Millised võiks olla isa nõuanded oma pojale?

– Tõenäoliselt teeb iga noor mees oma elus palju vigu, sest kõik ju eksivad. Küsimus on vaid selles, kui palju ta neist vigadest õpib ja kas üldse õpib. Isa võiks selgitada, et parem on küll õppida teiste vigadest, aga ka enda vigadest õppimine teeb targemaks, isegi kui mitu korda samasse “ämbrisse” astudes lõpuks ikkagi õppust võetakse.

– Naer on nagu vitamiin, sellest ei saa inimesed kunagi küllalt. Isa võiks õpetada, kuidas leida üles need inimesed, kes naeratuse näole toovad. Just neile peaks järgnema ja nendega aega veetma. Siiski on vaja märgata ka neid, kel pole nii hästi läinud, vaid siis osatakse tõeliselt hinnata seda, mis endal olemas on.




– Isad peaks õpetama, et kui mees tahab nutta, siis nutku. Selles pole mitte midagi halba. Tunnete peitmine muudab kalgiks ja endasse kapseldumine kurjaks ning külmaks. Hiljem on väga raske end teisele inimesele avada ja kogu südamest armastada. Kui leitakse oma tõeline teine pool, siis tuleks vaadata talle sügavalt silma, et näeks ka tema hinge põhja. Mees, kes julgeb nutta, julgeb ka armastada ja on enesekindel.

– Isa peaks õpetama, et on vaja leida endale töö, mis teeb õnnelikuks. Meelepärase töö puudumist saab korvata hobidega.

– Raha paneb küll “rattad käima”, aga ei suuda pakkuda mitte iialgi sellist õnnejoovastust nagu oma pere ja lapsed. Selleks, et poeg õpiks oma peret looma ja hindama, peaks tal olema eeskuju tõelise isa näol.




– Isad saavad spordiga tegelema innustada, selleks on vaja leida pojale sobiv spordiala. Pojale võiks õpetada, et ei pea alati võitma ja treenima tipptasemel, aga enda eest ja oma keha eest tuleb hoolt kandma. Kes ei õpi kaotama, ei õpi ka tõeliselt võitma.

– Mehed ei peaks jätma kasutamata võimalusi reisimiseks, sest just võõrastelt inimestelt ja kultuuridelt õpitakse rohkem, kogemuste omandamine tuleb alati kasuks mehele.

– Isa võiks õpetada, et elada tuleks kirglikult, unistada suurelt ja oma unistustest liiga kerge loobumine tekitab kibestumist ja enesehaletsust. Üks tõeline mees ei saa elada oma elu tuimalt ja leigelt. Pühendumusega ja kogu hingest tegutsedes on ka tulemus teistsugune. Leigel, tuimal või isegi vastumeelsel tegutsemisel on ka kesine tasu, olgu tegemist armastuse, töö või millegi muuga elus.




– Õpetada võiks ka seda, et rusikalööki on raskem vastu võtta kui ise anda, “rusikakangelased” on enamasti arad ja rumalad või katkise hingega inimesed. Mingil eluetapil võiks poeg tegelda mingi võitluskunstiga, et õpiks ausalt mees-mehe vastu ja võrdse vastasega võitlema. Sellised poisid ei lähe kunagi suureks saades kambakesi ühe vastu, endast nõrgema vastu ega löö naisi.

– Peaks innustama poega ka lugema luuletusi ja ilukirjandust või nautima kauneid kunste. See teeb hingele vaid head.




– Võiks selgitada ka seda, et porno vaatamises pole iseenesest midagi halba, kuid seks inimesega, kellest väga hoolid ja kes sinust endast väga hoolib, on tuhat korda parem.

– Ainult isa saab õpetada pojale ausust. Kui tegu on eluliselt oluliste küsimustega, ei tohiks kunagi valetada. Esimene vale sünnitab järgmise ja see omakorda järgmise. Vaid ausus viib sihile, sest maailmas ei ole eriti palju inimesi, kes julgevad otse ja ausalt ning teiste arvamusest hoolimata oma mõtteid ja tundeid väljendada. Isa peaks ausust oma pojale õpetama, et ta ei laseks oma uskumusi ja veendumusi maha teha ega läheks oma südametunnistusega vastuollu.




– Isa võiks õpetada ka seda, et abiellumisega pole vaja kiirustada nagu ka seksiga. Lahutamine võib olla tõeline õudusunenägu ja kannatajaks võivad jääda ka teised inimesed ja lapsed. Abiellumisele peaks eelnema kogemuste omandamise aeg, et oskaks teha õiget valikut. Abiellumisele peaks eelnema ka kohanemisaeg. Abielluda ei tohiks armumise tippfaasis, siis ei mõelda selgelt. Vastutustunne inimsuhetes on väga oluline, mistõttu mees lihtsalt peab õppima oma tegude eest vastutust kandma.

– Ainult isa saab õpetada, et tõeline armastus muudab õnnelikuks. Selleks peab ta ise olema õnnelikult armastanud. Armastada oma naist ja lapsi, kodu ja lemmikloomi, oma tööd ja hobisid, see kõik muudab inimese õnnelikuks.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop - 75 lehekülge


Ühe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi + sobivus oma kaaslasega


Kas Sinu nimi sobib eluteega kokku? + Millest räägib Sinu nimi?


Taro kaardid: Dark Mirror Oracle (koos raamatuga)


Multitööriist: Bibury 21-osaline


Nugade komplekt (6 tk) - Victorinox


Käevõru koljudega


Skulptuur: majakas


Kaelakee: tiigrisilm


Padjakate 45 x 45 cm (2 tk)


Taro kaardid: Kali Oracle (koos raamatuga)


Seinapilt lõuendil või kapal: päikeseloojang Tallinnas



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused