Millele vihjavad 10 levinumat unenäoteemat?

Kõik inimesed näevad unenägusid, normaalne uni hõlmab isegi mitut unenäoperioodi öö jooksul ja hommikul meenuvad tavaliselt vaid kõige olulisemad detailid. Unenägude kaudu kõneleb alateadvus inimesega, aga teeb seda pahupidi keeratud maailma ja omapäraste sümbolite kaudu. Unenäod ei pruugi olla prohvetlikud, aga sageli hoiatavad inimest probleemide ja haiguste eest. Sageli annavad millestki olulisest märku, mis parasjagu elus toimumas on. Unenäosümbolid vajavad lahti mõtestamiseks subjektiivset süvenemist. Ühesugust unenägu nägevad inimesed mõtestavad nähtud sümboleid erinevalt ja alateadvus kõnelebki nendega erinevat keelt. Unenäoseletajad võivad küll abiks olla sümbolite lahtimõtestamisel, aga tegeliku vastuse saab inimene ise enda jaoks avastada.




Mitmete küsitluste põhjal on 10 kõige levinumat unenäosümbolit järgmised:

1. LENDAMINE

Inimene näeb unes, et lendab ise õhus või näeb linde lendamas, lennukit taevas vm. Lendamisunenäod räägivad midagi ambitsioonide kohta, aga viitavad ka loomingulistele võimetele. See võib olla mõttelend või inspiratsioonipuhang, millest unenägu märku annab. Lendamise unenäod kannavad alati endas ka hoiatust, eriti kui seda tehakse ilma abivahenditeta. Sageli ongi lendamine ja kukkumine ühes ja samas unenäos koos. Soovunelmad on need, mis lendamist soodustavad. Loomingulise natuuriga inimesed lendavad unes rohkem, sest nende unistused annavad neile “tiivad”. Lennukis reisija tahab kõik koormava maha jätta, hing peab aga lennureisi ohtlikuks ja muresid maha jätta ei tegelikult ei õnnestu. Mõningal juhul näitab lendamine ka ebameeldivast argipäevast pääsemist.




2. RONIMINE

See on alati seotud ambitsioonidega, seostub tipu poole pürgimisega. Allatulek, kukkumine või alla libisemine viitavad tagasilöökidele ja teostumatutele unistustele. On tähtis see, millises seisukorras trepid ja redelid on ja kuidas ronimine õnnestub. Redelist ronimine viitab ebakindlusele ja oleneb redeli seisukorrast. Treppidest ronimine on pisut kindlam, kui trepid on terved ja astmed mõnusad. Lifti puhul aitab keegi edenemisele kaasa ja tõus on kiirem. Kaljudele ja mäkke ronimine viitavad ohtudele ja takistustele, sest seal võib kergesti vääratada. Sihid saavutatakse sellisel juhul suure vaevaga, aga kes tippu jõuab, võib rõõmustada oma edu üle. Mäest rahulik laskumine võib viidata, et on tulemas rahulikum periood ja pole vaja pingutada. Kõrged müürid näitavad takistusi, neist üleronimine viitab takistuste ületamisele. Ronimisel ei saa kunagi end päris kindlalt tunda.




3. KUKKUMINE

Alati ebaõnne kartusega seotud ja on negatiivne unesümbol. Kukkumine viitab enamasti suhtlemisraskustele, põhjatud sügavused näitavad suuri kohanemisraskusi. Auku kukkumine viitab halbadele konkurentidele või sõpradele. Kukkumisel saadud haavad unenäos ei valuta, need on hingehaavad. Komistamine viitab eksimustele, mida ei taheta endale tunnistada. Kui komistatakse, aga jäädakse püsti, on elus õnne. Koopasse või sügavikku kukkumine viitab väljapääsmatule olukorrale. Kraavi kukkumine näitab pigem pääsemist, sest kraavist pääseb omal jõul välja. Kukkumine takistab edasiliikumist ja toob kaotusi. Kuristikust eemale hoidmisega välditakse tõsisasjadele silmavaatamist. Kui kuristikku julgelt vaadatakse, siis minnakse tulevikule julgelt vastu. Kuristikku kukkumine on alati tõsine murekoht ja sügaviku serval kõndimine on suur oht. Sild üle kuristiku on alati pääsetee. Läbi põranda kukkumine viitab pinna jalge alt kaotamisele. Kui pärast kukkumist püsti tõustakse ja selg sirgu aetakse, on see hea sümbol. Tornist kukkumine viitab hoopidele enesehinnangu pihta. Sageli näevad tavaelus edukad inimesed und sügavale kukkumisest, mis viitab alateadvuse hirmudele kõik kaotada. Vanasõnagi ütleb, et “uhkus tuleb enne langust”. Kukkumist näevad sageli inimesed, kel on suhtlemisraskusi. Kõrgelt alla langemine võib viidata nii reaalsustaju kadumisele kui ka sellele, et maandumisel saadakse jalad uuesti kindlalt maha toetada.




4. PÕGENEMINE

Minemajooksmised, põgenemised ja tagaajamised on sageli õudusunenäod. Need peegeldavad hirme ja pingeid, mis on seotud ärkvelolekuga. Esineb sageli ka luupainajalikke unenägusid, mida on isegi ärgates raske unustada, eriti lapsepõlves. Enamasti osutavad need närvidega seotud hädadele ja muredele tavaelus. Eluhirm kajastub alati ka unenägudes. Põgeneja püüab millestki pääseda ja kallaletung viitab korrast ära närvidele, suurele stressile. Põgenemine on sageli põgenemine iseenda eest ja ebakindlus eluvõitluses. On vaja uskuda rohkem iseenda võimetesse.




5. REISIMINE

Reisida võib jalgsi matkates, jalgratta, ühistranspordi, auto, laeva vm. liiklusvahendiga. Edasiliikumine viitab sellele, kuidas asjad tegelikus elus edenevad. Kui hästi õnnestub edasi liikuda, kas juhtub avarii või midagi muud olulist. Kes ise juhib sõidukit, see juhib ise ka oma saatust. Autojuht on sageli sõnumitooja unenäos. Unenäoavariid tähendavad elus mittetoimetulekut. Kilomeetripost seisab alati elu pöördepunktis. Laev on elulaevuke ja enamasti positiivse edasiliikumise sümbol. Merereis on minek uutele kallastele, reisi ohtlikkust näitavad teised sümbolid. Parv või purjekas on tuultest ja veevoolust sõltuvad sõidukid, mistõttu peab arvestama teiste mõjuga. Laevahukk viitab aga hingelisele kriisile. Reisimine magamisvagunis viitab minnalaskmisele tegelikus elus. Kes unes jalgsi matkab, tahab omal jõul elus edasi jõuda. Reisikaaslane on inimene, keda soovitakse endaga siduda või kes tekitab takistusi. Oluline on ka pagas, mida kaasa veetakse. Jaamas või sadamas ootamine on viide, et ei laseks oma võimalusi mööda. Ristmik näitab nõutust, sest on vaja teha valikuid. Sihtpunkti saabumine on alati uus algus. Kui püütakse piletita reisida, siis püütakse pettuste toel elus edasi jõuda. Olulised on kõik sümbolid reisimise juures. Milline on ilm ja teeolud, kas puhub tuul, sajab vihma või paistab päike.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kuuhoroskoop (päevade lõikes)


6 kuu horoskoop


Kahe inimese numeroloogiline analüüs ja armastuse soodsad ajad


Taro kaardid: The Akashic Tarot (koos raamatuga)


Seinapilt lõuendil või kapal: pilvelõhkujad kuuvalguses


Kaelakee: tiigrisilm


Vaagnad (2 tk)


Seinapilt lõuendil või kapal: mänd vihmasajus


Vaas - Villeroy & Boch


Käevõru: amasoniit


Kaelakee: jäär


Seinapilt lõuendil: õitsev puu



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused