Eksamiunenäod

Eksamiunenäod on väga sagedased ja tekitavad ärevust ka palju aastaid pärast kooli lõpetamist. Tegemist võib olla unenäos gümnaasiumi või kõrgkooli lõpetamisega, tähtsa kontrolltööga, suulise või kirjaliku eksamiga – oluline sümbol on seejuures eksami sooritamisest sündiv piin ja vaev. Selliseid unenägusid nähakse rasketel eluperioodidel, enne olulisi ettevõtmisi. Eksam viitab eluvõitlusele, milles võib nii võita kui läbi kukkuda. Kooliskäijad näevad sageli eksamiperioodil või raske ja olulise kontrolltöö eel. Unes eksamil läbi kukkumine õppuri puhul tegelikule läbikukkumisele ei viita, pigem saadakse eksamiga siis hästi hakkama. Õppuri unenägudes on eksami sooritamine või mittesooritamine enamasti vastupidise tähendusega ja viitab sellele, et õppuril on hirm läbikukkumise ees. Murelikuks peaks unes eksamil läbikukkumine tegema aga siis, kui kooliaeg juba möödas on.




Eksamiunenägusid näevad kohtunikud enne raskeid protsesse ja ärimehed enne tähtsaid tehinguid, neid nähakse oluliste sündmuste ja tegemiste eel. Sageli on sellised unenäod hoopis suhete ja armueluga seotud. Kui eksam tuleb sooritada, siis on unenäo nägijal pigem probleem peos ja ta on sellega hakkama saamas. Kui kooliajal on õppimisega halvasti läinud või kool on pooleli jäänud, siis viitab eksami tegemine pigem minevikus kinniolemisele. Parem oleks jätta minevik üldse rahule.




Eksamiunenäod annavad sageli tõuke elu teistsugusel viisil korraldamiseks, midagi on vaja elus õppida ja ära korraldada. Palju oleneb sellest, millises positsioonis ja millises staadiumis on inimene tegelikus elus. Unes nähtud eksamid on sageli ammu sooritatud, aga toovad pinnale mingisuguse vana olukorra ja uuesti õppimise momendi, seda aga elutarkuse omandamise võtmes. Mida rangem on eksamineerjia, seda olulisem ja keerulisem on situatsioon. Enamasti hoiatavad eksamiunenäod liigse kergemeelsuse, pinnapealsuse ja hooletuse eest. Olulised on kõik sümbolid, mis selle unenäoga kaasnevad. Eriti olulised on küsimused, millele peab vastama. Õppeaine, milles on vaja eksam sooritada, on samuti väga oluline. Selline unenägu toob sageli pinnale mingi nõrkuse, millest inimene on küll teadlik, aga mida ta püüab maha salata või varjata.




Kui eksamile tormatakse viimasel minutil, otsitakse tühjades koridorides eksamiruumi, ei osata vastata või antakse ära tühi paberileht, viitab see jõuetuse tundele. Sel juhul ei suudeta oma saatust soovitud suunas ja vajalikul määral kujundada, on raskusi tegelikus elus toimetulekuga. Alasti eksamile ilmumine viitab alanduse tundele, avaliku alanduse hirmule. Ärev unenägu on suulise eksami sooritamine karmi komisjoni ees. Halastamatud küsimused ja erakorraline rangus sunnivad kõhklema ja hirmu tundma. Suur hirm, et eksamil läbi kukutakse, peegeldab keerukaid suhteid lähedaste, vanemate, laste või abikaasaga, aga ka õpetajate, töökaaslaste või ülemustega. Kui tegemist on noore inimesega, kes veel õpib, siis on need enamasti kooliga seotud probleemid. Eksamiunenägu viitab madalale enesehinnangule, tegelikus elus napib eneseusku, on tekkinud eluhirm või kahtlused millegi suhtes. On tekkinud hirm, et ei saada eluga hakkama. Nii kirjaliku kui suulise eksami puhul tuleks tähelepanu pöörata küsimustele, millele tuleb vastata eksami sooritamisel. Neis küsimustes peitub viide sellele, kas mingi ettevõetud asi liigub õiges või vales suunas.




Kui ei leia ennast eksami sooritanute nimekirjast, võib olla tegelikus elus tunne, et hinnatakse mittevääriliselt või ollakse tegelikus elus hoopis märkamatu. Eksamil läbikukkumine on klassikaline piinlikkuse unenägu, mida inimesed näevad stressis olles ja siis, kui neil on liiga palju kohustusi ja nad ei suuda kõigega toime tulla või kardavad seda, et ei tule toime. Neid näeb inimene, kes kardab ebaõnnestuda, vigu teha ja eksida. Miski paneb tegelikus elus proovile.




Kui eksam õnnestub sooritada, siis saadakse ka tegelikus elus hakkama, kui see jääb sooritamata, siis peegeldub unenäos kindlasti mingi õpetlik iva. Kuna kool on koht, kus õpitakse, siis on sellistes unenägudes alati viide elukoolile, tähtsale elulisele õppetunnile, vajalikule eksamile tegelikus elus (elukoolis). Elu õppetükid ei ole piisavalt hästi omandatud, inimene pannakse mingil viisil proovile, tema ettevalmistus eluks võib olla kesine või ta kahtleb endas liiga palju. Eksami sooritamise ajal vallandunud tunded peegeldavad tegelikku elu: lootus, lootusetus, hirm, ärevus, närvilisus, oskamatus või ka rahulolu ja rõõm, kui kõik õnnestub. Sellised unenäod sunnivad tegelema rohkem eneseanalüüsiga.

isaenergiat kiiresti. Inimesed söövad ebapiisava une korral rohkem maiustusi, komme, küpsiseid, krõpse ja nii saab keha vaid tühje kaloreid. Keha vajab vitamiine ja mineraalaineid. Piisav uni ja normaalne elurütm hoiavad hormoonid kontrolli all.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Inimese numeroloogiline sünnitabel


Isiksuse analüüs hiina astroloogia järgi


Sobivus perekonnaliikmega


Chevrolet Corvette 1957


Taro kaardid: Vice Versa (ainult kaardid)


Kott - The Starry Night


LED küünlad (3 tk)


Seinakaunistus: hunt


Kaelakee: amburi tähtkuju


Tassid: The Family - Gustav Klimt (2 tk)


Kaelakee: ema ja tütar


Seinakaunistus: kotkas



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused