Arv 13 esoteerikas

Arvu 13 on peetud surma sümboliks ja alati kardetud. Ka Taro XIII kaart tähistab surma, tegelikult küll isiksuse suurt ja täielikku muutmist, mis on võrdne surmaga. Surm on lihtsalt muutumine (näiteks abiellumisel või kuulsaks saades inimese isiksus muutub). Iga suur muutus on samaaegselt surm ja uus sünd. 13 tekitab hirmu seetõttu, et enamik inimesi reageerib selle võnke madalamatele tahkudele, lihalikele himudele ja takerdub maise materiaalse maailma köidikutesse. Inimese maine keha aga mandub ja hävineb varem või hiljem, surematu on vaid hingeenergia. Vaid väga vähesed suudavad võtta omaks selle võnke kõrgemad energiad. Positiivsel juhul hõlmab see täielikku rahuldust taassünni läbi, tohutu jõu kasutamist loominguks ja millegi väärtusliku jätmiseks maailmale.




Selles numbris pole midagi poolikut, on tohutu potentsiaal ülima saavutamiseks ja sama suur täielikuks hävinguks. Elu selle võnke all tähendab pidevaid muutusi, niipea, kui tundub, et kõik on hästi, asendub vana kvaliteet uuega. See hoiab valvel ja õpetab, et maised asjad ei ole igavesed, kestavad vaid mõne aja ja mööduvad pöördumatult. See võnge annab üleloomulikke võimeid ja võime inimesi ning olukordi läbi näha, mistõttu pole selle võnke kandjat kerge petta. Negatiivne 13 hävitab oma loomingulisuse liialdades sõltuvustega ja ajades taga materiaalse maailma mööduvaid ihasid. Positiivne 13 on aga võimeline tegema sellest, mida enamik inimesi ära viskab, midagi tõeliselt kasulikku.




13 ületab ühiku võrra ülitäiuslikku arvu 12. See on ohtlik disharmoonia, liiga tormakas üleminek uude kvaliteeti, lausa plahvatuslik energia. Okultism väidab, et 13 sisaldab mitmeid surmasid, sõltuvalt esilekutsuvatest põhjustest.

1 + 12 = 13 – vabatahtlik surm kui ohver

12 + 1 = 13 – vägivaldne surm

11 + 2 = 13 – surm kui teadlikult valitud tee

2 + 11 = 13 – surm kui inimese ülesande lõppemine siin ilmas

3 + 10 = 13 – loomulik surm

10 + 3 = 13 – surm makrokosmilisest loogikast lähtudes või surm sünnitusel

4 + 9 = 13 – surm, mis avab saladused pühendumisel

9 + 4 = 13 – enneaegne surm ebasobivate tingimuste tõttu või haiguste tagajärjel

5 + 8 = 13 – surm seaduse jõu läbi (surmanuhtlus)

8 + 5 = 13 – surm Kõrgeima jõu jalge alla tallamisest, enesetapp

6 + 7 = 13 – surm võitluses ideede eest

7 + 6 = 13 – surm ebavõrdses võitluses




13 mängib tähtsat rolli nekromantias, tumedais usundeis, vaimude väljakutsumisel. Esoteeriliselt on 13 surma sümboliks, mille järel algab ümbersünd ja ülestõusmine. Algarv 4 (1+3=4) on püha, tähistab süsteemi ja korda. See on kindluse, turvalisuse, stabiilsuse ja konseravtiivsuse number. 4 on ehitaja, kes peab alluma maistele ajaliselt piiratud oludele, kus domineerivad vorm ja aine.

Piiblis loodi neljandal päeval Maa, mistõttu on 4 seotud materiaalse tegelikkuse, loogilise mõtlemise, konkreetse ja praktilise eluga. Kui 4 tuleneb 13-st, siis peab inimene valima, millise aspekti omaks võtab, kas kõrgema või madalama. 13 väljendab surma mitte tavalises mõttes, vaid muutumist ja sündi hoopis teisel tasandil. See tuletab meelde, et maised asjad muutuvad, vana kvaliteet asendub pidevalt uuega. Pidev uuenemine hoiab inimest ärksa ja elusana.




Kui inimene ajab taga mööduvaid ihasid ja liialdab meeleliste naudingutega, siis on 13 tõesti katastroofilise mõjuga, purustab kõik selle, mida püütakse üles ehitada, aga selle energia õigel kasutamisel võib muuta kasulikuks uueks selle vana, mida teised on kõrvale heitnud. 13 tekitab alati kahtlusi ja vääritimõistmist, millega inimene peab toime tulema. 13 teeb lõpu eelkõige kasutuks muutunud oludele, jäigad mõttemallid ja kivistunud ideed surevad eelkõige ja teevad ruumi uuele mõtlemisele ning hingamisele. On oluline, et selle võnke mõjusfääris annaks inimene õigeid hinnanguid toimuvale. Muutus oli, on ja jääb maise elu avaldumise põhialuseks, see annabki võimaluse arengule maisel tasandil.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kuu horoskoop ja numeroloogia analüüs


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Aastahoroskoop - 75 lehekülge


Küünlaalus


Buddha kuju: roosa kvarts


Bugatti Chiron Sport


Kaelakee: oonüks


Skulptuur: elevant


Klaasskulptuur: meduus


Käevõru: tiigrisilm


Kilpkonna kujuke: draakoni verekivi


Dekoratsioon: tšakra ja ahhaat



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused