Kohupiima-marjatarretis on mahedamaitseline vitamiinirikas magustoit kogu perele. Sobib pakkumiseks ka peolauas.
KOOSTISAINED
Kohupiimatarretis:
200 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
100 g hapukoort
0,5 tl vaniljesuhkrut
1 tl tl želatiini
2 sl külma vett
Marjatarretis:
400 g külmutatud marju (vaarikad, põldmarjad, maasikad vms.)
6 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl želatiini
4 spl külma vett
VALMISTUSJUHEND
1. Kõigepealt valmista kohupiimatarretis. Selleks sega kohupiimapasta hapukoorega, lisa vaniljesuhkur.
2. Valmista ette želatiin. Selleks pane kaussi vesi ja seejärel želatiin. Lase seista 10 minutit. Sulata želatiini-vee segu veevannil, kuni segu on vedelaks muutunud. Jahuta.
3. Lisa želatiinisegu kohupiima-hapukoore segule. Sega korralikult läbi. Aseta segu magustoidukaussidesse nii, et kausid oleks poolenisti täidetud.
4. Aseta magustoidukausid külmkappi 30 minutiks.
5. Nüüd valmista marjatarretis. Pane kaussi vesi ja seejärel želatiin. Lase seista 10 minutit.
6. Aseta külmutatud marjad potti, lisa suhkur ja vanillejsuhkur. Keeda marju, kuni kõik marjad on kenasti sulanud. Lisa juurde želatiini-vee segu ja sega korralikult läbi. Keeda veel mõned minutid.
7. Jahuta marjasegu.
8. Tõsta marjasegu külmkapist võetud kohupiimatarretise peale.
9. Hoia tarretist öö läbi külmkapis.