka oliivõliga, millesse on segatud mõni tilk teepuuõli.

5. Putukahammustused. Sääskede peletamiseks võib segada 10 tilka teepuuõli oliivõliga ja hõõruda kehale. Kaitseb mõne tunni ja peletab lisaks sääskedele ka puuke. Võib piserdada puhast teepuuõli metsa minnes riietele või nahale, lõhn püsib mõnda aega ja peletab puuke eemale. Putukahammustuse sügelust leevendab teepuuõliga määrimine.




6. Ebameeldivad kehalõhnad. Soe vann, millesse on tilgutatud teepuuõli, aitab halvasti lõhnavate jalgade puhul. Hingeõhu värskendamiseks loputada suud veega, millesse on lisatud teepuuõli 3 tilka klaasi vee kohta. Väga tugeva igemepõletiku korral võib abi olla, kui hõõruda igemeid teepuuõliga ja loputada seejärel.

7. Koertel-kassidel leevendab sügelemist, lööbeid, putukate hammustusi. Puukide eemaldamiseks koera või kassi kehalt võib panna otse puugi kehale lahjendamata kujul.

8. Haavad. Puhastada haav ja panna sellele mõni tilk õli. Põletushaavu loputada jääkülma veega, väikestele haavadele võib panna teepuuõli lahjendamata kujul. Päikesepõletuse korral võib panna 5 tilka aaloekreemi sisse või segada päevitusjärgse kreemi sekka. Paiseid määrida lahjendamata kujul mitu korda päevas. Sinised laigud ja muhud kaovad kiiremini, kui määrida teepuuõliga.




9. Lihased. Valusate lihaste ja rebendite korral võib segada 10 tilka vähese koguse oliivõliga ja hõõruda haiget kohta mitu korda päevas.

10. Teepuuõli võib kasutada kodus koristamisel ja suurpuhastusel, võib lisada põrandapesuvette või kasutada lahjendatud kujul pindade desinfitseerimiseks. Võib kasutada nii WC kui vannitoa desinfitseerimiseks. Teepuuõli võib kasutada isegi aroomiteraapias ja aroomilambis teepuuõli põletamine puhastab õhku.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Elukutsevalik numeroloogia põhjal


Elukoha horoskoop


Karma analüüs + saatuse analüüs


Porsche 550 A Spyder


Tassid: võõrasemad (2 tk)


Seinakaunistus: hirv


Kaelakee


Seinapilt lõuendil või kapal: mesilane


Käevõru: punane ahhaat


Merkaba täht: maasika kvarts


Mälukaart: SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I, 128 GB (V30, 200 MB/s, U3, 4K UHD)


Kristallipuu: roosa kvarts



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused