Kasukas: Lisaja: Kristel | Kuupäev: 7.05.2009 Koostisosad:

300 g soolaheeringat
2 suurt sibulat
8 keedetud kartulit
500 g keedetud porgandit
5-7 marineeritud kurki
5 keedetud muna
500 g keedetud peeti

Kaste:

300 ml majoneesi
300 ml hapukoort
1 tl sinepit
1 tl suhkrut
1,5 tl soola
1/2 tl pipart

Kaunistuseks 1 keedetud muna

Valmistamise juhend:

1. Haki heeringfilee, marineeritud kurgid ja sibulad väikesteks tükkideks.

2. Riivi suure riiviga kõik ülejäänud ained.

3. Lao suurde kaussi õhukesed kihid: kartul, kurk, porgand, muna, sibul, peet ja heeringas.

4. Sega kokku kaste ja vala pool sellest salatile.

5. Lao uuesti kõik kihid nii, et peale tekiks väike kuhi ja viimaseks kihiks jääks peet.

6. Vala üle järelejäänud kastmega.

7. Kata kilega ja pane järgmise päevani või vähemalt paariks tunniks külma.

Kaunista peenestatud keedumunaga.

Retsept on trükitud: Kokaraamat - VARA-WEB (vara.ee) © 2019
https://www.vara.ee/kokk