Soolalamp muudab õhu puhtamaks

Soolalambid on valmistatud mägede kivimitest ja kaljusoolast, mis on tekkinud miljoneid aastaid tagasi. Himaalaja soolakivist looduslikus soolas on väga palju elemente, millest raud annab sellele roosaka värvuse. Lisaks on veel seleeni, tsinki, boori, joodi, kaaliumi, kaltsiumi, kvartsi, süsinikku, magneesiumi jt. mineraale.




Tavalises toaõhus on väga palju tolmuosakesi ning elektromagnetväli ümbritseb inimesi telefonide, telerite ja arvutite tõttu pidevalt. Õhuosakesed on laetud positiivselt ja koguvad endasse baktereid ning viirusi, mida kogu aeg sisse hingatakse. Nii tekib pidev limaskestade ärritus, millest omakorda tekivad krooniline nohu ja liigne röga, tursed ninaneelus ja põsekoobastes. Võivad tekkida isegi hingamisraskused ja pikapeale immuunsüsteem nõrgeneb.

Soolalambi põledes eralduvad positiivsed naatriumi ioonid ja negatiivsed kloori ning joodi ioonid ning naturaalse soola puhul on see protsess väga intensiivne. Need satuvad hingamisteedesse ja kaitsevad nii organismi saastunud õhu eest. Õhus ja limaskestade pinnal olevad bakterid ja viirused hävivad ning limaskestade tursed vähenevad. Soolalambist eralduvad negatiivsed ioonid neutraliseerivad saastunud õhus olevad positiivsed ioonid. Nii puhastab soolalamp õhku, nahka ja hingamisteid ning maandab ka stressi.




Soolalamp vähendab pea-, kaela- ja õlavöötme pingeid, verevarustushäireid ja peavalusid. Tuleks jälgida siiski, et soolalambi valgus otse silma ei paistaks. Soovitav on hoida soolalampi hingamistsoonis, mitte laes ega laua all ning arvutist või telerist mitte kaugemal kui 50 cm. Soolalambi toime on sarnane õhuionisaatoriga, aga soolalamp on mitu korda tõhusam. Lisaks on selle valgus leebe ja rahulik ega häiri mingil viisil inimest. Isegi suitsetaja läheduses muudab põlev soolalamp õhu teistele tervislikumaks ja ka suitsetaja enda kopsude puhastamiseks on sellest abi. Eluaegsel aktiivsel suitsetajal saaksid suitsetamisest loobumisel ja soolalambi kasutamisel kopsud täiesti puhtaks paari-kolme aastaga. Soolalambi põletamine tekitab tunde, nagu oleks mägedes, ookeanide ääres või koskede juures.




Soolalamp on nagu omamoodi “lemmikloom”. Kui see on kord soetatud, siis kõrvale seda heita enam ei saa. Soolalambi eluiga on täpselt nii pikk, kuni soola jätkub ja lamp töötab. Kui inimene saab oma tõbedele või halvale enesetundele soolalambist leevendust ja siis äkki loobub päevapealt selle kasutamisest, võivad tervisehädad ka tagasi tulla, mistõttu tuleks soolalampi suhtuda väga aupaklikult. Öösiti peaks laskma lambil puhata, aga muul ajal inimeste kodus olles või kontoris töötamisel võib sellel rahulikult põleda lasta. Vahel võiks oma soolalambile ka väikese pai teha, et nii oma tänulikkust väljendada ja vahel tuleks seda ka puhastada, kuna see kogub mustust ja tolmu.




NB! Tasuks meeles pidada, et alla aastase lapse tuppa lampi põlema jätta liiga pikaks ajaks ei tohiks ja ka liiga imiku voodi lähedale paigutada pole hea. Beebide immuunussüsteem pole veel välja kujunenud ja võib reageerida soolalambile hoopis haigusega. Ka ägeda viirusinfektsiooni ajal pole hea seda põletada, sest kõrge palavik võib sellest veelgi tõusta ja haigus hoogu juurdegi saada. Samuti ei soovitata kasutada hingamispuudulikkuse, astma ning kahjustunud kopsukoe puhul.

Lampi ostes tuleks jälgida ka seda, et tegemist on ikka õige soolalambiga. Vaid looduslikud soolakristallid ladestuvad nahale ja hingamisteedesse ning aitavad enesetunnet parandada. Mida tumedam on soolalamp, seda kvaliteetsem see on. Heleroosad soolalambid, milles on nähtaval musti tükke, ei ole valmistatud kvaliteetsest kristallsoolast.




Kuna soolalamp kogub ka tolmu ja mustust, on vaja seda regulaarselt puhastada. Soolalampi ei tohi kasutada niisketes ruumides või õues. Kui soolalamp on saanud niiskeks (põledes kipub soolalamp “higistama”), siis tuleb see korralikult kuivatada ja siis puhastada. Arvestada tuleks lambi ostmisel ka ruumi suurusega, väikeses korteris piisab ka väiksemast lambist. Kasutatakse nii küünla kui elektripirniga soolalampe, millest esimesed on tõhusamad. On tõestatud küll seda, et soolalamp puhastab ruumides õhku, parandab enesetunnet ja mõjub rahustavalt, aga kas see ka haigusi ravib, selles osas on vastakaid arvamusi.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoobid, kuuhorksoobid, aasta analüüs numeroloogia järgi


Elutee üldskeem


Isikuhoroskoobid


Kõrvarõngad: rebased


Seinapilt lõuendil või kapal: roos


Kausid (3 tk) (21 cm)


Seinapilt lõuendil või kapal: Tartu


Seinapilt lõuendil või kapal: liblikas ja kimalane


Padi 40 x 40 cm - Vincent van Gogh


Seinapilt lõuendil või kapal: aaskannikesed


Kaelakee ja kõrvarõngad


Kaelakee: mäekristall



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused