Mõnusalt mahlane ja hapukas rabarberikook, mis võiks olla kohustuslik kook rabarberihooajal. Valmib kiiresti.
KOOSTISAINED
TAIGEN:
100 g võid
80 g suhkrut
50 g hapukoort
1 muna (M suurus)
180 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
250 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna (M suurus)
1 tl vanillisuhkrut
KATE:
300-400 g rabarberit (puhastatuna)
1 sl suhkrut või fariinsuhkrut
veidi võid koogivormi määrimiseks
VALMISTUSJUHEND
1. Sega sõelutud jahu küpsetuspulbriga.
2. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa hapukoor ja sega läbi. Sega juurde jahusegu.
3. Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad võiga. Suru taigen koogivormi põhja ja servadele. Servadele ära väga paksu taignakihti suru, pigem õhem kiht. Kuna taigen jääb käte külge, siis hoia käed jahused.
4. Täidiseks sega kokku hapukoor, suhkur, muna ja vanillisuhkur. Kalla koogivormi.
5. Koori ja tükelda rabarber väikesteks tükkideks. Kalla koogile. Raputa peale suhkur.
6. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni taigen on valmis. Koogi täidis võib algselt olla veidi vesine, kuid see jahtudes kaob.
7. Lase koogil jahtuda, seejärel tõsta koogivormist välja.
NB. Noori rabarberivarsi pole vaja koorida.