10 võimalust küünlajääkide kasutamiseks

1. Küünlajupid saab uuesti üles sulatada ja uued küünlad valmistada. On vaja vaid vormi ja uut tahti. Meelepärase vormi leiab lihtsate vahenditega (näiteks poolik apelsinikoor).

2. Kui lukud ei tööta korralikult ja takerduvad, siis tuleb appi küünlavaha. Püksi-, saapa-, koti- või muu lukk hakkab paremini tööle, kui küünlavahaga üle tõmmata.

3. Puidust mööbel saab sageli täkkeid täis ja siis on abi küünlavahast. Täkked saab täita ja hõõruda peale küünlavaha. Teravad nurgad ei jää tunda ja täke ei jää nähtavaks, kui hiljem mööblimarkeriga üle värvida.




4. Nõelu ja nööpnõelu võib hoiustada küünla sees. Paremini sobib teeküünal.

5. Kaminas või ahjus süttib tuli paremini, kui kasutada süütematerjaliks vahaga kaetud tulehakatist. Võib valmistada kunstipärased roosid munarestidest või kasutada käbisid, mis sulavaha sisse kastetakse ja kuivada lastakse.

6. Kingapaela otstest ära tulnud plastmasskinniti puhul hakkavad paelad hargnema. Siin aitab, kui paela otsad sulanud küünlavaha sisse kasta ja hanguda lasta. Vaha peatab hargnemise.




7. Abi on ka kanga värvimisel, kui soovitakse mustrilist kangast. Võib joonistada küünlavahaga värvitavale kangale sobiva mustri enne värvimist. Vahaga kaetud osad ei värvu ning tekib muster. Maalimisel saab samuti joonistada pildi küünlavahaga ja alles siis katta pinna vesivärvide või guaððidega.

8. Jalatsid muutuvad veekindlaks vaha abil. Võib kasutada meevaha või sulanud küünlavaha koos oliivõliga. See on ühtlasi jalatsisõbralik hooldus ja jalats muutub ka veekindlamaks. Vahakorraga võib katta isegi tenniseid või ketse, mis muudab need veekindlamaks.




9. Kui kummuti- või kapisahtlid takerduvad sageli kinni, ka siis võib siinidele hõõruda küünlavaha. Ühtlasi aitab ka kiiksuvate uksehingede puhul.

10. Paberile kirjutatud tekstid, kaardid, sildid, toiduretseptid võib kergelt üle vahatada või teksti küünlaga üle tõmmata, siis need ei märgu. Köögis sageli kasutatavad toiduretseptid saab nii kestvamaks muuta.

Lisaks on küünlavahast abi ka siis, kui sibulat hakkida. Lõikelaua kõrval võib süüdata küünla ning pisaraid põhjustavad eeterlikud õlid hajuvad küünla suunas.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Ühe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi (lisana aasta lühinumeroloogia)


6 kuu horoskoop


Sobivus perekonnaliikmega


Taro kaardid: Urban Crow Oracle (koos raamatuga)


Kaelakee: neitsi tähtkuju


Orien's Animal (koos raamatuga)


Pealamp: Black Diamond Storm 400


Kaelakee: sõnni tähtkuju


Päikesepüüdja: paabulind


Tassid (6 tk)


Barbie nukk (GXF06)


Söögiriistade komplekt (24 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused