Feng shui nipid köögis

Köök on kodu süda ja peaks jätma sooja ning kutsuva mulje. See peaks olema valge, õhurikas ja tõmbama ligi palju qi-d (head energiat). Energia peaks voolama köögis takistamatult. Köök peaks olema hästi valgustatud ja tingimata akendega (loomulik valgus peaks sisse pääsema). Pliit on traditsiooniliselt perekonna “rikkuse kroon”. Toitu vajab elamiseks iga inimene. Köök ongi eesukse kõrval tähtsaim osa majas.

Pliit peaks seisma “näoga” maja keskpunkti poole (hea õnne positsioon). Kui on „näoga“ eesukse poole, kannatavad tervis ja jõukus. Pliit ei tohiks olla ka tualeti, peamise magamistoa ukse, trepi ega voodi poole. Inimene, kes pliidi juures toimetab, peaks nägema kööki sisenejaid.




Selja taga asuva ukse asendit parandab peeglite (või peegelpindade) asetamine pliidi taha. Lisaks mitmekordistavad peeglid ka toidu hulka.

Pliidi juures peaks piisavalt tööruumi olema ja söögi valmistaja ei tohiks end mingil viisil kitsendatud olekus tunda.

Köök tuleks värvida võimalikult heledaks, sest heledad värvid suurendavad valguse hulka. Samas ei ole hea selline suur ja avatud köök, kus kõik pidevalt ringi sõeluvad. Avatud köögi puhul võiks keset kööki asetada laua, mida saab kasutada söögi valmistamisel ja ka söömisel (toimib barjäärina). Pliit tuleks alati hoida puhtana ja töökorras.




Et kõik oleks ladus elus, tuleks kasutada kõiki keedu- ja küpsetuskohti regulaarselt. See aitab kaasa üldisele heaolule. Sahver ja külmik peaksid olema alati toiduga hästi varustatud ja puhtad. Toidu kvaliteet ja hulk mõjutab otseselt perekonna heaolu ja küllust. Kui maja on mitmekordne, siis ei tohiks köögi kohal asuda WC. Kui on suurem maja ja olemas on ka söögituba, siis peaks asuma see köögi kõrval või lähedal ja tingimata samal tasapinnal.

Kui söögituba asub köögist kõrgemal, viivad külalised positiivse qi kaasa, kui asub teistsugusel tasandil või köögist kaugel, läheb osa qi-st kaduma.




Pliit on seotud nii tule kui metalli elemendiga. Külmik ja valamu tähistavad vett. Traditsiooniliselt ei sobi tuli ja vesi omavahel kokku. Et seda tasakaalustada, oleks hea kasutada keraamilisi ahjuvorme või potte (maa). Pliit ja külmik ei tohiks asetseda kõrvuti, külmik ning kraanikauss ei tohiks olla kõrvuti, samuti kraanikauss ja pliit (st. et pliit, külmik ja kraanikauss peaksid üksteisest eraldi asuma).

Puust laud võiks olla vahel, mis tasakaalustab. Tasakaalustavad näiteks ka roheliseks värvitud seinad (puu element). Valge värv köögis on samuti hea, kuna on seotud metalli elemendiga ja aitab luua harmooniat metallist tarvikute vahel. On hea, kui ükski toru ei ole nähtaval.

Köök ei tohiks paista eesuksest, tekitab söögiprobleeme.




Olulised nipid:

– valge ja avar köök sümboliseerib perekonna jõukust

– söögi valmistaja peaks nägema sisenejaid

– pliit peaks olema puhas ja töökorras

– kõiki küttekehasid tuleks kasutada regulaarselt

– külmkapp peaks olema puhas ja värske toiduga täidetud

– torusid võiks pilgu eest varjata (eriti äravoolutorusid)

– pliit, külmkapp ja valamu ei tohiks asetseda kõrvuti

– köögis peaks olema meeldiv olla




SÖÖGITUBA

Söögituba peaks kutsuma aega rõõmsalt veetma, inimesi omavahel vestlema ergutama ning peaks asuma köögi lähedal. Söögitoas on kõige olulisem söögilaud (kõik muu on vähemtähtis). NB! Kui köök on ka söögituba, siis on söögilaud väga tähtis ja samas ka tasakaalustav element. Sirmi abil võib köögis ka illusiooni söögitoast luua. Söögilaud peaks olema toa keskel või kohas, kus külalised saavad vabalt tõusta ja väljuda. Ümmargused ja ovaalsed lauad on paremad kui ruudu- või ristkülikukujulised. Kandilised lauad tekitavad sha-d. Juba kuningas Arthur avastas, et ümarlaud loob harmoonilisema õhkkonna. Kandiline laud võiks olla kuldlõike mõõtudes (1:1,618).

Söögitoas pole palju mööblit vaja, maalide ja peeglitega saab head energiat võimendada. Kööki ja söögituppa sobivad ka toataimed, mis aitavad head energeetikat luua.




OLULISED NIPID:

– parem on omaette söögituba, mis asub samal tasapinnal köögi ja elutoaga

– parim söögilaua kuju on ovaalne, ümar või kaheksakandiline

– peegel söögitoas kahekordistab laual oleva toidu hulka

– vältima peaks liigset kola, liikumiseks peab olema ruumi

NB! üksi elades peaks kasutama söögilaua ümber vähemalt kolme tooli (söögikordadel tuleks istuda erinevatel toolidel, see ergutab inimesi külla tulema).



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Nimemuutuse mõju eluteele + Kas Sinu nimi sobib eluteega kokku?


Ühe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi + sobivus oma kaaslasega


Aastahoroskoop ja aasta numeroloogia - 164 lehekülge


Kaelakee ja kõrvarõngad


Seinapilt lõuendil või kapal: orhidee


Taldrikud (27 cm) (6 tk)


LED küünlad (3 tk)


Kausid (12 cm) (4 tk)


Nõude komplekt lastele (3-osaline) - Ritzenhoff & Breker


Kristall: lasuriit


Kausid (25 cm) (4 tk)


Vaas



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused