Mida näitavad teised inimesed unenägudes?

Oma sügavamal tasandil paljastavad unenäod inimese hirmude allikaid ja sügavamat olemust. Inimeste nägemine sümboliseerib hingelisi sidemeid, küpsust, lahendamist vajavaid asju ning pühendumise ja tunnetega seotud probleeme. Tuttavad inimesed unenäos juhivad tähelepanu lahendamata omavahelistele probleemidele. Ema viitab lähisuhetele, ta hoiab ja kaitseb. Isa viitab autoriteedile, võimule, vastutustundele ja traditsioonidele. Laps ilmutab unenägudes, kui vajatakse turvatunnet, otsitakse oma kadunud “hingeosakesi”, soovitakse naasta süütumasse maailma, vähem keerukasse ellu. Laps viitab sageli uuele algusele, uuele ellusuhtumisele, millegi uue loomisele. Vahel nähakse teist inimest kui inglit, siis on tegemist kaitsja ja teejuhiga, see väljendab hingelist puhtust. Konkreetne tuttav inimene unenäos on oluline, midagi on vaja lahendada omavahelistes suhetes. Inimeste puhul on oluline jälgida nende välimust, eriti olulised on juuksed, mis peegeldavad mõtteid. Riided annavad välise kuvandi.




Kangelased ja hiiglased unenäos väljendavad füüsilist ja vaimset jõudu, vaprust ja tugevust. Hiiglane unenäos on võimufiguur, politseinik, õpetaja, ülemus, tähtis ametnik, kelle ees tuntakse hirmu ja respekti. Hiiglane võib pakkuda kaitset ja anda kindlustunnet, aga võib tekitada ka hirmu. Ise hiiglasena olles tuntakse üleolekutunnet.

Inimese vari on inimese varjatud tumedam pool, enda „varjust” keegi ei pääse. Need on inimese enda eksi- ja eelarvamused, kinnisideed, hävitavad kired, halvad tunded ja mõtted, mis saadavad pea iga inimest terve elu. Vari on vaikne tunnistaja ja viitab teemale, mida väljendada ei saa, aga millega peaks tegelema, tõeline intiimsus ja armastus võivad jääda kättesaamatuks.




Mees, eriti kui on kena, näitab võimet armastada, naiste unenägudes väljendab seksuaalseid soove. Auväärne vana mees esindab targa mehe arheotüüpi, juhib inimese elu ja arengut. Seniilne ja nõder vanamees peegeldab hirmu surma ees, eriti meesterahva unenäos. Võõras mees viitab alateadvusele, mehe unenägudes peegeldab ideaali, naise unenäos võib näidata tema mehelikku poolt. Fallos on mehelikkuse sümbol ka unenäos. Noortele neidudele tuleb mees nõu andma armuasjus sageli õpetaja, iidoli või ka isa kujul. Selle mehe nõu tasub kuulata. Tume mees on oht, hele pigem sõber. Mees unenäos sunnib diskussioonile iseendaga.

Naine viitab alateadvusele ja varjatud poolele. Vana naine on tark ja esineb nõuandja rollis. Kui koleda vanaeide või nõiana ilmutab, on õel ja pahatahtlik, viitab lahendamata probleemidele (eriti emaga). See on ka alateadlik naiselik pool, viitab tunnetele ja meeleoludele. Meeste unenägudes väljendab naine seksuaalseid soove. Ilus naine on mehele õnnetooja, kelle suudlus võib isegi raha tuua, aga võib olla ka oht. Neitsi on puhtuse sümbol, meeste unenägudes unelmate naine. Oluline on juuste värv ja välimus.




Antisotsiaalsed inimesed, nagu huligaanid või pätid ja seaduserikkujad on ka unenäos antikangelased, näitavad inimese mahasurutud negatiivset poolt. Soov vabaneda takistavatest piirangutest ja sotsiaalsetest normidest, mis pidurdavad loovust ja arengut. Kerjus peaks meenutama edevust ja alpust, madalat enesehinnangut, puudust millegi olulise järele. Hulkur on nagu kerjus, väljendab soovi vabaneda igapäevaelu piirangutest, stressist, igavusest. Mustlased on vaba rahvas, nad ei tunnista ühiskondlikke norme. Eksootiline väljanägemine viitab soovile harjumustest ja harjumuspärasest vabaneda, avastamata loovad tungid kerkivad esile. Eraku nägemine viitab hingelisele üksindusele.

Lesk sümboliseerib surmahirmu, on alateadlike hirmudega seotud. Elust on vastaspoole energia kadunud, tuntakse igatsust tõelise armastuse järele. Meeste puhul näitab impotentsuse hirmu. Lesk on hingelise üksinduse sümbol, viitab igatsusele millegi järele.




Laps pole alati hea tähendusega, aga sümboliseerib ka uusi võimalusi. Laps võib olla loomingu või ettevõtmisega seotud sümbol. Sel juhul on rasedus, sünd, rinna andmine olulise tähendusega. Palju lapsi viitab ärevusele, eriti kui nad lärmavad ja ulakust teevad. Kui lastakse lapsel kukkuda, viitab see õnnetusele. Beebi on sageli eluohtlike olukordade ilmutaja. Laps on armastuse jagamisega seotud, vastsündinu saab tingimusteta armastust kõige rohkem, samas viitab ka armukadedusele. Kaksikud on isiksuse vastandlikud aspektid. Kui kaklevad, ollakse rahulolematu endaga, kui on sõbralikud ja õnnelikud, siis ollakse tasakaalus. Kui unenägija näeb ennast lapsena, siis on tal igatsus soojuse ja armastuse järele, see väljendab haavatavust ja süütust. Rasedus on seotud soovide täitumisega. Kui mees näeb end rasedana, on lootust raha ja varandust saada, armastust leida. Rasedus viitab ka hingelisele uuestisünnile. Kool annab viiteid “elukoolile”, kui edukas tegelikult ollakse, kuidas toime tullakse. Kooliõpilase unenäos enne eksamit läbi kukkumine viitab sellele, et tegelik eksam läheb hästi ja vastupidi. Kui rase naine näeb last unes, siis annab see vihjeid raseduse kulgemise ja lapse sünni kohta.




Perekond viitab igatsusele õnneliku aja järele. Kui ennast pere hulgas ei ole, siis puudub kontakt teistega. Ema on alati mitmetähenduslik, ta annab elu ja sümboliseerib ka Emakest Maad. Esiplaanil on kasvatamise ja suhetega seotud probleemid, suhted emaga. Äsja surnud ema on hoiatus või tuleb nõuandjana, kõik oleneb omavahelistest suhetest. Õel ämm või kasuema väljendavad ema ja emadusega seotud muresid. Isa väljendab meeste puhul ebakindlust, naiste puhul võimuteemat. Isa võib olla juht, ravitseja, aga võib olla ka hävitaja, viitab suhetele isaga. Pojale on isa autoriteetne kuju, aga ka rivaal. Surnud isa tuleb nõuandjana ja kaitsjana, aitab välja halvast olukorrast. Vend või õde näitavad rivaalitsemist, aga ka tegelikke suhteid õdede-vendadega. Onud ja tädid võivad olla isa ja ema asemikud või prototüübid. Alateadlikud emotsioonid on nendega seotud. Onu esindab naissoost unenägija mehelikku poolt ja tädi meessoost unenägija naiselikku poolt. Vanavanemad väljendavad soovi pingestamata suhete järele oma vanematega. Vanaisa on tark vana mees ja vanaema tark vana naine. Mida nad unenäos ütlevad, see on oluline nõuanne. Pere unenäod on head, kui seal ei ole riidu, sugulased näitavad hästi ja halvasti meelestatud isikuid. Ristivanemad on hädasolija abilised. Ebasümpaatne ristivanem võib viidata ka enda ebameeldivatele omadustele.




Seltskond, palju inimesi, avalikud koosviibimised, rahvakogunemised on ärevuse märk. Tuttavad näod seltskonnas võivad viidata alateadlikule igatsusele nende inimeste järele, neist tuntakse puudust. Naabrid väljendavad varjatud soove, soovitakse tuua rohkem elevust oma tavaellu. Rivaal viitab armukadedusele ja võistlusele ka tegelikus elus. Täpsem tähendus oleneb teistest sümbolitest, tegevusest ja ümbruskonnast.

Majaomanik, ülemus, rikkur, tähtis ametimees unenäos viitavad sellele, et kontroll elu üle ei ole piisav, liiga palju domineerivaid inimesi on lähiringkonnas ja tavaelus. Ülemus võib viidata probleemidele tööl, kõik oleneb sellest, kuidas ta suhtub tegelikult. Võõrkeelne inimene unenäos viitab suhtlemisraskustele, ei saada üksteisest aru. Advokaat viitab sellele, et midagi on elus lootusetult sassis, vaja on professionaalset kõrvalist abi. Arst viitab sageli, et vajatakse ka tegelikult ravi. Prints või printsess viitavad ideaalpartnerile.




Pruut ja peigmees on olulised sümbolid. Pulm on lõpp ja algus, pruut ja peigmees on peategelased. Pulmakülalisena olemine viitab muudatustele suhetes. Pruudi või peigmehega magamine on õnneelamus, aga viitab ka keelatud üleastumisele. Valge pruutkleit on süütuse sümbol. Pruutkleidis võõraga magamine võib viidata ohule seiklushimu tõttu. Pruut ja peigmees on täiusliku armuõnne sümbolid, aga altari ette minek unenäos võib tähendada nii soovi täitumist kui ka ebaõnnestumist. Kui pruut on puusärgis valges kleidis, siis ta kindlasti abiellub.

Surnud inimene unenäos viitab nõu ja abi otsimisele. Nõuanne oleneb sellest., millised olid suhted antud inimega, kui ta veel elas. Unes surnu nägemine võib viidata surmaohule, kui tegelikult surnud inimene kaasa viib. On väga oluline, kas ta annab või võtab. Kui elav inimene on unenäos surnud, viitab see hääbumisele, millestki peaks loobuma, midagi hoitakse kunstlikult elus. Surm unenäos viitab elufaasi lõppemisele, suhteprobleemidele.

Unenäos on kõige olulisemad need sümbolid, mis on eredalt meeles ka hommikul.

Olulised on kõik eredalt meenuvad sümbolid ja unenäo nägemisega kaasnevad tunded. Värviliste unenägude puhul on olulised värvid.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop (saatus ja otsused)


Suhtehoroskoobid


Numeroloogia kalender


Seinakell


Seinapilt lõuendil või kapal: päikesetõus rabas


Metallist kauss


Merkaba täht: kambaba jaspis


Kaelakee: moss ahhaat


Seinakaunistus


Seinapilt lõuendil või kapal: võilill


Kaelakee: hall ahhaat


Seinapilt lõuendil või kapal: päikesetõus rabas



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused