Montessori mänguasjad ning mööbel on alati heaks valikuks

Kommertsartikkel

Rume.ee veebipoe tootevalik ei ole koostatud juhuslikult. Lapse loomulikul arengul põhinev Itaalia arsti ja psühholoogi loodud Montessori meetod on kasvatuspedagoogilise lähenemisena muutumas aina tuntumaks. See toetab lapse uudishimu ning teadmiste janu ja erinevalt paljudest kasvatuskoolkondadest ei sisalda Montessori meetod üksnes teoreetilisi paberile kirja pandud soovitusi.

Mis peitub tuntud sõna taga?

Montessori pedagoogika hõlmab ka hästi läbimõeldud keskkonda ehk Montessori mööbel ning Montessori mänguasjad on täiesti omal kohal. Muidugi ei saa väikelast lihtsalt omapead jätta ja loota, et laps õpib ning kõik on korras. Küll aga saad täiskasvanuna luua turvalise keskkonna, mis toetab lapse iseseisvuse ja vabaduse arengut. Üsna ruttu avastadki, et tänu sellisele lähenemisele omandab sinu väike põnn uusi oskusi ja teadmisi justkui möödaminnes.

Montessori mänguasjad ja Montessori mööbel võib tunduda keerulisem valik, sest sobilikke lahendusi ei leia just igast ettejuhtuvast poest, ent ära anna alla. Montessori mööbli ja Montessori mänguasjad leiab Rume e-poest, Rume tiim on kokku pannud kaubavaliku, kust saab kerge vaevaga kingitused lastele ja kingitused beebidele.

Miks on Montessori mööbel eriline?

Montessori pedagoogikaga sobilikud mänguasjad ja mööbel on loodud, pidades silmas, et need kataksid lapse erinevaid vajadusi:

  • psühholoogilised vajadused
  • sotsiaalsed vajadused
  • psüühilised vajadused
  • emotsionaalsed vajadused
  • füüsilised vajadused

Nende vajaduste täitmiseks ja iseseisva ning turvalise tegevuse toetamiseks peab lastetoa sisustus olema lapse jaoks sobilikus suuruses. Samal ajal ei tähenda Montessori mööbel, et lapse kasvades peab kohe tormama uusi asju soetama. Suurem osa Montessori sisustus on kasutatav läbi aastate ehk need kasvavad koos lapsega! Tänu sellele on Rume pakutav heaks valikuks ka neile, kes ei jälgi Montessori pedagoogilist lähenemist, ent hindavad pika kasutuseaga kvaliteetset mööblit ning soovivad teha keskkonnasõbralikke valikuid.

Toolid, mis kasvavad koos lapsega!

Rume veebipoes on ootamas montessori raamaturiiul, beebi esimesed mänguasjad ja teisedki Montessori vahendid. Näiteks Montessori tool, kas kuubiktool või torntool. Kuubiktooli saab laps kasutada juba alla aastasena. Alguses toena, seejärel toolina ning lõpetuseks laua või öökapina! Torntoolid on aga ideaalseks viisiks, kuidas kaasata laps igapäevaelu tegevustesse. Mõni Rume torntool on muudetav laua ja tooli komplektiks ehk jällegi mitmekülgne kasutusvõimalus.

Kuidas on lood mänguasjadega?

Täpselt nagu Montessori mööbel, ei ole ka Montessori mänguasjad mõeldud vaid pedagoogika järgijatele. Rume.ee veebilehelt leiad väga laia valiku lelusid, mis on turvalised, lihtsad ja toetavad lapse arengut.

Mida vähem, seda parem!

Kas on põhjust karta, et Montessori mänguasjad ja Montessori mängud muudavad kodu pilgeni täistopitud laoks? Suisa vastupidi. Ka Montessori arendavad mänguasjad on loodussõbraliku põhimõttega, et pigem vähem kui rohkem. Vähem mänguasju tähendab, et lapsel on rohkem mänguideid! Ja täiskasvanu ehk sinu vaatepunktist vaadates, tähendab vähem asju lihtsamat koristamist.

Kel juba olemas, siis nii tavalised kui Montessori mänguasjad sobivad roteerumiseks. Ehk korraga on väljas vähem lelusid ja kui need igavaks muutunud, saab välja tuua juba olemasolevad aga ehk ununenud mänguasjad. Paljud Montessori beebi mänguasjad sobivad hästi ka väikelapse jaoks, sest lapse mängimisviis muutub. Tänu sellele tasuvad algselt kallimana tunduvad puidust mänguasjad kindlasti ära.

Vaata julgelt Rume.ee veebipoes ringi ning tutvu erinevate lahenduste ja võimalustega. Täitsa võimalik, et seal ootab sind montessori mööbel, mis kodust puudu või mänguasi, mis kujuneb lapse suureks lemmikuks.



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused