Sõnatu keel suhtlemises – peaasendid, pilgukõne

Mitteverbaalse suhtlemise all mõtleme kõike seda, mis kaasneb verbaalse suhtlemise ehk kõnega. Kõne hõlmab kogu suhtlemisest vaid 10%, kolmandiku moodustab hääle tämber, rütm, intonatsioon ja ülejäänud 60% moodustab mitteverbaalne suhtlemine: miimika, þestid, poosid, distantsi valik, ümbritseva ruumi valik. On vaja vaid tähelepanelikku pilku ja kannatlikkust nähtu analüüsimiseks. Alateadlikult võtame vastu kogu info. Verbaalne suhtlemine (kõne) on mõistuse kontrolli all, aga mitteverbaalne suhtlemine ei allu mõistusele ja me anname tahtmatult edasi infot oma suhtumisest ja hoiakutest. Väidetavalt on sümpaatia ja antipaatia 99% vastastikused tunded (v.a. romantiliste kiindumuste puhul, kus tunded üht või teist osapoolt “pimestavad”). Me kiirgame enda ümber teatud sagedusega energiavälja, sümpaatia ja antipaatia oleneb võnkesageduste sobivusest. Sarnase võnkesageduse puhul ei teki häireid (inimesed on “ühel lainel”). Inimene tunnetab seda alateadlikult, aga mõistus segab sageli alateadvuse ebamääraseid signaale uskumast. Lihtsam on jälgida nähtavaid märke suhtlemisel.




Peaasendid, pilgukõne

Silmad kinni – Laps sulgeb silmad kui valetab, noor inimene pöörab pilgu mujale (aknast välja, põrandale vm.). Täiskasvanu hakkab nt. prille puhastama või silmi hõõruma. Kui sobivat vastust otsitakse, siis vaadatakse üles (olenevalt sellest pöördub pilk, kumb ajupoolkera vastusega tegeleb).

Suu kinni – Laps paneb mõlemad käed suu ette, noor sulgeb vaid kergelt, täiskasvanu sügab vuntsi, võtab ninast kinni või räägib pihku.

Pea ja vaade otse – neutraalne vaatamine-kuulamine

Altkulmu vaatamine – kriitiline

Vidukil silmad – olukorra hindamine

Pea kallutamine küljele – meeldimine ja huvi

Suurenenud silmapupillid väljendavad nii suurt huvi kui meeldimist (nt. kaardimängija jpt. kannavad just seetõttu tumedaid prille, et seda varjata). Silmapupillid reageerivad tunnetele, kui nähakse midagi meeldivat või huvitavat, siis suurenevad tahtmatult. Suurenenud silmapupillid muudavad inimese atraktiivsemaks. Salajane märkide vahetus võib toimuda teeseldud ilmete all.




Kitsenenud silmapupillid – ebameeldiv või huvi puudus, aga ka neutraalne hoiak.

Pilk liigub kuulamisel kolmnurgas: silmast silma ja sealt otsaette – ametlik, neutraalne pilk.

Pilk liigub silmast silma ja ülevalt alla mööda keha – lähedasem suhe, jäigalt ülestõstetud peaga näitab üleolekut ja väljakutset. NB! Meeste ja naiste vahelistes suhetes näitab see kontakti pikendamise ja tugevdamise soovi.

Liiga ligidalt ei tohiks otsa vaadata (võõra inimese energiavälja sisseminek) – võib vaenulikuna tunduda.

Pidevalt teise otsa vaatamine – kutsub esile agressiivse suhtumise endasse, võetakse sageli vaenuavaldusena.

Pilgu mujale pööramine rääkimisel – tahab midagi salata, ei usu teist, distants on liiga väike, ebamugavustunnet näitab, soovi kontakt lõpetada.




Silmside – kui kestab murdosa vähem kui peaks, siis tekkib ebamugavustunde, et ei usaldata. Alamäärane signaal.

“Sisse-välja” naeratus – See ilmub mornile näole ja kaob. Tegelik meeleolu on aimatav. Tõeline naeratus ilmub näole järk-järgult, kustub samuti aeglaselt. Saab alguse silmadest ja naeruvine jääb silmadesse kauem pidama. Tõeline naeratus on ka silmades. Tardunud naeratuses jääb intensiivsusest vajaka.

Liiga valju ja pikk naer – kellelegi püütakse meeldida või meelepärane olla. “Pugemisel” kasutatakse, mõnikord solvumise varjamiseks, ka tõelise ahastuse puhul (nt. hiljem läheb üle hüsteeriliseks nutuks).

Pikk pilk – Silmadest peegeldub vastastikune suhe. Armastajad kontrollivad alateadlikult pupilli laienemist, esmane signaal tuleb silmadest. Tõelised naistekütid eelistavad kitsenenud silmateradega naisi, laienenud silmapupillid teevad neid ettevaatlikuks, kuna armunud naine segaks nende elustiili.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kõige olulisem karma sünnitabeli ja nimetabeli järgi


Aastahoroskoop - 214 lehekülge


Aastahoroskoobid, kuuhorksoobid, aasta analüüs numeroloogia järgi


LED teeküünlad (24 tk)


Kott: The Moon


Käevõru: oonüks, tiigrisilm ja ahhaat (14-16 cm)


Öökulli kujuke: sodaliit


Kausid (18 cm) (4 tk)


Taro kaardid: Mystic Martian Oracle (koos raamatuga)


Batman ja Batmobile


Seinapilt lõuendil või kapal: roos


Seinapilt lõuendil või kapal: mänd vihmasajus



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused