Tähemärgid ja igapäevane töö

Millised tööd päikesemärkidele sobivad ja kuidas nad igapäevaste kohustuste täitmisega hakkama saavad?

JÄÄR

Jääral võib igapäevatöös toimuda kiireid kursimuutusi. Ta hindab tõelist töökeskkonda, mis nõuab palju energiat ja annab väljakutseid. Motivatsioon peab alati olema, et Jäär edukalt tööd teha saaks. Tüütu ja üksluine töö Jäärale ei sobi, kitsarinnaline, kamandav või ebaõiglane ülemus samuti mitte. Jäär vajab valgust ja õhku, tunneb rõõmu ringitormamisest, naudib lärmakat töökeskkonda ning langetab vaistlikult õigeid otsuseid. Kui Jäära igapäevane töö kisub üksluiseks, siis leiab ta ise võimaluse, kuidas oma töötingimusi muuta. Ta naudib võistlust ja tahab olla esimene, sageli tekitab see tülisid. Juhtival kohal olles ei salli Jäär tuimasid ja laisku töötajaid, vajab väga lugupidamist ja on pühade puhul heldekäeline. Jäär vajab absoluutset otsustamisõigust nii juhi kui alluvana. Teeb vajadusel ka ületunnitööd, aga tahab kindlat teadmist, et tubli töötajana võib ta ametiredelil tõusta. Jäär vajab tunnet, et temaga ollakse rahul, ta ei talu tahaplaanile jäämist. Märkamatuks jäädes kaotab ta igasuguse huvi töö vastu. Olgu õpetaja või autojuht, iga töö sobib Jäärale, kui ta saab panna sellesse kogu oma ülekeeva energia.




SÕNN

Sõnnid saavad hakkama iga tööga ja on oma võimete piires tublid töötajad, aga tööandjad kardavad neid põikpäise ja raevuka iseloomu tõttu. Tüüpilisel Sõnnil on alati olemas pikaajaline plaan oma tööelu edendamiseks ning piisavalt kannatust oma tähetundi ära oodata. Selgete ülesannetega ühetaoline töö sobib Sõnnile kõige paremini. Keerukate pisiasjade kallal nokitsemine, pidev kiirustamine, risk ja rohked üllatused muudavad Sõnni närviliseks. Eelistades suurema turvalisusega kohta, isegi kui palk on väiksem, võib ta teha ka sellist tööd, mis eriti ei meeldi. Sõnnid korvavad igava töö kaasahaaravate hobidega. Kui Sõnnil on valida, siis meeldib talle glamuur. Juhtival kohal olles tundub ta mõnus ja kannatlik, aga tema kannatust ei tasu proovile panna, sest ta võib vallandada ette hoiatamata. Sõnnist ülemusele meeldivad enesedistsipliiniga alluvad ning õiglase juhina annab ta aega professionaalsuse omandamiseks. Pisiasjade pärast ei nääguta ja hea töö korral maksab hästi, aga üdini praktilisena ei vaimustu kergesti uutest ideedest. Tugeva ja otsekohese inimesena ütleb mida mõtleb ja oma otsuseid ei muuda. Töö peab andma Sõnnile turvalise tunde, sest ta armastab kindlustatust ning oskab rahaga ümber käia. Sõnnist alluv ei talu kiirustamist ega käsutamist. Kui töö läheb vastuollu tema eetiliste põhimõtetega, siis pigem lahkub. Oma tööülesandeid täidab korralikult ja tal on kindlad töömeetodid. Lõpmatuid koormaid endale selga laduda ei lase. Kui Sõnn süngelt mossitama hakkab, on tema raevuhood lähedal.




KAKSIKUD

Kaksikud armastavad vabadust ja on head suhtlejad. Kuna oskavad hästi oma seisukohti selgitada, siis on müügimeestena väga edukad ning suurepärased info ja teenuste vahendajad. Neil on suur veenmisjõud ja vahetu suhtlemismaneer. Kaksikud vahetavad sageli elukutset ja töökohta, sest tüdinevad ühest tegevusest ja samadest nägudest kiiresti. Neid võib kergesti ahvatleda nii parema palga, suuremate boonuste kui huvitavama tööga. Juhtival kohal olles suudavad fikseerida alluvate iga liigutuse. Rahutu ja ebajärjekindla ülemusena oskavad ümbritseda end spetsialistidega, kes tegeliku töö ära teevad. Pisimuredega ei tasu neid tüütama hakata, ükski inimene ei huvita Kaksikuid liiga pikalt. Hea huumoritajuga Kaksikutest ülemust alluvad armastavad. Kaksikutest töötajad reisivad sageli, räägivad, liiguvad ja mõtlevad kiiresti, haldavad kogu siseinfot, vahendavad ideid ja klatðivad palju. Ületunde ei tee ning telegeerivad meelsasti teistele oma kohustusi, kriitilises situatsioonis nad pead ei kaota. Kaksikute eneseväljendust ja tegevusvabadust ei tohi piirata. Kaksikud on võimelised edutamist saavutama isegi siis, kui see pole juhtkonna poolt planeeritud ja nad suudavad ka suuremat palka välja kaubelda. Firmaüritustel on aktiivsed nii osaleja kui organiseerijana. Rahutud ja võluvad Kaksikud toovad töökollektiivi suurt elevust ning purustavad palju südameid.




VÄHK

Vähk on otsusekindel, visa ja loomupäraselt taiplik. Tema parimad omadused on hoolitsemine ja kaitsmine ning tal on loomulikku ärivaistu. Vähk on töökaaslasena tujukas ning solvudes poeb kesta, aga enamasti käib rahaga targalt ümber. Enamikul on kogumiskire tõttu mingi ebatavaline kollektsioon (antiikesemed, kunst vms.). Õnnelik on Vähk siis, kui suudab ühendada oma kutsetöö ja hobi, kergekäeliselt tööd ei vaheta. Juhtival kohal olev Vähk on hea huumorimeelega, aga ei otsi tööst meelelahutust. Kindel ja korralik ülemus, kes tahab teha raha ja eesmärgile pühendudes on väga range. Hea mäluga Vähk on säästlik ega unusta midagi. Tasub alati õiglaselt ja tublile töötajale ka heldelt. Vähk juhina on pehme südamega, aga mitte pehme peaga ja lõikab iga tehingu pealt võimalikult suurt kasu, tööajal laiskust ja lõbutsemist ei salli. Alluvana töötades tahab Vähk saada oma tööle vastavat palka. Vastutusvõimeline ja sõnakuulelik töötaja, aga teenib eelkõige iseenda eesmärke, millestki endale kuuluvast kergelt ei loobu. Vähk vajab lugupidamist, armastust ja turvatunnet, solvub kergesti ja käitub siis erakuna. Abielus olles ei taha kodust rohkem eemal olla, kui hädapärast vaja on, mistõttu ületunde tegema ei kipu. Siiski on Vähk hoolas ja usaldusväärne töötaja, kui just alkoholi küüsi ei lange.




LÕVI

Lõvi on hea organisaatorina optimistlik ja tahab, et asjad toimiksid nagu ette nähtud. Kui käivituvad uued projektid ja firmad, siis võib Lõvi ka vähetähtsas rollis tööd teha, aga üldjuhul tahab ta karjääri teha ning ootab uusi väljakutseid. Lõvil pole harrastusi, tal on vaid karjäär ja ta lihtsalt peab särama. Juhtival kohal on ta soe ja välisele muljele orienteeritud ülemus, kes pole kitsi ei kiituse ega laitusega. Ülemusena jagab meelsasti alluvatele töökohustusi. Armulik ja helde on ta vaid sõnakuulelike töötajate vastu. Pisiasjadesse ei lasku ja alluvate head ideed kannab enda arvele. Kingituste ja meelitustega saab teda mõjutada, siin laseb ta end petta. Kord päikesepaisteline ja soe, siis kõrk ning uhke, aga töö peab olema õigeks ajaks tehtud. Tööintervjuudel äratab usaldust. Kui üldse keegi, siis just Lõvi on võimeline oma unistusi realiseerima. Noor Lõvi on sageli “elupõletaja”, tema kohusetunne areneb alles küpsemas eas. Väliselt vapper, seesmiselt mitte ning võib olla solvavalt kõrk selle nõrkuse varjamiseks. Suure enesearmastajana on mugav, trikitab eesmärkide nimel ja on “seelikukütt”. Ta lihtsalt peab oma andeid ja võimeid saama näidata. Karjäärivõimalus peab Lõvil alati olema, muidu ei suuda ta head tööd teha. Lõvi vajab suuremaid esindusrahasid, pikemat lõunavaheaega, väärtuslikumaid kliente, paremat tehnikat, komplimente, head palka, ametihüvesid ja mitte liiga rangeid nõudmisi. Kui vajadused on rahuldatud, siis on ta ideederohke, väga tegus ning särav ja sellisena firmale kasulik.




NEITSI

Neitsi on tõhus ja ideaalne seal, kus määravad on pisiasjad ja täpsus. Ta on siis väga professionaalne, probleemide lahendamisel ülikriitiline, võib teha teravaid märkusi. Neitsid on head õpetajad, neid respekteeritakse. Neitsid peavad olema pidevalt tegevuses, on murelikud, rahaga ettevaatlikud, töös väga täpsed. Tüüpiline Neitsi ei talu kiitlemist ja lärmakat keskkonda. Juhtival kohal olles ei ole ta võimukas, aga on väga kriitiline ja hoiab alluvaid ohjes. Neitsi soovib olla pigem mõjukama inimese varjus kui esiplaanil. Klatði ei armasta, märkab lohakust ja puudujääke töös, tööalast flirti ei talu. Ninapidi teda ei vea, seebimullidega ei ahvatle, tahab alati teada tõde. Juhina on Neitsi kitsi ja alluvast Neitsit kiire edutamine ei peibuta, sest ta teab oma väärtust. Neitsi tahab majanduslikku kindlustatust, mistõttu positsioonid ja tiitlid jätavad teda külmaks, ta tahab saada õiglast tasu. Teeb parimat tööd oma äranägemise järgi, on kiire ja efektiivne, mõtleb kiiresti ja metoodiliselt, on korralik ja puhas. Kui Neitsi muutub lohakaks, on midagi viltu. Kriitika suhtes on väga tundlik, ei talu erksaid värve ega lärmakaid seltskondi. Vajab moodsaid töövahendeid. Ebaregulaarne töögraafik ei sobi, vajab kindlaid puhkepäevi. Vajadusel teeb ületunde. Oma varjatud emotsionaalsete vajaduste tõttu ajab sageli “juuksekarva lõhki”.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Seinapilt lõuendil või kapal: kõdunev leht


Päikesepüüdja


Käevõru: oonüks ja lasuriit


LED küünlad (3 tk)


Taldrikud (22 cm) (4 tk)


Kaelakee: obsidiaan (ronk)


Tassid ja alustaldrikud: koolibri (6 tk)


Tekk (180 x 220 cm)


Kaelakee: akvamariin



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused