3 minutit naeru võrdub 15 minutit võimlemist

Mis toimub organismis naeru ajal? Naer laiendab veresooni, mille kogupikkus koos kapillaaridega on kuni 100 000 km. Sellise võimsa veresoonkonna laienemise tulemusena paraneb verevarustus, hapnikuvarustus ja ainevahetus. Tugevnevad ka organismis aset leidvad keemilised protsessid.




Jaapani teadlased on väitnud, et naer muudab koguni vere koostist ja parandab selle kvaliteeti. Naerust hakkab diafragma üles-alla pumbana tööle ja see stimuleerib hästi südametegevust, aga ka mao ja soolte tegevust. Naer reguleerib ka fermentide eritumist endokriinsüsteemis. 3 minutit naeru annab sama tulemuse kui 15 minutit aktiivset võimlemist. Tervislik on just see naer, milles diafragma kaasa vappub. Paraku sõltub naer ja rõõmsameelsus suures osas huumorimeelest. Eriti õnnelikud on inimesed, kes suudavad naerda ka iseenda üle südamest. Hea huumoritaju on tugevam vaimselt arenenud inimestel, kelle huumorimeel tugineb enamasti ka kõrgele eetilisele tasemele. Hea nali ei riiva kellegi enesetunnet ega tee teistele inimestele haiget.




Huumoriga paneb inimene maksma oma tugevuse. Elus on paljud situatsioonid ja elujuhtumid komöödia ja tragöödia piirimail ja siin tulebki inimesele appi huumorimeel. Inimesest endast oleneb, mille ta fookusesse asetab. Huumor on tugev “relv” inimese käes, aga huumorimeel on kaasa sündinud anne, mida kõigil inimestel ei ole. Inimesed, kellel on sarnane huumorimeel, sobivad enamasti hästi kokku. On täheldatud, et huumorimeelsed inimesed on tervemad. Naeruterapeudid arvavad, et kui inimene lõkerdab ööpäevas vähemalt 17 minutit, siis see pikendab tema eluiga. See on igati mõistetav, sest positiivsed emotsioonid, naer ja naeratus parandavad meeleolu, und ja söögiisu. Naerdes kaob peavalu, südame töö normaliseerub, alaneb vererõhk. Ameerika teadlased avastasid, et naeru ajal paiskab organism verre rohkesti adrenaliini ja endorfiini ehk õnnehormooni.




Naer puhastab hingamisteid ja annab hapnikku juurde. Naeratavad ja naervad haiged paranevad kiiremini. Paljudes maailma kliinikutes tehakse haigetele koguni naeruteraapiat, kasutatakse selleks naeruvideokassette ja ravikõditamist. Miami haiglates tehakse viimast ka vastsündinutele. 5 minutit kõditamist aktiveerib sensoorseid reaktsioone ja stimuleerib ajutegevust. Usutakse, et lapsed saavad selle tulemusena targemaks. Šveitsi haiglates sõidutatakse näiteks palatist palatisse “naeruvankrit” naljakate asjadega. Tervislik on ikka see naer, mis tuleb südamest ja täidab rõõmuga kogu organismi. Võlts ja “sunnitud” naer tervisele ilmselt ei mõju või on isegi kahjulik, sest sellega kaasnevad teistsugused tunded.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Inimese numeroloogiline sünnitabel


Kolme kuu horoskoop (päevade lõikes)


Horoskoop mehele + aastahoroskoop mehele


Õun: aafrika verekivi


Batman ja Batmobile


Multitööriist: 11-osaline


Kristallide tükikesed (tsipsid): labradoriit


Kaelakee ja kõrvarõngad


Barbie nukk (HBV19)


Käevõru: hauliit


Kaelakee: maasika kvarts


Tassid: jäälinnud (3 tk) - Villeroy & Boch



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused