Kaitseesemed ehk talismanid

Paljud kannavad esemeid kaelas ja enda küljes ning usuvad, et see kaitseb õnnetuste ja hädade eest. Selline esemeke on tavaliselt väike ja seda saab kaasas kanda igal pool. Paljud inimesed talismani kaitseväesse ei usu, pidades seda lapsikuseks. Kas talismanil on kaitsevõime? Ilmselt on.

Ese iseenesest ei peida endas mingit kaitseväge, see tuleb temasse sisendada. Tulemus oleneb eseme ainest ja vaimse võimega sisendajast, aga eelkõige usust talismani jõusse. Mõned ained võtavad visalt sisenduse vastu, mõned ei võta üldse. Sel juhul on kaitseefekt vaid enesepetmine.




Nõrk ja madala energeetikaga inimene ei jõua esemeid talismaniks laadida. Mitte kõik kantavad esemed ei ole talismanid. Aidata võib see, kui usk talismani sisse on nii suur, et ennast pidevalt julgustatakse ja kaitsevõime olemasolu sugereeritakse. Lõpuks omandab selline talisman ka mõningase kaitseefekti läbi inimese enda tegevuse. Julgus ja eneseusk aitavad takistusi ületada ja raskustest üle saada. On aga ka selliseid talismane, mis tõesti on imepärase kaitsevõimega.

Tegelikkuses on talismani kaitsevõime ikka vaid sisendaja vaimne jõud, mille ese on endasse võtnud. On nii häid kui halbu talismane, nii kaitsjaid kui hävitajaid. Kõik oleneb kandja isikust ja sellest, milliste soovidega on amulett laetud. Mõned kalliskivid, ehted, sõrmused võivad kandjale hoopis kurja teha ja õnnetust tuua. Eriti just pärimise teel saadud esemed, antikvariaadist või lihtsalt teiste inimeste käest ostetud (või varastatud) esemed. On väga oluline jälgida nende esemete mõju. Varastatud ehted ja amuletid toovad uuele kandjale vaid õnnetust, mineraalid on sel juhul väga tundlikud. Eriti teravalt reageerivad vargusele pärlid, korallid, pärlmutter.




Kõige parema kaitseeseme võib meile anda tugevate vaimsete võimetega sõber, lähedane inimene või hea tuttav, kes meile siiralt head soovib. Armastatu kingitus võib kaitsevõime kaotada, kui lahku minnakse. Kui selline inimene sisendab kõik oma head mõtted ja soovid amuleti sisse tugeva tahte ja suure vaimse pingega, mõeldes seejuures amuleti kandja peale, siis õnnestub talisman laadida. Mida tugevam on tahe, mida suurem pinge, seda parem tuleb talisman. Nii oleneb talismani väärtus laadija sisemisest väärtusest ja tahtejõust. Kõik esemed ei ole jõu poolest võrdsed, mistõttu tellimise peale enamasti ei õnnestu head talismani saada. See sünnib ikka armastava inimese sügavaimates südamesoovides. Seetõttu öeldakse ka, et kõige parem talisman on hea ja ustav sõber, kellega meid seovad armastussidemed.

Kõige paremini on laetavad vääriskivid (briljandid), aga kalliduse tõttu pole need enamikule inimestest kättesaadavad. Kuld on hea, aga hõbe on veel parem. Hõbe laseb väga hästi laadida ja kiirgab sama hästi välja.

Esivanemad rääkisid hõbevalge tervistavast mõjust ka haiguste korral. Hõbeda küljest kraabiti hõbevalget arstimiks. See aitas, sest vähendas valu ja parandas tervist. Eriti naised armastavad kanda kaelas kuld- ja hõberistikesi. Kui kinkija suudab need oma soojade käte ja armastusega laadida, siis on need väärtuslikud kaitseamuletid. Kaelas ja palja ihu peal kandes kiirgavad need oma salapärase jõuga ja läbistavad kandja närvikava. Loovad tiheda kaitsevõrgu. Kalliskivid, kuld ja hõbe ongi amuleti parimad materjalid. Kaitseeset laetakse pikema aja jooksul, see ei toimu ühe hetkega. Kaitseesemeid tuleb hoida ja edasi kinkida vaid oma lähedastele ning sõpradele parimate soovidega.




Igal mineraalil on oma energeetiline väli, mis omakorda mõjutab inimese energeetikat. Vanasti tegelesid kividega vaid astroloogid, neid huvitas rohkem mineraali mõju inimestele kui mineraal ise. Igale sodiaagimärgile vastab oma kivi. Tule-õhu stiihiaga on seotud läbipaistvad ja poolläbipaistvad yang mineraalid. Maa ja Vee stiihiaga aga läbipaistmatud yin kivimid.

Olenevalt sünnihoroskoobist annab Marss õiguse kanda punaseid kive, Päike värvita, läbipaistvaid ja helkivaid kive. Kuu valgeid ja piimjaid, Merkuur kollaseid, läbipaistvaid, läikivaid ning Veenus violetseid. Jupiteri mõju soosib siniseid ja taevatooni, Saturn musti ja tumedaid, Uraan helesiniseid või mosaiikseid, Neptun merekarva ja sinakasrohelisi, Pluuto punakaspruune, Chiron halle, Proserpina ookrivärvi ja oranþe.




Naistel on positiivne kehapool vasak, meestel parem, kaitseks tuleb õigel kehapoolel ülalpool vöökohta või kaelas kanda. Allpool vöökohta kantakse vaid maagia puhul. Nimetissõrm – tuli, keskmine – maa, nimeta – õhk, väike – vesi, pöial – puu või eeter. Kivide maagilised võimed käes kandes on seotud meridiaanidega: pöial – Veenuse, nimetissõrm – Marsi, keskmine Jupiteri, nimetu sõrm Saturni ja väike Päikese kanaliga.

Kuld on Päikese metall ja tugev yang, kuldrist ei sobi naiselikele märkidele ja ristimata inimesed ei tohiks risti üldse palja ihu peal kanda. Hõbe on naiselik metall. Raud sobib vaid väga meheliku kosmogrammiga isikuile. Vasel on ebastabiilne kosmogramm, titaan on Veevalaja mõju all ja maagilise mõjuga. Tina võivad kanda vaid Kalad ja Amburid. Pronks on Veenuse ja Jupiteri mõju all. Jäärale sobib oonüks keskmises sõrmes. Sõnnile amasoniit, kahhosolong keskmises sõrmes. Vähk ja Skorpion võivad kanda hematiiti hõbedas keskmises sõrmes.




Lõvi kivid on rubiin või punane granaat. Neitsile sobib punane, kollane, roheline või kirju jaspis. Neitsi ja Kaljukits võivad kanda almandiini. Kaalud ametüsti ja lasuriiti. Skorpion almandiini, Kaljukits krüsopaasi hõbedas, keskmises sõrmes. Veevalaja helesinist krüsopaasi kekmises sõrmes. Kalad krüsoliiti ja akvamariini. Tiigrisilm on kõige tugevam amulett Kaksikutele, Neitsile, Amburile, Kaladele. Kullisilm Jäärale, Vähile, Kaaludele, Kaljukitsele. Kassisilm on hea amulett Sõnnile, Lõvile, Skorpionile, Veevalajale (kandma peaks hõbedas ja nimetus sõrmes õigel kehapoolel, umbes aasta pärast hakkab unenägudes näitama hädaohte). Hematiit aitab veremürgituse vastu. Merevaik puhastab astraalkeha (ei sobi Sõnnile). Smaragd mõjub ainult teatud vaimse taseme juures. Malahhiit sobib õpetajatele, ajakirjanikele ja teistele suhtlemistööd tegevatele inimestele. Nefriit nõuab kõrget vaimset taset, sobib ettekuulutajatele. Kristall on hea Kaksikutele, parandab mälu.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop (armastuse otsijale)


Horoskoop mehele + aastahoroskoop mehele


Taro kaartide ennustus


Kaelakee: kalade tähtkuju


Kaelakee: kaljukitse tähtkuju


Käevõrud partneritele: hauliit ja oonüks


Kaelakee: valge ahhaat


Taro kaardid: The Inner Compass (koos raamatuga)


Toidutermos: Thermos Guardian Line


Tass: delfiin


Kaelakee: akvamariin


Kassi kujuke: tiigrisilm



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused