Sirgelduste salakood

Inimese käsi hakkab sageli (eriti kui igav on) alateadlikult ja kontrollimatult sirgeldama esmapilgul tähenduseta kujundeid: kolmnurki, siksakke, ringe, majakesi, lilli jms. Need kujundid peegeldavad inimese siseelu sügavaid ja varjatud probleeme ning võimaldavad isegi tervise seisundit diagnoosida. Need igavusest sirgeldatud mustrid ja kujundid sisaldavad inimese hinge kohta palju infot.

Joonistamine on individuaalsuse ilmutamise parimaid vahendeid, sest joonistused peegeldavad kõike, mis meid teadvustamata olekus erutab. Sageli peegeldavad ka somaatiliste haiguste piirkondi ja põhjusi (eriti laste joonistused). Psühholoogide arvates peegeldab inimene joonistades iseennast ja püüab joonistamise abil alateadlikult vabaneda sisemisest pingest. See võimaldab inimesel tasakaalustada olukordi, millega rahul ei olda. Oma igavusest tehtud sirgeldusi ei peaks kõigi jaoks nähtavale jätma, sest need sisaldavad liiga palju isiklikku infot. Endal tasub neid aga põhjalikult uurida.




Joonistamiseks valitud paberileht või vaba leheäär tähistab ruumi, aega ja psühholoogilist sfääri, kus inimene hetkel asub. Minevikku joonistatakse tavaliselt vasakule ja alla, olevikku keskele, tulevikku paremale ja üles.

Alumine vasak nurk on seotud negatiivsete emotsioonidega, depressiivse meeleoluga, ebakindluse ja passiivsusega. Parem ülemine nurk seondub rõõmu, energia ja aktiivsusega, aga ka arengu ja progressiga. Parem tähendab juba iseenesest õiget ja kindlat. Sümboolselt ennast kujutades joonistatakse nägu või figuuri, kuid sageli ka elutut eset või mõnd looma. Kui need on lehe ülaosas, siis on enesehinnang kõrge, oodatakse tunnustust ja tunnustatakse ennast ise. Kui need on lehe alaosas, siis pole inimene endas kindel ja on otsustusvõimetu, ihkab sotsiaalset staatust parandada.




Mida rohkem koostisosi ja elemente, seda kõrgem on joonistaja energeetiline tase. Vastasel korral on tegemist asteenia, kroonilise väsimuse, mingi somaatilise haigusega, sest ressursse säästetakse. Ka joonte nõrkus näitab sedasama, samuti viitab nõrgale immuunsüsteemile. Rasvased ja väga tugevad jooned viitavad ärevusele (eriti kui need on näha lehe tagaküljel). See näitab, et käsi on tugevas pinges ning on vaja uurida kujutatud detaile, millest võib selguda põhjus.




Geomeetrilised kujundid näitavad selget pead ja probleemide üksikasjalikku lahkamist, mille tõttu tunneteks jääb vähe ruumi. Sellised joonistused on omased eesmärkidele pühendunud meestele, kes kunagi ei varja oma arvamust, ei lase end alt tõmmata ega tunne hirmu konkurentide ees. Mida nurgelisemad on joonistused, seda agressiivsem on autor. Väliselt ei pruugi see välja paista, kuna sellised inimesed on ülemäära oma eesmärkidele keskendunud.

Spiraalid, ringid ja lainelised jooned on tüüpilised naiste joonistused, sest nemad otsivad usaldust ja harmooniat. Sellised jooned viitavad ka soovile peatuda ja leida aega enda jaoks, et heita pilku oma hingesügavustesse. Võõrad probleemid ei huvita, viitab kergele kriisile ja ägestumise ohule.




Ühtepõimunud ringid määratlevad stabiilsuse vajadust paarisuhtes. Inimene võib tunda, et on sündmustest kõrvale jäänud ja soovib milleski rohkem osaleda.

Ristid väljendavad süütunnet, miski valmistab tõsist ja sügavat muret. Võib-olla tehakse endale etteheiteid või süüdistatakse oma partnerit.

Võrk viitab sellele, et joonistaja on riskantses või ebamugavas olukorras ning on sunnitud alla neelama solvanguid ja ärritust. Hinge on kogunenud rahulolematus ning pettumused.




Iga jäme joon siin tähistab rünnakut, mida ei julgeta ette võtta. Kui sellele võrgule raam on ümber tõmmatud, siis on väliselt probleemiga lõpetanud, aga seesmiselt mitte. Mesilaskärjed tähendavad püüdlusi rahu, harmoonia ja elu korrastatuse suunas. Ka siin on sisemine konflikt peidus (võib-olla ka pereloomise soov). Ei tunnistata endale oma tegelikke soove.

Malelaud viitab täbarale olukorrale, millest otsitakse selget ja kindlat väljumisteed. Kui neid kujundeid väga sageli joonistatakse, on inimesel välja kujunenud varjatud kompleksid. Ruut on põhikujundiks väsimatul, visal ja usinal töötegijal. Kannatliku, metoodilise ja vastupidavana on sellised inimesed oma ala professionaalid. Kolmnurk näitab liidriomadusi ja soovi juhtida asjade käiku. Ristkülik viitab segaduses olemisele, probleemidesse takerdumisele. Inimene otsib midagi paremat. Ring on rahuarmastuse, mõistmise ja altruistliku ellusuhtumise näitaja. Siksakid sümboliseerivad loovust, intuitiivsust ja kujundlikku mõtlemist.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Töö ja raha horoskoop üheks kuuks


Aastahoroskoop (armastuse otsijale)


Inimese numeroloogiline sünnitabel


Kaelakee: obsidiaan


Käevõru: ema ja tütar


Kausid (3 tk) - Villeroy & Boch


Taro kaardid: Messenger Oracle (koos raamatuga)


Seinapilt lõuendil: vee tilkumine


Seinapilt lõuendil või kapal: röövik


Taro kaardid: How to Be a Wildflower (ainult kaardid)


Padjakate 40 x 40 cm (2 tk)


Kaelakee: tiigrisilm



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused