HakklihakasteHakklihakaste on tuntud toit kindlasti igas Eestimaa kodus. Toitev ja kergesti valmistatav, maitseb ka lastele...
Loe edasi...
KarjäärinumberKarjääri numbriks loetakse elutee numbrit, aga elukutse valikul tuleks arvestada ka iseloomunumbrit, hinge vajadusi ja hoiakute numbrit...
Loe edasi...
Tähtkujude tervisenõuanded 2025. aastaksTervisenõuandeid erinevatele sodiaagimärkidele aastaks 2025. Iga tähemärgi puhul on välja toodud soovitused, mis aitavad säilitada head vaimset ja füüsilist tervist, olgu selleks kehalise aktiivsuse prioriteetide seadmine, stressi maandamine või tervislike eluviiside järgimine...
Loe edasi...
Tervendav energia saab alguse mõtlemisestTervendamine tugineb intuitsioonile ja mõtlemisele. Kui inimene hakkab ise endale teadvustama oma haiguste ja kehva tervise tagamaid, on see juba suur samm edasi. Näiteks migreen arvatakse olevat perfektsionistide haigus, kes on igas tegevuses väga korralikud ja tublid, aga nii enda kui teiste suhtes ülinõudlikud...
Loe edasi...
Valid kujundi - näitad oma iseloomuViie kujundi vahel valiku tegemine võib anda väärtuslikku informatsiooni. Psühhogeomeetria testi kasutatakse sageli karjäärinõustamistel ja töövestlustel ning see sobib hästi isiksuse analüüsimiseks...
Loe edasi...
Aruküla koopadTartu linna loodepiiril Emajõe ürgoru kõrval Aruküla tee ääres asub mõne meetri sügavusel maapinnast suur kaevatud koobastik, mille saamislugu ja ka tekkimise aeg pole selgunud tänapäevani. See koobastik hõlmab ligi kümne hektari suuruse maa-ala...
Loe edasi...
Eksamistress - kuidas end säästaStressis olev keha on kaitseseisundis ja energia ning mõtlemisvõime on blokeeritud. Küllalt pikka aega mõjutav stress mõjub kehale halvasti. Ülemäärane stress mõjutab närvi- ja sisenõristussüsteemi ja ohustatud on ka immuunsussüsteem, mistõttu ka viirushaigused hakkavad kergemini külge...
Loe edasi...
Hüpnoositeraapia ravimite asemelHüpnoosi saab kasutada edukalt psüühiliste protsesside heas mõttes mõjutamiseks. Hüpnoos on psühholoogiline seisund, mille tulemusena muutub hüpnotiseeritu märksa keskendunumaks ja ümbritsevale mõjule vähem vastuvõtlikuks...
Loe edasi...
Kõrvenõges - supertaimKõrvenõgese ravitoime on nii juurtel, vartel, lehtedel kui ka õitel, mis teeb nõgesest supertaime. Eriti kasulikud on noorte nõgeste ladvad...
Loe edasi...
KartulisalatKartulisalat on eestlaste jaoks tõeline klassika. Igaüks saab salati maitset sättida vastavalt oma soovidele, lisades erinevaid koostisaineid...
Loe edasi...
Saula SiniallikadTallinnast Tartu poole sõites ületab tee kolmekümnendal kilomeetril Pirita jõe. Vasakul pool kilomeetri kaugusel metsas Pirita jõe orus asuvad Saula Siniallikad...
Loe edasi...
Kui hing teeb ihu haigeksPsüühika seisukord mõjutab haiguste kulgu ja tekkimist, enam kui pooled haigused on hingelise päritoluga. Ülemäärane stress mõjutab eriti tugevalt immuunsussüsteemi, krooniline närvipinge soodustab haigestumist, viirusnakkused hakkavad kergemini külge...
Loe edasi...
Otepää linnusOtepää linnus (vana nimega Karupea) oli kunagine suurem muistse Ugandi keskus, mida vene allikates nimetatakse esmakordselt 1116. aastal. Järskude nõlvadega (kõrgus on kohati üle 30 meetri) linnuse pindala on 3500 ruutmeetrit. Eesti linnustest kõige paremini looduslikult kindlustatud linnus...
Loe edasi...
Sünniruun - BERKANA (15. märts - 30. märts)Oled inimene, kes ühel või teisel viisil püüab olla kasulik teistele inimestele. Oled abivalmis ja helde ning kaitsed neid inimesi, kes on elu hammasrataste vahele jäänud. Ka seisad jõuliselt õigluse eest, kaitstes nõrgemaid...
Loe edasi...
SidrunibroilerBroileri valmistamiseks on kasutatud sidrunit, mis annab broilerile koos mitmete maitsetaimedega huvitava maitse...
Loe edasi...
Virtsu ohvrikiviHanila vallas Virtsu külas asub suure lohuga ohvrikivi. Siin käidi ravimas enamasti nahahaigusi ja ohvriandideks viidi kas münte, sütt, soola või muid aineid...
Loe edasi...
Kiudained - miks ja kui palju?Kiudained on mitteseeditavad süsivesikud ja ligniin, mida leidub taimses toidus (täisteratoodetes, kauniviljades, pähklites, seemnetes, kliides, marjades, puu- ja köögiviljades)...
Loe edasi...