5 asja, mida süda ei salli

Süda vajab oma tööks tervislikku toitu ja füüsilist liikumist. Iga päev peaks tund või paar liikuma värskes õhus. Südamepumba töös hoidmiseks on vaja piisavalt vedelikku tarbida. Vähesed inimesed joovad igapäevaselt vett, aga see on oluline südame normaalse töö jaoks. Puhas vesi on kõige vajalikum vedelik kehale, selle võib asendada tervisliku taimetee, naturaalse värske mahla või mahlase puuviljaga. Kevadisel ajal on väga hea juua kase- või vahtramahla.




On vähemalt 5 asja, mida süda ei kannata:

1. Tööstress mõjub südamele halvasti

Töökohal tekkivaid probleeme loetakse potentsiaalseks infarkti tekitajaks. Äge stress on ohtlikum kui pikaajaline suurenenud närvipinge, millega inimene suudab kohaneda ja toime tulla. Südamele mõjuvad halvasti konfliktid, terroriseerivad ülemused, ebameeldiv töö, kiusakad kolleegid, tunnustuse puudumine, liiga suur töökoormus ja vastumeelsus töö suhtes. Ebameeldiv töö kurnab keha ja vaimu ning kulutab inimest igas mõttes. Ka liiga suur vastutuse koorem mõjutab südant tugevalt, mistõttu tippjuhid on rohkem ohustatud.




2. Süda ei salli liigset lärmi

Pidev viibimine mürafoonis suurendab südameinfarkti ohtu. Isegi tänavalt igapäevaselt kostev liiklusmüra, igapäevane miljöömüra koduses või töises plaanis suurendavad seda, seejuures naistele mõjub halvemini. Pidevast keskkonnamürast tekib stress ja see muudab vastuvõtlikuks haigustele. Eriti ohtlik on siis, kui ka ööuni on pidevalt müra tõttu häiritud ja korralikult välja puhata ei saa. Pidev infomüra kurnab vaimselt ja mõjub samuti südamele halvasti. Liigne sõltuvus sotsiaalmeediast südamele head ei tee, samuti negatiivsete uudiste pidev tarbimine.

3. Irisev elukaaslane mõjub südamele halvasti

Eriti kõrgvererõhu- ja diabeedihaigete, samuti ülekaaluliste inimeste infarktioht suureneb tunduvalt, kui puudub lähedaste toetus ja mõistev suhtumine, kui kogu aeg halvustatakse ja otsitakse vigu. Südame isheemiatõve korral halvendavad südamehaiguste kulgu just probleemid elukaaslasega. Pidev vaimne terror, irisev kriitika, halvustamine, sarkasm ja rahulolematus on täiendavad ja suured riskitegurid.




4. Migreen ja pidevad peavalud suurendavad südamehaiguste riske.

Migreenipõdejatel ja liiga sagedaste peavalude käes vaevlejatel on suurem risk ajuinfarktile. Insuldirisk on lausa kahekordne ja seejuures pole oluline, kui raskelt peavalud kulgevad. Naiste puhul suurendavad rasedusvastased tabletid migreenihaigete riskid lausa mitmekordseks.

5. Süda ei salli vihastamist.

Äkkviha võib viia hauda väga kiiresti, kui liiga tihti vihastatakse. Koleerilise temperamendiga inimesed vihastavad rohkem, samas on oht ka neil, kes ennast väga pikalt talitseda suudavad ja siis äkki plahvatavad tohutu jõuga. Vihastamisel tõuseb järsult vererõhk, süda hakkab kloppima, inimene ei suuda selgelt mõelda ega ratsionaalselt tegutseda. Lisaks infarktile juhtub sellises seisus ka kõikvõimalikke õnnetusi rohkem. Sama toime on ka emotsionaalselt väga suurtel läbielamistel. Süda ei salli üleliigseid liiga tugevaid tundeid ja emotsioone, olgu selleks armukadedus, hirm, viha, ehmatus, mis iganes muu väga tugev emotsioon.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoobid, kuuhorksoobid, aasta analüüs numeroloogia järgi


Horoskoop mehele + aastahoroskoop mehele


Kahe kuu horoskoop (päevade lõikes)


Seinapilt lõuendil või kapal: Võrtsjärv


Kaelakee: kaksikute tähtkuju


Konstruktor: auto


Ferrari Monza SP1


Käevõrud partneritele: akvamariin ja laavakivi


LED küünlad (3 tk)


Mälukaart.: Lexar Professional 2000x SD Card 32GB, SDHC UHS-II


Tassid: Tree of Life - Gustav Klimt (2 tk)


LED küünlad (3 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused