10 nõuannet, mida teha haiglaslikult armukadeda partneriga

Armukadedaks muudab inimese alateadlik paarilise valvamise vajadus, et kindlustada oma soo ja geenide kestvus. Seetõttu ongi mehed armukadedamad kui naised. Õige paarisuhte alustalad on aga usaldus, harjumus ja imetlus (kiindumus, armastus). Armukadedus tapab varem või hiljem paarisuhte. Tavaliselt on armukadeda inimese enda armuelu olnud kirev ja ta teab paarisuhte riske.

Armukadedusega on väga tihedalt seotud truudus, millest mehed ja naised paraku erinevalt aru saavad. Naise truudus on vaimne ja hingeline, ta andestab mehele kergemini seksuaalsed kõrvalehüpped, aga mitte kiindumust teisesse naisesse.




Mehel on vastupidi, partner teise mehe seksuaalse huviobjektina on täielikult andestamatu. Naised andestavad, aga ei unusta, mehed unustavad, aga ei andesta. Tavaliselt kannab armukade inimene oma varasematest kogemustest põhjendatud armukadeduse üle uude suhtesse, olgu uus partner kui truu tahes. Kuidas sellega toime tulla?

– Püüdke partnerile ilma teda süüdistamata oma emotsioone kirjeldada, mida tema käitumine teis tekitab ja mida te selle juures tunnete. Püüdke leida vastuväiteid.

– Hoiduge igasugusest vastastikusest valetamisest, varjamisest ja põhjendamatutest süüdistustest.




– Püüdke koos rahulikult antud olukorda analüüsida ja rääkida sellest, mis võivad olla kaugemad tagajärjed. Igaühel on õigus oma elule, usaldusele, vabadusele ja tunnustusele.

– Püüdke mõttes tagasi minna abielueelsesse aega või esimestesse kooselu aastatesse, analüüsides tolleaegseid lubadusi, unistusi ja nende täideminekut antud hetkel.

– Pole mõtet püüda teineteist ümber kasvatada, on vaja mõista teist inimest. Igasuguses konfliktis on mingil määral süüdlased mõlemad osapooled. Keegi ei saa olla 100% üksi süüdi.

– Andke teineteisele rohkem vabadust, õppige ka üksi aega veetma ja teist osapoolt usaldama.

– Püüdke rajada, hankida, luua midagi ühist: maja, suvila, aiamaa, koduloomad, lapsed. Püüdke teha kodutöid koos. Lapsi tasub planeerida alles siis, kui haiglane armukadedus hakkab paranema, sest muidu on oht, et lapsi kasvatab üks vanematest.




– Haiglane armukadedus vajab sageli psühholoogi abi (nõustamist ja ravi). Seda ei saa anda sunniviisiliselt, aga vabatahtlik pereteraapia võib anda väga häid tulemusi.

– On ka selline võimalus, et partner näebki armukadeda kaasa valvamises oma elu mõtet. Kui asi ei muutu vägivaldseks, siis polegi selles midagi hullu. Kui inimene naudib abikaasa kiivusepuhanguid, on loomult masohhist, siis võib kooselu edukalt toimida.

– Kui selline haiglaslik armukadedus muutub teisele kaasosalisele piinavaks, siis tuleb suhe lihtsalt lõpetada. See on kõigile parem. Suhtelises maailmas ei eksisteeri armastust ja kooselu ilma pingutusteta, mees ja naine peaksid püüdma teineteise armastust ja austust väärida.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop


Saatuse analüüs + saatus-tulevik horoskoop


Saatuse analüüs


Tass: lehm


Nukk Bellatrix (Harry Potter)


Vaas


Käevõru: labradoriit


Taro kaardid: Dream Reading Cards (koos raamatuga)


Lamborghini Gullardo


Skulptuur


Vaas


LED küünlad (4 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused