2020 – Taros on XX Kohtumõistmise kaart


Foto: pixabay.com

2020 on kahekümne kordus, mis peaks olema läbi Kohtumõistmise hea õnn. 2020 alustab uut tsüklit Idamaade loomahoroskoobis, mis kestab 60 aastat ja on seetõttu igati märgilise tähendusega aasta. XX kaardi tähendus viitab jumalike jõudude abile ning vaimsele uuestisünnile. Füüsilises maailmas toimub olukorra muutumine, vana kvaliteedi häving. See on minek tulevikku ja uude ellu, aga läbi muutumise, mis on sageli kannatusterohke. Kaart ütleb, et on tulnud õige aeg lammutada tõkked ja tõusta uueks eluks. Üleni mateeria ja raha orjuses, mineviku kütkes või kirgedest aheldatuna seda teha ei saa. Selle kaardi üleskutse on “taguda mõõgad atradeks”, muuta kurjus headuseks. Maises elus on igasugune õnn muutlik, isegi kui paistab väga püsiv olevat. Vaid hingeline kasvamine saab katsumustest välja tuua. Alati tuleb loota, kui on raske ja olla ettevaatlik, kui kõik on hästi.

Elu saab sel aastal uue mõõtme, mistõttu igaüks peab püüdma temale pandud ülesandeid ausalt ja pühendumusega täita. Võtmesõnad on taassünd, uuenemine, muutumine, ootamatud saatusepöörded.



Miski ei sõltu inimese enda subjektiivsetest soovidest ja ihadest. Pärast pikka seisakut hakkavad asjad paremuse poole liikuma, aga on vaja otsida uut vormi oma töödele ja tegemistele. Uue jõu saamine “surnud punkti” ületamisel. Olukord ei muutu seni, kuni ei tehta otsustavaid samme. Seda “kohtuotsust” ei saa edasi lükata ega muuta, kuna see ei sõltu inimese subjektiivsetest soovidest. Siiski on võimalik pingutuste ja tahte abil taastada olukord enne „kohtuotsust”. Kriitiline mõistus ja mässuvaim, tormiline vabanemine piirangutest, järsud kombed võivad saada takistusteks. Lõpptulemusteni jõudmine toimub läbi uuenduste ja uuestisünni. Taro XX viitab igavikulistele väärtustele, eristamisvõimele (mis on oluline ja mis mitte), kriitilisele mõtteviisile. Elu on tasakaalust välja läinud juba ammu, kõikehõlmavat nägemisvõimet ei saavuta intellekti ja mõistuse abil, see nõuab pikka ja rasket pingutust. Hinnangute aluseks saab uues olukorras elu ise, mitte piiratud inimteadvuse “vihmaussi nägemisviis”.



Selle kaardi üleskutse on “üles ärgata” ja kõik energiad ning väljakutsed vastu võtta. Uuestisünd saab toimuda siis, kui mineviku “kelder” on täielikult tühi ja taevapiir kogu ulatuses selge. Vaid siis tekib uus elukvaliteet, mitte vana kordus. Joon tuleb alla tõmmata sellele, mis on aja ära elanud, tuleb leppida ja jätta hüvasti minevikuga. Iga inimene on vaba enda üle otsustama ja oma teed valima. Andeks tuleb anda ilma viha pidamata, aga saadud õppetundi unustamata. “Viimsepäevakohus” lõhub vana kvaliteedi ja vabastab tohutult uut energiat.



Piibel ei kõnele mitte üksnes Paradiisi kaotamisest ja pattulangemisest, võib ka Paradiisi tagasi pöörduda, mis kristlikus traditsioonis on vähemtuntud osa. Kõik vajavad peeglit, mis näitaks nende naiselikku, mehelikku, lapselikku külge ja ka nende varjupooli. Mitte ühtki “luukere” ei tohi kappi jätta. Avatus, ilu, puhtus, ausus ja tõde on võtmesõnad. Kaardil puhutakse “viimsepäeva fanfaari”, mis äratab üles “surnud” või “uinunud” energiad. Allasurutud asjad tulevad tahestahtmata pinnale. Soovid ja hirmud tulevad ikka ja jälle tagasi, kuni nad ei ole täielikult lahendatud. Vaid täielik lunastus võimaldab iseenda jalgadel seista. See protsess võib olla nii “Nirvaana” kui “jääaeg”. Vanade soovide ja hirmudega tegelemine seab pidevalt valikute ette, peab olema sisemist jõudu ennast ja teisi motiveerida, et muutus saaks aset leida. Alusetud uskumused ja “õhulossid” edasi ei aita. Kaotatu ja unustatu ilmub taas päevavalgele ja segab täielikku tervistumist. Sel aastal võidakse leida enda jaoks midagi väärtuslikku, mida oldi juba minetatud või arvati, et see on täielikult kadunud. Selle uue “aarde” leidmine võib olla sügav ja rikastav kogemus, mis tundub lausa uskumatu. Kui tuleb rohkelt kannatusi taluda, ka see pakub vabanemiseks uusi võimalusi. Olulisem kui kunagi varem on kuulata oma sisehäält ja keha vajadusi.



“Viimsepäevakohus” ei tähenda mitte niivõrd hukkamõistetuks saamist või täielikku hävingut, kui oskust näha kõiki maailma asju ja inimesi eelarvamustevabalt ja avaralt, laiemalt enda kitsast vaatenurgast. XX on ühtlasi üks viimaseid Suure Taro kaarte, mis väljendab ka kõrget vaimsust ja teadlikkuse taset. Kutsub ühendama ka iseenda eraldiolevaid pooli (naiselikkust ja mehelikkust, halba ja head, julgust ja argust jne.). Hea hindamisvõime lähtub alati südamest ja seesmisest tarkusest. Inimene teeb pidevalt otsuseid, lähtub seejuures kas enda või teiste arvamustest, nüüd on oluline arendada iseenda hindamisvõimet. Kui seejuures tehakse vigu, siis pole mõtet end süüdistada, on vaja vigadest õppida. On vaja tegutseda oma tõelise kutsumuse järgi. Halvemal juhul rõhutab inimene enda tähtsust ja mõistab teisi või isegi kogu maailma hukka. Selline kitsas maailmavaade viib vanasse kvaliteeti tagasi. See on aeg kasvada teadlikumaks ja targemaks inimeseks ning näha asju sellisena, nagu need reaalselt on. Vaimsed taotlused tuleb asetada kõrgemale, aga elades siiski käesolevas hetkes ja antud oludes.



Mida räägivad aasta numbrid 2020?

2 (topelt) – kohanemisvõime, tundlikkus, koostöövõime, sõprus, lahkus, vastuvõtlikkus, liit. See esindab vastuvõtlikku naisprintsiipi, mis on alati programmeeritud elu loomisele ja säilitamisele. See võnge võimaldab pingutada selle nimel. 0 tugevdab 2 mõju. 2 on rahusobitaja, märkab pisiasju ja on väga tajumisvõimeline. Samas kõigub see võnge kahe-vahel, kas olla või mitte olla. Puudutab tundeid, hoolimist ja meeli rohkem kui mõistust. 2 on kohanemisvõimeline ja tähelepnelik, pigem järgija kui pea ees hukatusse tormaja. Samas on kahe duaalsus inimlik, mitte jumalik. Selles on koos kõik vastandid (päev ja öö, taevas ja maa, hea ja kuri, must ja valge, õige ja vale, mehelik ja naiselik, positiivne ja negatiivne) ja kõik kõigub nende vastandite vahel, mistõttu ei ole see mõju rahulik, vaid pigem ärev. Keegi ei saa ju teenida kahte isandat korraga, mammonat ja Jumalat üheaegselt. Seetõttu nõuabki antud aasta valiku tegemist, sest duaalsus on alati pisut ohtlik. Ükski riik, linn või koda, mis on isekeskis riius, ei jää püsima. Ühel nõul olles saadakse katsumustest üle.



Numbrite kordus tugevdab mõju ja muudab kombinatsiooni õnnelikuks. Kui liita 2+2, on tulemuseks 4, mis nõuab süsteemi, korda, pisiasjade märkamist ja palju visa tööd. Tasu on selle võnke puhul alati tegelikust tööst ja panusest sõltuvuses. Piltlikult on 4 nagu “ehitaja”, kes peab alluma maistele oludele, iga pisiasja tähelepanelikult arvestama ja kohusetundlikult tööd tegema. Energiat ei saa enam lihtsalt igas suunas laiali pillutada, see tuleb suunata viljakasse ja korrapärasesse süsteemi. 4 on seotud loogiliste, praktiliste ja konkreetsete asjadega. Vastupidavus, kord, stabiilsus, distsipliin on võtmesõnad. 4 väljendab asju, mis on pikas perspektiivis püsivad, aga mille saavutamiseks on vaja tööd teha ja vaeva näha. Traditsiooniliselt on sümboliks võrdhaarne rist, mis väljendab inimest, ehk siis piltlikult on aasta mõjud suunatud inimkonna kui terviku püsimajäämisele, mitte selle hävitamisele.

Seotud postitused