Praetud kartulidPraetud kartulid on mõnusa maitsega. Sobivad nii iseseisvaks toiduks või liha- ja kalatoidu lisandina. Hea ja odav toit...
Loe edasi...
Roheline tee on kasulik, aga mitte alatiRohelise tee kasulik toime on ammu tõestatud. Selles on palju antioksüdante, mis aitavad organismil puhastuda. See ergutab maksa tööd, omab vähivastast toimet, vähendab halba kolesterooli, aitab vererõhku alandada, südameprobleeme ennetada, mõjub seedimisele hästi...
Loe edasi...
Kuidas kaitsta end energiavampiiri eest?Ajalooliselt on vampirismi vaadeldud "vereimemisena", energiavampiirlus on sama nähtus teistsugusel tasandil. On olemas inimesi, kes teadlikult provotseerivad teisi vihastama, solvuma ja ärrituma, et võtta siis nende eluenergiat...
Loe edasi...
Kristall: opaliitOpaliit on tehislik räniklaas magneesiumi ja kaltsiumi lisandiga. Keemiliselt koostiselt on see kristall sarnane looduslikult opaalile. Ehkki tegemist on tehisliku kristalliga, ei tähenda see seda et tegemist oleks vähetähtsa kristalliga. Kristallil on päris tugevad energiad ning peamiselt on see seotud inglitega. Teisisõnu aitab kristall saada sõnumeid inglitelt...
Loe edasi...
Neitsi-KaaludNeitsi-Kaalud on inimene, kes on sündinud ajavahemikul 19 - 24 september. Sellel inimesel on mõlema sodiaagimärgi omadused üsna selgelt märgatavad...
Loe edasi...
Ülemuse horoskoop (Kaljukits)Kaljukitse märgi all sündinud ülemus on ambitsioonikas, siiras ja ettevõtlik. Ta on pühendunud oma tööle ning teeb kõik asjad korralikult ja täpselt ära. Pealiskaudsus pole tema rida. Tal on suur soov ennast heast küljest näidata ja ametiredelil edasi liikuda. Ehkki ta on ka lihttöö tegemisel väga edukas, soovib ta oma sisemuses alati seda, et saaks ametiredelil edasi liikuda...
Loe edasi...
Kristall: lasuriitLasuriidi puhul kasutatakse ka nimetust lapis lazuli. Lasuriit tugevdab energiaid, mis võimaldavad inimesel hingelisel tasandil kasvada ja areneda. Lasuriidi abiga suudab inimene paremini mõista seda, mis on tema ümber tegelikkuses toimumas. Tugevdab märkimisväärselt loomingulisust, mistõttu tasuks lasuriiti enda läheduses hoida inimestel, kes igapäevaselt loominguliste ülesannetega tegelevad...
Loe edasi...
Töönarkomaani ravib vaid puhkusPäevast päeva puhkuse ja lõõgastuseta töötamine hakkab lõpuks tervisele halvasti mõjuma, mõjub halvasti ka suhetele ja pereelule. Inimene rabab tööd teha oma une ja puhkuse arvelt, unustab ära oma lähedased ega hooli millestki muust, isegi mitte oma tervisest...
Loe edasi...
7 tõde D-vitamiini kohtaSuvine päike suurendab mõneks kuuks D-vitamiini sisaldust veres. Meie kliimavöötmes moodustub D-vitamiini keskpäeval päikesepaistelise ilmaga poole tunniga piisav kogus, paraku päikesekaitsekreemid takistavad selle tekkimist...
Loe edasi...
Kuidas kaitsta nahkjalatseid talvelPärast kasutamist tuleks koheselt pühkida maha lumi, lahtine mustus ja jalatsid tuleks panna kuivama (aga mitte küttekeha lähedale). Vormi säilitamiseks võiks kasutada liistu või täita jalatsid ajalehega kuivamise ajaks...
Loe edasi...
Aroonia siirupMaitsev arooniasiirup valmib kerge vaevaga ja sellega saab hakkama igaüks. Mõnusa maitse annavad siirupile kirsilehed...
Loe edasi...
Kevadine Keila-JoaKeila juga on kõigile tuntud koht ja seda ka mulle. See on ehk niivõrd tuntud, et ma sinna eriti ei sattugi. Aga vahel ikka peab ka seal ära käima. Nii võtsingi ennast kokku ja käisin Keila juga vaatamas...
Loe edasi...
7 nippi juuste ilu heaksJuuste ilu ja tervis oleneb palju toitumisest. Juuste ilu heaks tuleks süüa piisavalt valgurikast toitu nagu munad, mandlid, läätsed, oad. Ka rauapuudus muudab juuksed hapraks ja kergesti katkevaks. Mineraalidest on juuste jaoks olulised kaltsium, tsink, räni, jood ja väga tähtsad on B-grupi vitamiinid...
Loe edasi...
Paunküla mäedOlin juba varem mõelnud, et peaks Paunküla mägedesse minema, kuid olin selle koha vahepeal juba päris unustanud. Nüüd, kui puudelt on lehed juba maha kukkunud, mõtlesin, et kuhu võiks minna. Ja siis tuligi meelde Paunküla...
Loe edasi...
RabarberijookRabarber on peamiselt tuntud koogimaterjalina, kuid seda võib edukalt kasutada ka joogi valmistamiseks. Jook tuleb mõnusa maitsega ja kosutavaks joogiks kuumal suvepäeval...
Loe edasi...
Valaste koobas1918. aastal kirjutas Mihkel Kampmann, 1936-ndast aastast Kampmaa (1867-1943), mõni verst Ontikast ida poole asuvast ruumikast koopast paekaldas...
Loe edasi...