Kas sel nädalal on põhjust karta ebaõnne?

Kommertsartikkel

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Teavad ju eestlased ise ning ka kogu maailm, et uuringute järgi on maailma kõige uskmatum riik meie enda väike Eesti. Ent ega seda ei saa ka keegi meile ette heita: oleme ju näinud küll ristiusu toomist mõõga ja tulega, hiite hävitamist ning palju muud, mida siinsed vallutajad on endaga kaasa toonud.

Ju ikka seetõttu eestlane ongi pigem maausku pagan ning usub enne loodust, esivanemate vaime ja ilmastikunähtusi, kui kiriku kantslist kõnelevat pappi.
Kui Issameie palve eestlasele suurt ei tähenda, siis kuidas väldib ebaõnne eestlane? Loetleme üle iidsed rahvatarkused ja neid arvesse võttes ennustame õnne või ebaõnne algavasse nädalasse.

Must kass või reede 13

Enamik ebausku tekitavaid veendumusi ja tõekspidamisi on inimkonnaga arenenud juba hallidest aegadest ning ega nende täpset päritolu enam keegi vist ka tuvastada ei suuda. Kui siiski on soovi veenduda, et üks nädal tuleb toimekas, siis tasub lähtuda lihtsatest asjadest.

Näiteks ei oleks mõttekas mängida õnnemänge ega teha ärilisi sobinguid reedel, 13. kuupäeval.

Eestlane ja ka muu maailm on pidanud seda kuupäeva ebaõnnega seotuks aastasadu. Täpsemalt ei ole teada, kuidas see meie mälestustesse jõudis, kuid igaks juhuks ei tasuks sel kuupäeval mängida online casino mänge või teha muid fortuuna soosingut vajavaid tehinguid.

Niisamuti on ka musta kassi nägemine andnud põhjust muretsemiseks kõikidele ebausklikele inimestele juba toreda mitmesaja aasta jagu.

Täpsemalt ei oska ette kujutada, kuidas musta kassi üle tee minek võiks tuua ebaõnne, ent sellegipoolest – kui on tarvis õnne, siis tasuks vältida samu radu musta kassiga.

Paljuendelised loodusnähtused

Vanarahvas teadis, et loodusel on omad tsüklid ja märgid ning omades oskusi neid lugeda, võis nii mõndagi selguda.

Teati, et uut hoogu ja energiat annab noorkuu loomine taevas ja ka seda, et täiskuu ajal peaks ettevaatlik olema erinevate kaubanduslepingute ja äritehingute tegemisel. Täiskuu ajal on ka inimene ise veidi väsinum ja pea oleks justkui paks.
Täiskuu on oma omadustelt võimendav ja öeldakse, et siis keeravad vähegi hullud peast ära ning ka politseil on alati sel ajal käed-jalad tööd täis. Ent pärast täiskuuperioodi möödumist rahunevad jälle inimhinged maha, kuni uute kuudeni.

Kuid eriti ohtlikuks ajaks peeti ikka kaduaega, ehk siis seda perioodi, mil kuud taevas ei ole. Siis ei tohiks kodust raha välja laenata ega ka muid olulisi otsuseid teha.
Jõudes nüüd kõikvõimsa kuu positiivsete jõudude juurde, siis noorkuu on see, mis on edendavaks ja jõudu andvaks faktoriks. Vanad eestlased tervitasid noorkuud erinevate lauludega ja uskusid seda perioodi olevat eriti soodsana.

Õpi lugema märke ja kuulama sisetunnet

Ühest vastust sellele, kas tuleb edukas nädal või mitte ei olegi. Iga inimene on ise oma saatuse sepp ja õnne valaja!

Seega uskumused on meil erinevad, kuid et veidigi omalt poolt teha selleks, et ennustada, kas eelseisval nädalal on põhjust karta ebaõnne, siis soovitaks jälgida neid tõekspidamisi, millest siinne artikkel kirjutab.

Kui sel nädalal pole 13. reedet, mustad kassid ei ole üle tee jooksnud ja tegemist pole kaduneljapäevaga, siis usutavasti suurt ebaõnne oodata ei ole. Ent igaks setmeks juhuks soovitame ikka vanarahva moodi enne toimetusi kolm korda üle õla sülitada – mine sa tea…



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused