Haiguste ja surma karma

Idamaise filosoofia järgi maksavad vigastena sündinud või vigasena elama sunnitud inimesed tagasi oma mineviku karmat. Vigases kehas on terve hing ja selle kogemuse läbi saab ta palju halba karmat vabastada. Ka elu jooksul põetud haigused võivad olla karmaga seotud. Mõni lahendamata jäänud või hävitav elumuster võis sellesse ellu kaasa tulla. Haigused on tegematajätmise tulemus. Rohkem hoolt ja kaastunnet teiste inimeste suhtes aitab vabastada enda halba karmat.




Haiguste ja surmaga seotud karma juured on seotud püüdlustega keha tervist parandada. Ideaalis peaks harmooniline ja iseenda ning maailmaga tasakaalus olev inimene elama oma elu tervena. Katk ja epideemiad on osa kollektiivsest karmast. Muhkkatk näiteks viis maakeralt kolmandiku elanikkonnast. Esoteerikute väitel on AIDS samuti iidne karmavõlg. Surm ise on aga loomulik osa elust, seda ei peaks keegi kartma. Loomulikul surmal ei ole karmalist põhjust. Päevi on antud just nii palju, et saaksime korda saata selle, mida siin maailmas tegema peame. Igaühel tuleb enda eluülesanded täita nii hästi kui suudetakse ja anda selleks endast parim. Õnnetused ja olukorrad, mis põhjustavad enneaegse surma, näitavad seda, et aeg on täis. Kui ise ollakse kelleltki elu võtnud või on teistele tõsiseid traumasid tekitatud, siis on ka enda surm karmaga seotud. Selline karma ei tule enamasti tagasi samas elus, vaid alles järgmistes. Kui surmaprotsess on pikk ja piinarikas ning paranemine lootusetu, tuleb see üleminekuperiood ikkagi ära kannatada, sest tegemist on enamasti alati “karmapõletusega”. Inimene ei tohi ise Jumalat mängida ning elu ja surma üle otsustada. Tuleb teha kõik endast olenev, et seda protsessi kergendada, aga suitsiidile kaasaaitamine on karma seisukohalt ränk kuritegu, nagu ka enesetapp. Kui keha ei suuda omal käel enam toime tulla ja vajab kunstlikku abi, vaid siis on lubatud kunstlikust abist loobuda. Sel juhul on surm ikkagi loomulik. Kunstlikku abi elushoidmiseks pole kohustust kasutada. Kui inimene ei saa enda eest rääkida ja küsitakse tema lähedastelt, aga ta on palunud juba varemalt end kunstlike vahenditega mitte elus hoida, siis tuleb arvestada surija palvet. Kui sellest pole juttu olnud, peavad lähedased ise otsustama, nagu otsustaksid iseenda eest. Surma tuleb austada nagu elugi.




Arstid ei saa karmat oma tahtmatute vigade eest, küll aga hooletuse ja hoolimatuse eest, kui patsient sureb või püsiva terviserikke saab. Tahtlik abita jätmine ja ükskõiksus tekitab karmat juurde. Ka ravimite mõõdutundetu määramine ravimifirmade õhutusel tekitab arstidele karmat juurde. Teatud olukordades on inimesel võimalik oma elu pikendada ja see võib olla isegi hea karma vabastamise seisukohalt. Enneaegne elu võtmine on aga karma mõttes täiesti andestamatu tegu. Vaimses mõttes küll hingelt elu võtta ei saa, saab võtta ära vaid füüsilise vormi. Teiselt inimeselt elu võttes võtab inimene enda kanda ka mõrvatud inimese karma ja saab lisaks ka mõrvakarma. Ettekavatsemata emotsionaalne või kogemata juhtunud mõrv ei ole nii raske kuritegu kui ettekavatsetud ja hoolikalt planeeritud mõrv. Järgmistes eludes tuleb sama hingega uuesti kohtuda ja oma patt ikkagi lunastada.




Mõrvari karma on väga keeruline. Surmanuhtlus ei vabasta kurjategijana hukatud inimest tema karmast, vaid see tuleb tagasi topeltkarmana. Selline inimene võib järgmises elus olla veel kohutavam kurjategija. Parem viis on mõrvarid täielikult isoleerida, et nad saaksid üksinduses olles oma karmaga tegeleda. Nii on pisutki lootust, et inimene oma elumustrit muudab.

Ka abort on tegelikult mõrv ja vaid väga harvadel juhtudel on sellel mingi õigustus olemas. Abordi järgselt sündinud laps saab sageli enda kanda ka sündimata jäänud lapse karma ja ka abordi tegija peab lunastama oma karma kas samas elus või järgmistes. Siiras kahetsus ja andekspalumine leevendab karmat. Enesekaitseks sooritatud mõrv karmat ei tekita, sest iga elu on püha ja enda elu on igaühel õigus kaista. Ka sõdurid ei vastuta lahinguväljal oma tegude eest, vastutuse võtab käsu andja. Enesetapjad tulevad kiiresti maa peale tagasi, sest peavad lõpetama selle, mis pooleli jäi. Aga siis on nad raskemas olukorras kui enne. Nad ei suuda teispoolsusesse minna, probleemid mille lahendamist enesetapuga sooviti, jäävad alles pikaks ajaks. Isegi täiesti väljakannatamatu elu puhul tuleks anda endast parim.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aeg-joone horoskoop


Töö ja raha aastahoroskoop


Aastahoroskoop (töö ja raha) ja numeroloogia - 39 lehekülge


Skulptuur: ema lapsega


Taro kaardid: The Wild Unknown Pocket Tarot (koos raamatuga)


Kõrvarõngad: kaksikud


Kausid (4 tk) (11 cm)


Seinapilt lõuendil või kapal: võilill


Kaelakee: neitsi


Söögiriistade komplekt (24 tk) - Velaze


Padjakate 80 x 80 cm (2 tk)


Seinakaunistus: pealuu



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused