Kuidas sisustada elutuba?

Kommertsartikkel

Õdusust ei loo mitte ainult kauni disainiga kohvilauad või diivanikomplektid. Hubase elutoa loob kogu tervik: nii välja valitud mööbel, viimistlus kui ka muud dekoratsioonid nagu lilled, pildid, tekstiilide valik jms. Kuidas luua aga elutuba, mis on praktiline ja samal ajal õdus paik, kus veeta pikki talvepäevi ja võõrustada enda parimaid sõpru?

Planeerimine algab ruumist

Selleks, et alustada elutoa planeerimist, tuleks mõelda ruumile. Arvesse tuleb võtta järgmist:

  • kui suur on ruum;
  • kui avar ja valge on ruum;
  • milline on ruumi planeering: kus asuvad uksed, kas ruumis on vaheseinasid jms.

Sellest, millise ruumiga on tegu, sõltub väga palju. Kui tegemist on väikese ja pimeda ruumiga, siis selle sisustamiseks tuleb mõelda sellele, kuidas luua ruumis vaba ruumi ja paigutada kõik vajalik. Samuti on oluline säilida niivõrd palju valgust kui võimalik.

Suurema ruumi sisustamine tundub pealtnäha kergem, aga tegelikkuses tuleb ka seal paljule mõelda. Liiga suur tuba võib mõjuda kõhedana ja selleks, et sinna luua rohkem soojust ja hubasust tuleb mõelda läbi erinevate dekoratsioonide, mustrite ja kangaste kasutamine.

Väikeses ruumis kasuta võimalikult palju heledaid toone, aktsentsein ei ole välistatud, aga need tuleks väga hästi läbi mõelda. Ruumi annavad näiliselt juurde ka erinevad peeglid, õhulisema mööbli ja lendlevate kardinate kasutamine.

Suuremas ruumis saab mängida ja katsetada enam, aga sellega ei tohiks üle piiri minna.

Moes on praktiline mööbel

Alates koroonapandeemiast, mis on toonud inimesed tagasi kodudesse, on moodi tulnud tagasi nii hubased värvitoonid kui ka praktilised lahendused. See tähendab, et enam ei eelistata kodu kujundamises külmasid värve ja minimalistlikke jooni. Oluline on, et kodus oleks mõnus olla ja kõik, mis seal on, on loodud kasutamiseks.

Kui võõrustad palju külalisi, võiksid kaaluda nurgadiivani soetamisele. See on kompaktne lahendus, kuhu mahub istuma mitmeid inimesi. Samuti on paljud nurgadiivanid lahtikäivad ja seda saab vajadusel kasutada magamisasemena.

Samuti tekitavad lisa istekohtasid tumbad, tugitoolid kui ka väikesed diivanid. Viimasteks peab aga elutuba olema suurem, sest need võtavad ruumi ja arvestada tasub ka lisaruumiga, mis iga mööblieseme vahele jääks.

Väikses elutoas ei pea olema kohvilauda, kui sa just ei armasta diivanil teed, kohvi või pokaali veini nautida. Suuremas elutoas on piisavalt ruumi kohvilauale, mis on ideaalne erinevate ajakirjade asetamiseks, aga ka väikeste suupistete ja jookide hoidmiseks.

Mööbli valimisel mõtle sellele, mida sa vajad ja leia lahendus selle paigutamiseks ruumi. Viimaseks jäävad dekoratsioonid, milleks on nii erinevad fotod, maalid, kaunid vaasid, toataimed kui ka palju muud. Loo elutuba, kus armastad palju aega veeta ja enda kallimaid inimesi võõrustada!



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused