Ülemuse horoskoop (Kaalud)Kaalud on õigluse, harmoonia ja tasakaalu märk. Need omadused leiad ka Kaalude märgi all sündinud ülemuselt. Talle on oluline, et töökohal valitseks rahu, harmoonia ja kindlasti ka puhtus ja kord. Räpasus ja hoolimatus on talle vastumeelsed...
Loe edasi...
Vesi ja õli vol. 2Eelmises postituses kirjutasin, kuidas tegin kodus esimest korda vee ja toiduõli segust makrofotosid. Esimesel korral tekkisid mõned vead, mille nüüd ära parandasin. Hankisin endale ka sobiva klaasnõu, mis kergendas oluliselt selliste piltide tegemist...
Loe edasi...
Banaan sobib nii dieediks kui raviminaVeel mitukümmend aastat tagasi oli banaan meie toidulaual suur haruldus. Banaanide kodumaaks peetakse Aafrikat, Aasiat, Põhja-Austraaliat või Malaisiat. Arvatakse, et esimestena proovisid banaane vanad egiptlased...
Loe edasi...
Praetud kartulidPraetud kartulid on mõnusa maitsega. Sobivad nii iseseisvaks toiduks või liha- ja kalatoidu lisandina. Hea ja odav toit...
Loe edasi...
Keila juga ja jäätunud taimed Pakri poolsaarelKui tihtilugu on minu fotoretked sellised, et lähen mingisse konkreetsesse kohta ning vaatan, mida pildile saan, siis seekordne oli veidi teistsugune fotoretk. Teadsin sihtkohtasid ja teadsin ka seda, mida tahan pildil saada. Niisiis oli selle fotoretke sihtkohtasid kaks: Keila juga ja Pakri poolsaare tipp, kus lootsin pildile saada jäätunud taimed...
Loe edasi...
Modellikõhnuse pahupoolInimese normaalset kaalu näitab kehamassiindeks ehk kaalu ja pikkuse suhe, mis loetakse normaalseks vahemikus 19-25, aga see oleneb ka kehatüübist. Kui mõõdukas ülekaal vanemas eas tervist eriti ei mõjuta, siis üle 30 on juba ohtlik...
Loe edasi...
Internetiajastu - kas ujeduse ajastu?Internetiajastu võimalused muudavad inimese elu mugavamaks, aga samas vähendavad reaalse suhtlemise oskust ja muudavad hingeliselt ebakindlamaks. Mitmed teadlased väidavad, et ees on ujeduse ja hingelise üksinduse ajastu. Ühtlasi haaratakse aina rohkem masendusvastaste tablettide või ergutite järele...
Loe edasi...
Tavasuhtlemise 21 kuldreeglitSageli väidetakse, et suhtlemine on kunst, mille suudavad täielikult omandada vaid vähesed. Suhtlusoskus on suurel määral kaasasündinud omadus ja sõltub väga palju temperamendiomadustest. Hea tahtmise juures on aga ka õpitav ja treenitav...
Loe edasi...
Alkoholi poolt ja vastuOn kindlaks tehtud, et klaasike veini lõunasöögi kõrvale aitab ära hoida südame- ja veresoonkonna haigusi ja südameinfarkti ohtu. Prantsuse paradoks on, et prantslased tarbivad küll rohkesti loomseid rasvu, aga enneaegne suremus südamehaiguste tõttu on suhteliselt väike...
Loe edasi...
Huvitavaid fakte unenägude kohtaUnenägude nägemine on inimese elus üks kõige müstilisemaid kogemusi. Unenägude juures on ka teadlastele palju arusaamatut ning täpselt pole suudetud unenägude kohta kõike teada saada...
Loe edasi...
12 karmaseadust igapäevaelu tarbeksKarma kõige olulisem seadus on põhjuse-tagajärje seadus. Mida iganes inimene teeb, see tuleb tema juurde tagasi (nii hea kui halb). Kui ihaldatakse õnne, siis tuleks olla õnnelik, kui soovitakse sõprust, siis tuleks olla sõbralik...
Loe edasi...
SidrunikookSuurepärase maitsega hõrk hapukas kook, mis võiks kuuluda igale peolauale. Ehkki koogi valmistamine võib tunduda keerulisena, siis tegelikult on lihtsa koogiga. Kes ühe korra on selle koogi valmis teinud, tahab seda teinekordki...
Loe edasi...
Mida võtta ette, kui ajapuudus kimbutab?Igaüks elab oma sisemise kella järgi. Mida paremini oma sisemist rütmi tunnetatakse, seda paremini suudetakse aega kasutada. See rütm on erinev õhtuse ja hommikuse eluviisiga inimestel. Inimesed, kes on õhtuse eluviisiga, on päeva esimesel poolel väiksema töövõimega ja vastupidi, mida kindlasti tuleks ka aja planeerimisel arvestada...
Loe edasi...
Juustune kukeseenepirukasMõnusa maitsega juustune seenepirukas. Valmistamine võtab küll veidi aega, kuid samas pole valmistamine keeruline. Sobib suurepäraselt ka peolauale...
Loe edasi...
Kuidas hinnata mee kvaliteeti?Mesi on looduslik toode, mida õienektarist valmistavad mesilased. Inimesed on mett toiduna kasutanud juba umbes 5500 aastat. Kasutatud on mett nii toidu koostisosana, magusainena kui terviseprobleemide leevendamiseks. Mesi on väärtuslik toode, aga pigem ravi abivahendina ja tervise tugevdajana...
Loe edasi...