5 olulist asja unenägude lahtimõtestamisel

Elu jooksul magab inimene keskmiselt kaheksa tundi igal ööl, vahetades seejuures asendit, et vereringet kehas säilitada. Aju püsib une ajal aktiivne. Und vajab inimene eelkõige psühholoogilise tasakaalu säilitamiseks. Unenäod on midagi enamat kui päevaste sündmuste juhuslik taasesitus. Need võimaldavad pilku heita sügavamale oma isiksusse, aimu saada oma probleemidest, ihadest ja hirmudest.

Faktilised unenäod tõepoolest taasesitavad mõnd päeva jooksul toimunud sündmust. Ettekuulutusunenäod on alati hoiatava iseloomuga. Unenäod võivad anda painavale probleemile lahenduse. Mõned unenäod korduvad ja korduvad, kuni inimene lõpuks sõnumile pihta saab ja midagi oma elus muudab või siis kõik “allavett” laseb, et sõnum kaotab mõtte. Eriti hirmuunenäod kipuvad korduma, kuni leitakse probleemile lahendus. Omaette teema on kirkad unenäod, mis on haruldased, aga väga meeldejäävad.




1. Unenäo sümbolid ja kujundid.
Mõistlik oleks unenäos nähtu võimalikult detailselt üles kirjutada siis, kui see veel värskelt meeles on. Unenägu ununeb väga ruttu, isegi juba hommikul võib olla meelest läinud. Kui unenäo peale öösel üles ärgatakse, siis peakski kohe nähtu kirja panema. Oluline on üles märkida kõige selgemad sümbolid, tegevused ja kindlasti värvid. Iga seik, mis unenäos eriti silmatorkav on, see kannab olulist sõnumit alateadvuselt.

2. Tunded ja tunnetus.

Oluline on meelde tuletada, milline oli kõige tugevam tunne unenäo nägemise ajal, kas see oli hirm, viha, rõõm, nälg, külm või mingi muu tunnetus. Oluline on ka see, mida tuntakse ärgates. Kui ärgates tuntakse hirmu, piinlikkust või pahameelt, ka see tuleb ausalt kirja panna.




3. Tuttavad näod ja kohad.

Oluline on üles märkida unenäos olnud tuttavad inimesed ja kohad. Eriti olulised unenäokülalised on need, kes on juba teispoolsusse lahkunud. Oluline on märkida üles, mis oli ebaharilik ja veider või täiesti teistmoodi tavaelus olevast. Näiteks kellelgi täiesti kohatud riided seljas, välimuses midagi hoopis teistmoodi või mingi tavaelus tuttav koht on hoopis teistsugune. Ka kuulsustega seotud unenägudel on tähendus.

4. Unenäo tüüp.

Olulised on lendamise, vee, tagaajamise, seksi, söömise, kukkumise, reisimise, hilinemise, piinlikkuse, kooliskäimise jms kindla teemaga unenäod. Omaette teema on õuduse ja hirmuga või armastuse ja seksiga seotud unenäod.




5. Füüsilised põhjused ja taustainformatsioon.

Argielus läbielatu võib unenägudesse kaasa tulla. Näiteks tüli sõbra või armsamaga, kolimine, reis või elumuutus jms. Tugev kõhutäis enne uinumist mõjutab alati ka unenägusid. Unenägusid mõjutab ka külm või muidu ebamugav magamine, kehv tervis, liiga täis või tühi kõht, enne und nähtud õudusfilm, algav menstruatsioon, hingamisraskused, iga selline asi võib käivitada vastavasisulise unenäo.




Millele veel tähelepanu pöörata?

Kehaline tasand on seotud instinktide ja refleksidega, need unenäod võivad olla erootilised, näljatunde või väsimusega seotud ja väljendavad inimese vahetuid vajadusi. Emotsionaalse tasandi unenäod dramatiseerivad unenäo teemasid, millega ärkvel olles ei taha või ei saa tegelda. Näiteks hirm millegi ees või mingid kannatused. Vaimse tasandi unenäod puudutavad möödunud päevade muljeid, loovad seoseid vahetult kogetud asjadega. Need on väga subjektiivsed unenäod ja peegeldavad ellusuhtumist, kujutluspilti endast ja teistest. Hingelised ehk ülemeelelise tasandi unenäod on haruldased ja ilmuvad siis, kui keha ja vaimu omavaheline seos on nõrk. Selles staadiumis olles teadvus hõljub vabalt unekehana. See on nagu vaimse energia maatriks, mis une sügavamas staadiumis kehast vabalt sisse ja välja liigub. Unenäo loomulik keskkond on astraalne, unenäomaailm on omaette müstika.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


6 kuu horoskoop


Nimemuutuse mõju eluteele


Saatuse analüüs


Vaas: süda


Taskupeegel (Vincent van Gogh)


Kaelakee ja kõrvarõngad


Padjakate 40 x 40 cm (2 tk)


Taro kaardid: The Guardian of the Night (koos raamatuga)


Käevõru: ema ja tütar


Taldrikud (27 cm) (4 tk)


Kausid (15 cm) (6 tk)


Käevõru: roosa kvarts



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused