Võitle tselluliidiga

Tselluliit on probleem rohkem kui 90% läänemaailma naistel. Seetõttu võib kindlalt väita, et see puudutab miljoneid naisi, kelle jaoks võib tselluliit mingil eluetapil probleeme tekitama hakata. Alles mõned aastad tagasi peeti tselluliiti paratamatuseks ja parandamatuks probleemiks, kuid tänapäeval on olemas mitmed üsna head ja tõhusad meetodid, kuidas tselluliidiga võidelda.

Tselluliidist vabanemine on kompleksne ja kannatlikkust nõudev ettevõtmine. Soovitud tulemuse saavutamiseks tuleb olla valmis pikaks võitluseks ning oluline on kannatlikkus.




Tselluliidiga võitlemiseks on olemas mitmeid kosmeetika tooteid ning ka meditsiinilise sekkumisega on võimalik tselluliidiga võidelda, kuid enne kui pöördud meditsiini poole, tasuks oma igapäevases elus omaks võtta mõningaid tegevused, mis samuti aitaksid tsellulliidiga võidelda.

Mis on tselluliit?

Tselluliidi termin on kasutusele võetud prantsuse arstide poolt. Tegemist on nahaaluse rasvaga, mille puhul on rasvakogumikud kokku surutult vastu nahka ning on seetõttu nähtavad. Seda esineb naiste tuharatel, käsivartel, reitel ja alakõhul. Tselluliidi põhjustajaks peetakse naissuguhormooni östrogeeni, mis mõjutab rasva ladestumist kehas.




Nõuandeid tselluliidiga võitlemiseks

Järgmisena toome ära mõned nõuanded, kuidas igapäevaste tegevustega kõige paremini tselluliidiga võidelda:

Tasakaalustatud toit

Jälgi oma söögi juures kaloreid. Sinu toidus peaks olema nii palju kaloreid, kui neid igapäevaste tegemistega ära kulutad. Kui Sinu toit sisaldab rohkem kaloreid, on see päästikuks tselluliidi tekkimisele. Hoidu rasvaste ja magusate toitude liigtarbimisest. Pane enam rõhku puu- ja köögiviljadele. Täiskõhutunde tagamiseks joo enam vett.




Vitamiinid

Vitamiinid on olulised abivahendid tselluliidiga võitlemisel. Kõige olulisemad neist on A, C ja D vitamiinid. Seepärast tasuks oma toidulauale leida enam selliseid toite, mis oleksid rikkad nende vitamiinide poolest.

A vitamiini leiab loomsetest toodetest. Kõige enam leidub seda kalas või kalamaksaõlis. Lisaks on A vitamiini maksas, munakollases ja piimas.

C vitamiini leidub väga palju erinevates puuviljades. Kõige enam on seda vitamiini kibuvitsamarjades, mustas sõstras, murakates, kiivides, tsitrustes jne.

D vitamiini sisaldavad mitmed piimatooted. Oluline D vitamiini allikas on päikesevalgus.




Võimlemine

Füüsiline aktiivsus ja võimlemine parandab vereringet, ainevahetust ning põletab rasvu. Pole niivõrd oluline, milliseid harjutusi Sa teed, ainult see, et Sa võimleksid või oleksid muul moel füüsiliselt aktiivne. Ka jalutamine asendab teatud määral võimlemist. Püüa võimlemisele kulutada iga päev vähemalt 15 minutit. Lisaks tagab see Sulle parema füüsilise vormi ja meeleolu.

Ära istu jalad risti

Hoidu jalad risti istumisest. Sellega halvendad olulisel määral jalgade verevarustust. Hea verevarustus on aga oluline tselluliidi vältimisel.

Kanna mugavaid riideid

Väldi riideid ja aluspesu, mis on liialt kitsad Sinu kehale. Liialt kitsad riided halvendavad keha verevarustust.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Sünnihoroskoop + horoskoop naisele


Saatuse analüüs


Isikuhoroskoobid


Käevõru: punane ahhaat (tshakra)


Seinapilt lõuendil: päikeseloojang Valgamaal


Seinapilt lõuendil või kapal: Peipsi järv


Disainkauss


Nukk Lucia


Seinakell


Seinakaunistus: hunt


Seinakell: kass kalu püüdmas


Kott - Kalidi



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused