Kevadväsimus

Meie muutlikus kliimas tuleb pidevalt kohaneda uute ilmastikutingimustega. Eriti mõjutab see inimesi kevadel. Ilm muutub kevadel soojemaks ja valgemaks, aga inimesed tunnevad jõuetust, peapööritust, üleüldist kurnatust, närvilisust ja loidust. Külmal ja pimedal ajal püüab organism ennast hoida (kehatemperatuur väheneb, vererõhk tõuseb, suuremates kogustes toodetakse unehormooni (melatoniini).




Kui organism on tasakaalu saavutanud, saabub kevad. Päikese mõjul hakkab organism uuesti hormonaal- ja ainevahetussüsteemi tööd vastavalt oludele muutma. Üleminekuperioodil tekibki kevadväsimus. Ilmastikumuutused tekitavad organismis stressi, väsimust ja kurnatust, mis võib kesta nädalaid ja isegi kuid. Talvel läbipõetud haigused suurendavad seda veelgi.

Stressis organismi saab turgutada vitamiinidega, värskete puu- ja köögiviljadega, juua palju puhast vett, liikuda palju värskes õhus. Vanarahvas pidas kevadeti enne lihavõtteid paastu, mis oli tingitud küll pigem sellest, et toidulaud oli kevadel napp ja varud otsas. Lühiajaline paast on aga igati kasulik, sest aitab organismil puhastuda ja kiiremini taastuda. Paastuda võivad täiesti terved inimesed. Lühiajaline mahladieet (7-8 päeva) sobib just kevadel, sest aitab jääkaineid väljutada. Terve maksa korral võib tsitruseliste mahladest alustada, eriti hea on greibimahl ja sidrunivesi.




Energiat aitavad taastada kevadised taimed toidu sisse lisatuna (võilillelehed, noored nõgesevõrsed, nurmenukud jt.). Samuti on hea juua looduslikku vahtra- või kasemahla. Koormust peaks kevadel vähendama, ülekoormus kevadväsimuse perioodil nõrgendab veelgi organismi. Hästi mõjuvad joogaharjutused (tðakrate avamine ja aktiveerimine) värskes õhus. Veeprotseduurid tugevdavad veresoonkonda, hea on kareda niiske rätiga keha hõõrumine hommikuti. Harjamassaaþ on veelgi parem. Saunas käimine mõjub hästi, sest higistamine aitab jääkidest vabaneda ja stimuleerib nahka. Hingamisharjutused looduses liikumisel mõjuvad hästi. Tiibeti meditsiini järgi on kevadel palju tuult, mis tekitab rohkelt just emotsionaalseid probleeme. Seetõttu peaks kevadine toit olema kerge ja kiudaineterikas, eelistatavalt taimetoit. Soovitatakse kibedamaitselisi toiduaineid lisada menüüsse (võilillelehed salatisse, greip, sibul, küüslauk jt.) ja ka teravat maitset (vürtsid) ning väga head on toomingamarjad. Sobib väga hästi oder, kala, lahja kanaliha, kaunviljad – toit ei tohi olla rammus ja raske.




Taimeteed meega on abiks, eriti ingveritee. Kevadel on eriti suure löögi all silmad, sest need pole veel harjunud ereda valgusega, päikeseprille on õige aeg kanda just kevadel (eriti varakevadel). Õietolm mõjutab just maksa, tekitab allergiat, mistõttu oleks kevadel vaja maksa tööd toetada. Kevadväsimuse perioodil on liikumine värskes õhus vajalik. Metsas ja mere ääres linnulaulu ja merekohina kuulamine mõjub hästi, aga samuti kevadised aiatööd.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aasta horoskoop (armastus ja suhted) + aasta horoskoop (armastuse otsimine ja leidmine)


Kolme kuu horoskoop (päevade lõikes)


Nimemuutuse mõju eluteele


Tass - Maxwell & Williams


Konstruktor: Roadster VM-01


Kausid (4 tk) (11 cm)


Lamborghini Countach LPI-800


Kristallipuu: roosa kvarts


Seinapilt lõuendil või kapal: vee tilkumine


Käevõru


Taro kaardid: Wisdom of the Hidden Realms Oracle (koos raamatuga)


Bugatti Chiron



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused